Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megéri olyan szakjogász...

Megéri olyan szakjogász képzést elvégezni, ami semmilyen módon nem kapcsolódik a munkahelyi gyakorlatomhoz?

Figyelt kérdés

Pályakezdő jogász vagyok, ügyvédjelölt egy polgári praxisú irodában. Szeretném az ismereteim bővíteni, szakvizsga előtt még szerezni valamilyen végzettséget, és több olyan képzést láttam, amivel értelemszerűen egy ilyen ügyvédi irodában egyáltalán nem foglalkozom, mégis érdekelne (pl. médiajog, szabályozott iparági szakjogasz).

Ennek van értelme? Nem tudom pontosan, mivel szeretnék még foglalkozni. Értékelik a munkaadók, ha ilyen speciálisabb végzettséggel rendelkezem, konkrét gyakorlat nélkül?

jan. 16. 08:23
 1/2 MDaniel98 ***** válasza:
Csak akkor ha kell nekik ilyen speciális képzettségű jogász.
jan. 16. 09:27
 2/2 anonim ***** válasza:

A munkaadónak csak az kell, ami a profilja.

Itt nem a megéri - e a feltétlen kérdés, hanem, hogy mi érdekel.

Megfizetni a jogi szakvizsgát fogják - az jelent önálló jogosultságot.

Azt azért tudjad, hogy a szakjogász képzés nem adja át neked a szent grál titkát.

Lesz egy papírral több, de ennyi.

Mondjuk, kis hazánkban a papírt még mindig jobban értékelik egyes hivatalok, mint a tudást.

Ha érdekel valami, akkor keress olyan szakjogász képzést, ami az érdeklődésedhez kapcsolódik.

febr. 10. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!