Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ingatlan öröklése esetén ezek...

Ingatlan öröklése esetén ezek hogyan intézhetőek el?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés.

Örökölni fogok majd a nagyszülőm után egy ingatlant (egyedüli leszármazója vagyok), viszont az ingatlan elég messze van tőlem.

- Amíg meg nem történik majd a hagyatéki eljárás, addig hogy tudom elintézni a szolgáltatókkal, hogy az ingatlanra vonatkozó közüzemi csekkeket majd én kapjam meg, és ne kelljen havi/heti szinten elutazni oda hogy begyűjtsem a postaládából (már ha el nem tűnik belőle addig).

Hogy fogom tudni bizonyítani amíg nincs hagyatéki, hogy én leszek az örökös, és én intézném addig a számlákat.

- Hagyatéki eljárás után minden szolgáltatást le lehet mondani, hogy addig se kelljen fizetni, amíg eladásra nem kerül az ingatlan? Vagy van olyan amit csak korlátozni lehet?

jan. 15. 18:24
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

UTÁNA, lemondhatsz dolgokat.

ELŐTTE, SEMMIT nem tudsz tenni, mert jogilag senki vagy. Kivéve! Ha a tulaj meghatalmaz erre. Hivatalosan!

jan. 15. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Nagyjából semmit nem tudsz intézni a hagyatéki végéig
jan. 16. 00:05
 3/6 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Miért is vagyok lepontozva, mikor teljesen jó a válaszom?
jan. 16. 00:19
 4/6 krwkco ***** válasza:
94%

"Amíg meg nem történik majd a hagyatéki eljárás, addig hogy tudom elintézni a szolgáltatókkal, hogy az ingatlanra vonatkozó közüzemi csekkeket majd én kapjam meg, és ne kelljen havi/heti szinten elutazni oda hogy begyűjtsem a postaládából"

Ha nincs fogyasztás, akkor minden hónapban ugyanannyi a befizetendő. Rendszeres utalással elküldöd és akkor nem kell csekk.

Ha megszerzed az egyik számlát, akkor az adatai alapján tudsz online regisztrálni a szolgáltatónál. Ott követheted a tartozást és többnyire kártyával is fizethetsz.

Megkéred az egyik szomszédot, hogy rendszeresen ürítse a postaládát. Adsz neki néhány nagyobbfajta felcímzett, felbélyegzett borítékot, hogy időnként küldje el az összegyűlt leveleket.

jan. 16. 04:15
 5/6 anonim ***** válasza:
94%
A konkrét kérdésedre nem tudok válaszolni, de azt javaslom, nézz utána majd a haláleset meg a hagyatéki közt, hogy milyen szolgáltatást érdemes visszamondani, és milyet nem. Mert vannak olyan módosítások, amiket egy szolgáltatás újraindítása előtt kötelezően előírnak, viszont egy meglévő szolgáltatásnál nem. Így ha minden szolgáltatást visszamondasz, akkor 1 M Ft-nál nagyobb költségbe is verheted magad (vagy a vevőt), de mindenképpen a ház értéke fog vele csökkenni.
jan. 17. 17:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Előttem szóló jól leírta. Annyit hogy van ~ közös megegyezéssel szüneteltetés. Akkor nincs visszakapcsolási díj, De ennek neked kell utána járnod mert ahány szolgáltató ........ Szerencsésebb, ha ahol laksz, ugyanaz a cég van. Üdv!
febr. 13. 14:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!