Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 14 napos elállás után a...

14 napos elállás után a terméket visszaküldtem, de nem fizet a cég. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Vettem egy műszaki terméket, de nem felelt meg, hibásan működött.

150 ezer ft volt, magánszemélyként vettem, személyes átvétellel.

Jeleztem az àtvétel után 3-4 nappal, hogy hibás, amire azt írták, hogy küldjem vissza postán. A súlya miatt a posta 15 ezer ft-ért akarta elvinni, így személyesen vittem vissza.

Bolt nincs, csak egy iroda szerű bejegyzett valami, és webshop.

Be sem lehet menni, az utcára szalad le valaki átadni vagy átvenni a terméket.

Visszavittem, lejött egy ember, kivette az autómból és megbeszéltük, hogy ászf szerint 14 napon belül utalnak. Ennek 20 napja, nem utaltak és elérhetetlen a webshop is (ismerik a számom, csak nekem nem veszik fel) emailre nem válaszolnak.

Semmilyen papírt nem kaptam, de emailben írtam, hogy visszavittem a terméket és utaljanak, amire ugyancsak azt írták, hogy 14 nap. Azóta nem reagálnak.

Papírt a visszavitt termékről nem kaptam, konkrétan csak leszaladt érte valaki és bevitte. Képeket csináltam, ahogy ott állok a megbeszélt címen, és kiveszi az autómból majd viszi be az épületbe, mert éreztem, hogy simlisség is lehet benne akár.

Mit tudok tenni? Fogyassztóvédelemnél kell jelezni képekkel, levelezésekkel?

Mi történik, ha közben mégis utalnak?

ma 12:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem várd ki a 30 napot, lehet hogy megcsúsztak az adminisztrációval így karácsony előtti csúcsidőszakban. Ha után sem reagálnak érdeklődj a fogyasztóvédelemnél.
ma 14:34
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudod bizonyitani,hogy atadtad a termeket. Ezert kellett bolna uzenwtben egyeztetni vrluk i kabb h odaviszed. Vagy jegyzokonyvet/arveteli elismervenyt alairatni,h atvettek.

Kerd meg oket,h adjak oda az 'elfelejtett atveteli elismervenyt'.

Szamlad van rola?

Ha nem papiroztak a visszavetelt,akkor mas papirozasuk is hibas lesz.

A fogyvedelmet fel tudod keresni a fotokkal emailben,h szabalytalanul mukodik a webshop. Mindig van visszskuldesi/atveteli jegyzokonyv.

ma 15:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Bár papírt nem adtak, de utólag e-mailben elismerték, hogy átvették a terméket, és 14 napon belül utalnak. Ennyi elég. A fotókkal együtt meg több, mint elég.

Telefonálgass, ha nem veszik fel, akkor másik számról. Hátha mondanak valamit. Az is lehet, hogy annyira ki vannak költekezve, hogy nincs pénzük, és majd ha lesz, fizetnek.

Igazi fogyasztóvédelem már nincs, ez nem a szocializmus. A békéltető testület meg gyakorlatilag nem sokat ér, hoz ugyan egy jogi állásfoglalást, de a döntése senkire nézve nem kötelező. Csak arra jó, hogy vitás esetben az ő döntésük általában megelőlegez egy bírósági döntést, így ha tisztességes a cég, akkor feleslegesen nem pereskedik, hanem fizet.

Jelen esetben viszont a cég se tagadja, hogy visszajár a pénz, csak nem fizetnek. Itt kb. csak azt lehet tenni, hogy zaklatod őket, aztán ha hosszú távon se fizetnek, akkor előbb jön egy közjegyzői fizetési felszólítás, ha ez se ér semmit, akkor pereskedés, majd az alapján behajtás. Ha van miből.

ma 16:33
 14/18 A kérdező kommentje:

6# ez nem hangzik jól. Akkor semmi értelme a jogszabàlyoknak. 2 éve vagyok vàllalkozó, ez a harmadik esetem, hogy valaki nem fair, és kárt okoz nekem, de végülis mindig az a vége, hogy hiába a szerződések, bizonyítékok, bármi, semmit nem lehet kezdeni azokkal, akik ilyen trógerek…

Nem értem, hogy működhet így egy ország és mik ezek a jogszabályok akkor.

Egyértelmű lenne, hogy amint bemegyek és megalapozott bizonyítékaik vannak, aznap küldenek egy fizetési meghagyást, de olyan napi kötbérrel, hogy ketté àlljon a fülük.

Ha 30 napon belül nem fizet, akkor pedig inkasszó a céges számlára, amit alapból nem szabadna 3 millió ft alà engedni, vagy a bevétel/profit X %-át kötelezően ott kellene hagyni fedezetként.

Vagy lehetne egy biztosító társaság, aki ilyen ügyben azonnal fizet, majd behajtja.

ma 17:57
 15/18 anonim ***** válasza:
Hogy fizettél?
ma 18:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Utalással
ma 18:08
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Az szívás, bankkártyás fizetés esetén a bank sokszor tud segíteni.
ma 18:12
 18/18 A kérdező kommentje:
Hogy tudna segíteni mégis abban az esetben?
ma 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!