Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha spermabankba adom az...

Ha spermabankba adom az örökítőanyagomat, van lehetőség a belőle születendő gyerekekre vagyontárgyat hagyni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy a halálom után használják csak fel a sejteket. Szeretnék egy aranytéglát melléjük adni, ami 4 gyerek eltartását fedezné első diplomáig kb. Jogászok, ügyvédek válaszát kérném. Ez mennyire kivitelezhető Magyarországon, vagy esetleg külföldön? Nincs megbízható ismerősöm, rokonom, akinél letétbe helyezhetném a vagyont.

nov. 10. 08:10
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Figyu, add nekem azt a téglát. Én felnevelem belőle a két meglévő gyerekemet és ígérem, figyelembe veszem a te értékrendedet közben.
nov. 10. 08:49
 2/8 A kérdező kommentje:
1: Pont az ilyen "átlagemberek" miatt tettem fel a kérdést:-) . Több generáció óta öröklődik (látszólag) a családomban a műszaki érzék, tudományos érdeklődés, tanulás iránti vágy, logikus elemző gondolkodásmód. Neveltetéstől függetlenül ilyen INTP-k voltak az őseim, és nekem is jutott egy adag ebből. Meg volt a képességük, hogy úgy éljenek meg, hogy közben ne okozzanak anyagi kárt másnak, ne kelljen embereket befolyásolniuk, félrevezetniük, kihasználniuk. Szerintem ez értékes és ritka tulajdonság, főleg Magyarországon, ahol a választópolgárok butaságának kiaknázása milliárdos üzlet lett. Nekem nem lett családom eddig még, és őszül a hajam. Egészséges vagyok még, de soha nem sportoltam és igénytelen a külsőm. Ráadásul szeretem az egyedüllétet is. Azt szeretném, ha a gyerekem értelmi képességei a családi sajátosságokat tükrözné, de olyan környzetben nevelkedne, ahol az egészséges életmódra ránevelik születésétől fogva. Ezt támogatnám. De ha úgy érzed, jogusult vagy az általam becsületes módon letermelt téglára, akkor nekd adom!
nov. 10. 09:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak ennyi a vagyonod, akkor nem működik sehol. Ha ez a vagyonod egy töredéke, akkor talán működhet valami amcsi vagyonkezelő céggel.

(Nem vagyok jogász.)

nov. 10. 09:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A spermabankban anonim adományozás van, vagyis nem lehet nyomon követni ki lesz az aki megkapja a spermát. Nem lehet ráhagyni olyan gyerekre a vagyont aki lehet nem is létezik, mert nem is született a spermából gyermek, vagy épp azzal a gyermek jogait, a törvényt sértenék meg ha a tudomására hoznák, hogy ki volt a biológiai apja.

Rengeteg nő van aki gyereket szeretne és nem várna el többet a gyerek apjától, mint segítse a felnevelésében. Keress ilyen nőt és legyél a gyerekednek valóban apja!

Konkrétan van ismerősöm aki csak azért jött össze pasival, hoyg terhes legyen és ezt meg is mondta neki, hogy semmi mást nem akar tőle. Amint kiderült, hogy gyereket vár a pasitól el is köszönt és soha semmit nem várt el tőle a gyereknek sem. Aztán sok évvel később megismerkedett a férjével és vele is lett gyereke. Ezen ismerősöm konkrétan gyereket akart és nem várni a nagy Ő-re meg a szerelemre.

Ha eleve ezzel keresel valakit, hogy te nem akarsz feleséget, nem akarsz szexet, csak szeretnéd ha lenne gyereket, akkor talán sikeresebb lenne a dolog, mint azon elmélkedni, hogy talán majd valakinek születik egy gyereke a spermából amit leadtál.

A gyermek nem csak ennyi, már az elégedetté tenne ha tudod, hogy megszületik, akkor gondolj bele milyen lenne ha látnád, ismernéd is és részt is vehetnél abban hogy milyen emberré válik, akár csak a pénzeddel.

nov. 10. 09:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem keress egy nőt, csinálj neki gyereket, és támogasd, meg hagyd rá a vagyonodat.

Probléma megoldva

nov. 10. 10:18
 6/8 anonim ***** válasza:

#4 Teljesen anonim nem lehet a rendszer. Biztosan van donor és recipiens adatbázis is. Csak még a spermabankban is nagyon kevesen férnek hozzá mindkettőhöz. Tavaly is "lebukott" egy holland pasi valahogy.

[link]

Halványan rémlik egy másik eset, ahol a nő testvérkét akart ugyanattól a donortól, akitől a első gyereke is lett.

Kérdező elgondolása szerint a spermabank majd nyilvántartja, hogy az ő leadott spermájához (anonim módon pl. 412-es donor) tartozik egy aranytömb, és majd egyszer (1-20 év) , amikor egy nő a 412-est választja, akkor átadják az aranyat a nőnek. Persze addig (1-20 év) az arany biztonságos tárolása a spermabank dolga (épít neki széfet vagy viszi pénzintézeti bankba {mindkettőnek van költsége amit valakinek fizetni kellene}).

nov. 10. 10:57
 7/8 SZTANN ***** válasza:

Képtelen ötlet, 99,9%-ban kivitelezhetetlen - de amúgy is ezer okból értelmetlen.

Volna, ha a kérdés nem kamu volna.

nov. 11. 05:25
 8/8 Senior Séf ***** válasza:
Ki a ménkű kezelné a pénzedet?
nov. 12. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!