Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehetőség van arra, hogy a...

Lehetőség van arra, hogy a Bíróság két felfüggesztett szabadságvesztést adjon párhuzamosan?

Figyelt kérdés
Olvastam erről,de csak addig jutottam, ha az egyik gondatlan elkövetés akkor van rá lehetőség. Két szándékos elkövetés esetében mi a helyzet? Esetleg példa?

szept. 28. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
elítéli és letöltendőt ad a felfüggő mellé. logikus nem?!
szept. 28. 15:17
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
Akkor is lehetséges, ha a második bűncselekményt még azelőtt követi el, hogy az elsőért elítélik.
szept. 29. 09:48
 3/4 A kérdező kommentje:

#2 Akkor össze vonják az ügyeket lehet pl 5 ügy egy ügyszámon, de a összbüntetést ad olyankor a bíróság.

Kérdésem lényege már meg lévő jogerős felfüggesztett szabadságvesztéskor adható - e még egy ugyanilyen?

Úgy olvastam igen, ha gondatlanság miatt követte el az egészet (másodikat).

Tény komoly jogi ismeretek kellenek a pontos válasz adáshoz. Büntetőjogi ügyvéd biztosan tudja.

szept. 29. 12:41
 4/4 Justinianus ***** válasza:
75%

Lehetséges.

Pl. az elkövetőt elítélik egy év szabadságvesztésre, de ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztik.

Ha az elkövető a próbaidő alatt elkövet egy GONDATLAN bűncselekményt, elítélhetik pl. egy év szabadságvesztésre két év próbaidőre felfüggesztve, ekkor a két próbaidő párhuzamosan telik. De ha ebben a második esetben egy év VÉGREHAJTANDÓ szabadságvesztésre ítélik, akkor az első bűncselekményért kiszabott egy évet is végre kell hajtani, azaz összesen két évet kell letöltenie.

Ha az elkövető a próbaidő alatt egy SZÁNDÉKOS bűncselekményt követ el, és szabadságvesztésre ítélik, azt nem lehet felfüggeszteni, sőt, az első bűncselekményért kiszabott szabadságvesztést IS végre kell hajtani.

szept. 29. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!