Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ruhalopás során elkaptak, fél...

Ruhalopás során elkaptak, fél élet vártam az ítéletre, és meglepett. Első botlásért mindenki ennyit kap?

Figyelt kérdés

Szabálysértési összeg, 40.000ft volt, egy db ruha, amiből a csipogót kitéptem, így dolog ellen elkövetett erőszak lett.

Nagyon visszafogott személy vagyok, jó szívű, mindenkinek önzetlenül segítek, de izgalmasnak tűnt, le is buktam.

Pénzem is van, nem tudom miért tettem. A ruhára sem volt szükségem.

Elvittek a rendőrök, fél napot voltam rabosítva zárkában, stb.

Nem akarok mentegetőzni, a bűnt elkövettem, de nagyon izgultam az ügy miatt.

Végül azt kaptam, hogy 1 évre próbára bocsájtás, és mást nem látok.

Valóban ennyi? A kárt sem kell megtérítenem? A jegyzőkönyvben kihallgatáskor mondtam pedig, hogy szeretném.

Fel lehet lebbezni, vagy kérni, hogy had térítsem meg a kárt? Vagy örüljek, hogy ez lett a vége és ennyi?

Nem akarom magam alatt vágni a fát, de meglepődtem, hogy csak ennyi jár érte. Így mi lesz az elrettendő példa, hogyha szinte semmi büntetés nem jár érte?

Legalább egy pár száz ezer ft, vagy 1-2 nap közmunka, stb.

aug. 29. 14:54
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
27-es te össze vissza beszélsz...... Akkor most jelen pillanatban nincs elmarasztalva!!!!! A netet én is meg tudom nézni, hogy mi a büntetési tétele ennek a vétségnek..... De jelen pillanatban tiszta, mivel nem kapott büntetést.... Egyik szavaddal ütöd a másikat!!!!! Egyébként hozzáteszem egyéni vállalkozó sem lehet, ha nincs tiszta erkölcsije.
aug. 31. 03:55
 32/33 DK-s ***** válasza:

#31-nek:

Kérje le, és kiderül. Ingyen van.

aug. 31. 08:05
 33/33 anonim ***** válasza:
32-es én is ezt írtam, ez a legtisztább 😁😁😁😁😁
aug. 31. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!