Akik szerint korai a lazítás, hogy végre indulhat az élet, azok hogy gondolják, hogy meddig akarják, hogy le legyen a fél élet állva?
Most a kijárásit előbb 10 órára tolták, majd 11-re. Alsósok, óvodások mehetnek újra, étterem kűltereit kinyithatták, itt a tavasz és nagyon sokan örülnek, boldogok, hogy mehetnek túrázni, étteremben ha kívül is de el lehet a kaját fogyasztani. Most a héttől tervezik a mozik, színházak, edzőtermek nyitását, tervezik visszaállítani a rendes életet.
Facebookon, fórumokon mindenhol lehet látni olyan kommenteket nem is egyet, hogy korai meg két hét múlva lesz nagy baj. Tavaly is ilyenkor április vége felé nyitottak újra és azt kommentelték, hogy két hét és újra berobban a járvány. Aztán nem robbant be, mert egész nyáron alacsony volt a fertőzés, na jó augusztusban kezdett emelkedni. Tavaly is "koraiztak" egyes emberek, most is "koraiznak" pláne nem beszélve arról, hogy fél éve az emberek be vannak zárva, leállt a fél élet. Egy fél éve tart ez a borzalom és most már nyitják újra az életet.
Azok az emberek, akik koraiznak, azok szerint mikor kellene lazítani, mikor kellene újra nyithatni? Egy év múlva, vagy két év múlva?
Nem értem ezen embereket.
Ne foglalkozz ezekkel az emberekkel, nekik továbbra is lehetőségük nyílik bezárkózni.
Tegnap is kint sétáltam a Blaha téren aztán amikor senki nem volt körülöttem letoltam a maszkot, majd pillanatok alatt mögöttem teremt egy vénasszony és ott morgott a fülembe, hogy a magam fajták miatt fognak százezrek meghalni.
#2 Hogy micsoda? Mit csinál Orbán? Ezt fejtsd már ki bővebben légyszi mert nem értem mit értesz ez alatt,hogy "elveszi a sportot".
Tudtommal lehet sportolni.
Az ilyen nyafogók egy hisztiző kisiskolásra emlékeztetnek, akik az anyukájukkal veszekednek, mert nem akarják megírni a házit.
Izraelben olyan nyitást, amit mi tervezünk 4 milliónál akkor csináltak, amikor a lakosság 30%-a már kétszeresen volt oltva (mi most 15% körül vagyunk). De még ennél is fontosabb különbség, hogy ők az oltási igazolványt csak a második oltás után küldték, nálunk az első után egy héttel megy ki, amikor még semmi, 0 védelmet nyújt az összes vakcina. 10-12 nappal az első után lehet valamilyen érdemi védettségben reménykedni, de ez erősen függ a vakcina típusától. A Pfizer, Moderna gyorsabban alakít ki védelmet, a kínai tényleg csak a 2. után ér valamit.
Szörnyűek a számaink is, ma sikerült először 200 napi halott alá bemenni és csak a homokba dugod a fejed azzal, hogy hisztidurcizol a nehézségek miatt.
Én novemberben voltam enyhe tünettel benne, március közepén jött egy védettségi igazolvány részemre. Április elején regisztráltam oltásra, rà két hét mulva pontosan ápr 15-én megkaptam az 1.oltást, a második májusban lesz. De még az oltási utáni védettségi igazolvány nem jött meg.
Van, aki azt mondta, hogy aki volt benne a covid-ba, és azért kap védettségi igazolványt, ha ezt követően beadatja az oltást, az olyanok nem kapnak oltás után védettségi kártyát.
#5 Orbán nyitott ki, őt hibáztassátok mindenért.
Nekünk meg jogunk van nyafogni, te is most ezt teszed.
Érdekes...
A környezetemből, no meg rengeteg itteni kommentből azt szűrtem le, hogy sok ember van, aki eddig azért szidták Orbán Viktort, mert minek a korlátozások, az enyhe nátha, stb...ugyanezek az emberek ( döntő részük oltás ellenes) most azért szidja a kormányt, mert nyitni mert...
Egy szó, mint száz, sajnos ők azok, akik mindegy mit csinál a kormány, vagy Orbán, mindig is csak ócsárolnak, gerjesztik az indulatokat...
Természetesen nem véletlen! Ugyanis, ha megnézzük Gyurcsány, Jakab, esetleg Fekete Győr utóbbi hónapokban tett kirohanásait, eszmefuttatásait, fenyegetéseket, akkor a párhuzam egyértelmű.
"De még az oltási utáni védettségi igazolvány nem jött meg."
Nem is fog, ha épp van nálad egy érvényes a fertőzés miatt, nem kezelik különböző típusúként a kettőt. Gondolom azt még a kormány se találta ki, hogy a jövőben mi legyen a tiédhez hasonló helyzetekkel.
Én is a legelején kaptam, de több ismerőstől azt hallottam mostanában, hogy egy héten belül érkezett nekik, ami a nyitási szabályok mellett eszméletlen veszélyes és még az oltásellenes konteókat is erősítheti, ha netán megfertőződnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!