Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan néz ki egy szóbeli...

Hogyan néz ki egy szóbeli felelet az érettségin? Mennyit számít az előadásmód? Van egy kis játszóterem ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Holnap reggel lesz a szóbeli érettségim. Hogyan zajlik egy ilyen felelet?

Mennyi időm van előtte átgondolni a dolgaimat? Egyszerre lemegy a 3 tantárgyam?

A legfontosabb pedig, amire kíváncsi vagyok.

Az előadásforma kötöttsége mennyire lesz jelen? Nagyon szigorú? Beszélhetek felszabadultan, nem annyira röghöz kötötten? Hogy is mondjam. Beszélhetek kicsit közvetlenül? Megpróbálhatom eladni magam?

Nyilván nem a legjobb tanuló vagyok, sőt. De szeretném belevinni egy kicsit a saját karakterem is. Ez lehetséges?

Nem szeretnék úgy lefelelni, hogy keveset is tudok és nem javítok ezzel azon, hogy nem mutatom meg magam.

Persze nem azt kérdezem, hogy nulla tudással átmehetek-e a vizsgán, hanem azt, hogy megengedett-e, vagy jó szemmel nézik-e, ha a minimális tudásom mellett megpróbálok improvizálni is, megpróbálom eladni magam, hogy oly bár, ha nem nagy a tárgyi tudásom, de talán érett vagyok arra, hogy megkapjam az érettségit. (nem becsapni szeretném őket, és nem, nem a semmiről szeretnék beszélni, hanem arról amit tudok, kicsit elhúzottabban, érdekesebben.)

jún. 24. 15:17
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Nem!!!!! Nem az ócskapiacon vagy, nem kell magadat árulnod! A tudatlanság a zavartságot leplezni szándékozó rizsázó nagyképűséggel karöltve a lehető legellenszenvesebb kombináció. Ha nem tanultál, viseld el a következményt, az annak megfelelő pontokat.

Felkészülési idő tantárgyanként minimum 30 perc, az összes tantárgy lemegy egymás után.

jún. 24. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez tantárgyfüggő. Mikből vizsgázol, mi a cél?
jún. 24. 18:29
 3/4 A kérdező kommentje:

Magyar, Töri. Ott a 2-es a cél.

Angol. Ott megbarátkoznék egy 3-mas, 4-es végeredménnyel, abból 60 pont felett vagyok írasbelin.

jún. 24. 21:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy nagyon képben, kérdező! Angolból a négyesed kizárt, mert ahhoz 33-ból 30-at kéne kapnod, az nem fog menni. Hármasnál rosszabb meg nem is lehetsz (megbukni 60 pontos írásbeli után nem fogsz), mert a 60 pont maga a hármas. A tanáraid lelkivilága, úgy látom, a legkevésbé se izgat. Nekik azért égő egy alig kettes makogás.
jún. 24. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!