Jogom van a saját kertemben meztelen lenni?
Figyelt kérdés
Meztelen szoktam lenni a házban, így a kertbe is úgy megyek ki. Múltkor viszont meglátott a szomszéd és szóvá tette. Tudni kell, hogy idős, begyepesedett házaspárról van szó.aug. 19. 14:30
1/35 anonim válasza:
Ezt már egyszer kiírtad. Igen, jogod van.
2/35 A kérdező kommentje:
Én biztos, hogy nem írtam ki. Köszönöm a válaszod. :)
aug. 19. 14:32
3/35 anonim válasza:
Otthon jogod van, de azért ha tudod, hogy mások megláthatnak akkor ne csodálkozz, hogy megszólnak.
Egyáltalán nem általános dolog, otthon se kint, meztelenül járni.
Max. lakáson belül.
4/35 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar, ha látnak. A meztelenség egy természetes dolog. A saját területemen meg szeretnék úgy lenni, ahogy nekem kényelmes.
aug. 19. 14:38
5/35 anonim válasza:
Nincs jogod. Közszeméremsértésnek minősül.
6/35 anonim válasza:
Ilyet én is szoktam csinálni. Csak az öreg néni szólt be, a férje mosolygott mellette, majd pár nappal később megjegyezte, hogy jó volt újra szép női testet látnia élőben.
7/35 A kérdező kommentje:
Ennyi, hatos :)
aug. 19. 14:47
8/35 anonim válasza:
Ha közterületről látható a pucérkodásod az mindenképpen szabálysértés, akkor is ha a saját kerted. Ha csak a szomszéd láthatja azt nem tudom, jogászt kérdezz...
9/35 anonim válasza:
Igen, ha jól takaró kerítésed van, ahol csak az lát be, aki leskelődik, az nyilván rendben van. Ha viszont olyan a kerítés, vagy telekhatár, ahol gond nélkül be lehet látni, akkor már közszeméremsértés. Nem egyszer szokott ilyenkor nyáron lenni olyan hír, hogy emeletesházak erkélyén szexelnek a párok, ami hiába magánterület, de lehet kintről látni, ahol gyerekek is vannak, ilyenkor mindig megy a feljelentés és közszeméremsértésért indul is eljárás. Tehát hasonlóan, ha látható, nincs rendesen elkerítve, eltakarva a kerted, akkor igen, közszeméremsértés.
10/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
aug. 19. 15:29
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!