Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogom van a saját kertemben...

Jogom van a saját kertemben meztelen lenni?

Figyelt kérdés
Meztelen szoktam lenni a házban, így a kertbe is úgy megyek ki. Múltkor viszont meglátott a szomszéd és szóvá tette. Tudni kell, hogy idős, begyepesedett házaspárról van szó.

2024. aug. 19. 14:30
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Ezt már egyszer kiírtad. Igen, jogod van.
2024. aug. 19. 14:31
 2/35 A kérdező kommentje:
Én biztos, hogy nem írtam ki. Köszönöm a válaszod. :)
2024. aug. 19. 14:32
 3/35 anonim ***** válasza:
76%

Otthon jogod van, de azért ha tudod, hogy mások megláthatnak akkor ne csodálkozz, hogy megszólnak.

Egyáltalán nem általános dolog, otthon se kint, meztelenül járni.

Max. lakáson belül.

2024. aug. 19. 14:36
 4/35 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar, ha látnak. A meztelenség egy természetes dolog. A saját területemen meg szeretnék úgy lenni, ahogy nekem kényelmes.
2024. aug. 19. 14:38
 5/35 anonim ***** válasza:
29%
Nincs jogod. Közszeméremsértésnek minősül.
2024. aug. 19. 14:44
 6/35 anonim válasza:
100%
Ilyet én is szoktam csinálni. Csak az öreg néni szólt be, a férje mosolygott mellette, majd pár nappal később megjegyezte, hogy jó volt újra szép női testet látnia élőben.
2024. aug. 19. 14:46
 7/35 A kérdező kommentje:
Ennyi, hatos :)
2024. aug. 19. 14:47
 8/35 anonim ***** válasza:
74%
Ha közterületről látható a pucérkodásod az mindenképpen szabálysértés, akkor is ha a saját kerted. Ha csak a szomszéd láthatja azt nem tudom, jogászt kérdezz...
2024. aug. 19. 14:49
 9/35 anonim ***** válasza:
71%
Igen, ha jól takaró kerítésed van, ahol csak az lát be, aki leskelődik, az nyilván rendben van. Ha viszont olyan a kerítés, vagy telekhatár, ahol gond nélkül be lehet látni, akkor már közszeméremsértés. Nem egyszer szokott ilyenkor nyáron lenni olyan hír, hogy emeletesházak erkélyén szexelnek a párok, ami hiába magánterület, de lehet kintről látni, ahol gyerekek is vannak, ilyenkor mindig megy a feljelentés és közszeméremsértésért indul is eljárás. Tehát hasonlóan, ha látható, nincs rendesen elkerítve, eltakarva a kerted, akkor igen, közszeméremsértés.
2024. aug. 19. 15:24
 10/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2024. aug. 19. 15:29
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!