Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogom van a saját kertemben...

Jogom van a saját kertemben meztelen lenni?

Figyelt kérdés
Meztelen szoktam lenni a házban, így a kertbe is úgy megyek ki. Múltkor viszont meglátott a szomszéd és szóvá tette. Tudni kell, hogy idős, begyepesedett házaspárról van szó.

aug. 19. 14:30
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
60%

#21 ha nő vagy, a pszichiátriát hívják; ha férfi vagy, a rendőrséget.

(A németeknél például kifejezetten csak férfiak tudják szeméremsértően mutogatni magukat, mert az idevonatkozó törvény csak férfiakra vonatkozik.)

Eléggé gumiszabály, hogy mikor csak "van" valaki úgy, ahogy megszületett, és mikor "mutogatja" magát. Igazából csak a szemlélőn múlik, hogy minek gondolja. (Ha én kimegyek az utcára símaszk nélkül, akkor csak úgy "vagyok", vagy "mutogatom" az arcomat?) Vagyis nem az én magatartásomon múlik, hogy én szabálysértést követek-e el, ha nem takargatom magamat, hanem másvalaki GONDOLATAIN.

Szerintem továbbra is agyrém, hogy az ember bármilyen élőlény látványát elviseli olyan természetes állapotban, ahogy az megszületett, KIVÉVE a saját fajtársaiét. Ennyi eszünk van, komolyan. A csimpánzok ennél többre képesek.

aug. 19. 22:04
 22/35 anonim ***** válasza:
61%

A világ természetesen nem úgy működik, hogy a magánterületeden azt csinálsz, amit akarsz, mivel annak azon kívül is hatása van. Nem lehet kedvedre zajongani, mert a hang a magánterületedről kimegy, nem lehet kiplakátolni, hogy haljanak meg a páros héten született elálló fülűek, mert a látvány kimegy, nem lehet gumikereket égetni, mert a füst kimegy, meg nem lehet atombombát se robbantani. Amint körülvetted magad olyan falakkal, amik nem eresztik át a magánéletedet mások életébe, máris azt csinálsz, amit akarsz... Ez így korrekt.

Persze kettőn áll a vásár, a kedves szomszéd is megéri a pénzét, ha ennyi idősen még nem volt képes egy kva tujasort se felnevelni.

aug. 20. 00:22
 23/35 Justinianus ***** válasza:
50%

"Eléggé gumiszabály, hogy mikor csak "van" valaki úgy, ahogy megszületett, és mikor "mutogatja" magát."

A Btk szerint: Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja...

Gondolom azt azért meg tudod különböztetni, hogy egy férfi/nő meztelenül kisétál a kertbe, lefekszik a napozóágyra, attól, hogy hozzád fordulva veri a ..., vagy hárfázik a combjai között.

aug. 20. 00:29
 24/35 anonim ***** válasza:
#24 "Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja" – vagyis a mutogatás definíciója: mutogatás. Mindenki eldöntheti, hogy mi az. Valaminek a "céljából", vagyis ismerni kell az elkövető gondolatait, ami ugye nem lehetséges. "más előtt szeméremsértő módon" – és ki dönti el, hogy mi a szeméremsértő? Bingó, az a "más" valaki. Ha én végigsétálok akárhol úgy, ahogy megszülettem, és lát valaki, akinek ez a szemérmét sérti, akkor már csak rám kell sütni, hogy mi volt a célom, máris büntethető vagyok.
aug. 20. 09:53
 25/35 anonim ***** válasza:
0%
#25 Ilyen alapon a nudista strandok összes vendégét le lehetne csukni :D
aug. 20. 11:10
 26/35 anonim ***** válasza:
31%

#26 ez nem így van, mert a nudista strand bejáratánál felhívják mindenkinek a figyelmét, hogy ott meztelen emberekkel találkozhat. Tehát nem hivatkozhat arra, hogy szeméremsértő számára a meztelenség, mert akkor minek ment oda.

Mérget vehetsz rá, hogy ha egy nem kifejezetten kijelölt nudista helyen tartózkodsz meztelenül, akkor előbb-utóbb valaki feljelent, és jó esélyed lesz egy büntetőeljárásra.

aug. 20. 11:16
 27/35 anonim ***** válasza:
28%

"mert a nudista strand bejáratánál felhívják mindenkinek a figyelmét, hogy ott meztelen emberekkel találkozhat"

Így van. Ezért nem igaz az, hogy "akkor már csak rám kell sütni, hogy mi volt a célom, máris büntethető vagyok".

Örülök hogy egyetértünk.

aug. 20. 11:19
 28/35 anonim ***** válasza:
0%
#28 te ilyen kiforgatós troll vagy, ugye? Szórakozz másokkal.
aug. 20. 11:21
 29/35 anonim ***** válasza:
40%
#29 A jog már csak ilyen "kiforgatós", és az írott szöveg pontos értelmezésén alapul, nem holmi találgatáson.
aug. 20. 11:23
 30/35 anonim ***** válasza:
49%
Ha mondjuk a kertedben napozol, egy olyan részen ami nem közvetlen az utcára nyílik, akkor szerintem senkit nem fogsz zavarni. Nevetnek, megnéznek, "kikezdenek" veled, gúnyolnak, fotóznak, ilyen reakciókra számíthatsz legfeljebb a szomszédoktól, de fel nem fognak jelenteni :)
aug. 20. 16:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!