Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogom van a saját kertemben...

Jogom van a saját kertemben meztelen lenni?

Figyelt kérdés
Meztelen szoktam lenni a házban, így a kertbe is úgy megyek ki. Múltkor viszont meglátott a szomszéd és szóvá tette. Tudni kell, hogy idős, begyepesedett házaspárról van szó.

aug. 19. 14:30
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:
100%
Én is szoktam itthon, meg kint is ha nincs itthon senki, (udvarra nem látnak be)
aug. 19. 15:38
 12/35 anonim ***** válasza:
57%

"Ha viszont olyan a kerítés, vagy telekhatár, ahol gond nélkül be lehet látni, akkor már közszeméremsértés"

"Ha közterületről látható a pucérkodásod az mindenképpen szabálysértés"

Nincs is olyan a jogban, hogy közszeméremsértés :D

A büntető törvénykönyvben van olyan, hogy szeméremsértés, ott a következőket írja:

"Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja"

Illetve

"Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából tizennegyedik életévét be nem töltött személy előtt szeméremsértő magatartást tanúsít"

És

"aki mással szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsít, amely a sértett emberi méltóságát sérti"

A szabálysértések között pedig közerkölcs megsértése címen a következő olvasható:

"Aki a közterületen, nyilvános helyen vagy közforgalmú közlekedési eszközön a közerkölcsbe ütköző magatartást tanúsít"

Tehát hiába látnak be az udvarra, mivel az magánterület, és nem nyilvánosan hozzáférhető, nem követ el vele szabálysértést. A bűncselekményhez pedig kifejezetten a nemi vágy felkeltése kell hogy legyen a cél, vagy mások emberi méltóságát kell sértened vele.

Az udvarban meztelenkedés egyiket sem sérti, a "közszeméremsértés" fogalma pedig nem is létezik a magyar jogban.

[link]

[link]

[link]

aug. 19. 16:10
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

1-2 éve volt egy eset, egy szálloda erkélyén szexelt egy pár. Láthatóan az utcáról.

Ott egy komoly ügyvéd nyilatkozott a TV-nek, és elmondta, hogy mivel magánterületen vannak, semmit nem tehet ellenük a jog.

Ez pont olyan, mint amikor a szomszédom rám hívta a rendőrt a légpuska miatt. Kijöttek, ott álltam a kezemben a puskával. Igazoltam, hogy enyém a ház és a kert is. A fegyver legális. És a cél mögött nincs másik telek, ember, állat, ... semmi. Ennyi.

aug. 19. 16:46
 14/35 anonim ***** válasza:
52%

Beszarok amúgy, hogy én több forrással alátámasztva, közvetlenül a jogszabályokból idézve, azokkal alátámasztva adtam egy hiteles választ, és a gyakoris felhasználók csak 54%-ban találják hasznosnak, míg a források nélküli, alaptalan találgatások rendre 60% körül teljesítenek, pedig egy google kereséssel megcáfolhatók.

Ráadásul mivel 75%-os a fiókom átlagos értékelése, én ezekkel a hiteles, forrásokkal, jogszabályokkal alátámasztott válaszaimmal gyakorlatilag rontom az összesített értékelésemet...

Egy vicc már ez az oldal, komolyan...

aug. 19. 17:17
 15/35 anonim ***** válasza:
0%
Tőlem be is szarhatsz, de ha a szomszédok, járókelők bejelentést tesznek, akkor elsőnek felszólítanak, aztán odabaxnak, ha nem értettél belőle. Gazt sem "termelhetsz a kertedben, ha a szomszédokat zavarja a nyakig érő susnyás...
aug. 19. 17:58
 16/35 anonim ***** válasza:
66%

#15 aki nem szenved az ő eszelős komplexusuktól, az unszimpatikus nekik és lehúzzák

A gyakorin nem az igazság a lényeg, hanem a szimpátia. Ha ugyanazt a hülyeséget szajkózod, amit ők is hisznek, megy a zöld kéz.

Személyes véleményem, hogy agyrém, hogy más emberek komplexusától nekem is szenvednem kell. B*ssza a csőrüket, hogy én nem vagyok olyan szégyenlős, mint ők.

aug. 19. 18:07
 17/35 anonim ***** válasza:
0%

"SZEMÉREMSÉRTÉS VAGY MAGÁNÉLET?

Külön erről szóló jogszabály nincs, viszont a paragrafusok közül létezik olyan, ami erre is érvényes. Az egyik úgy szól:

AKI MÁSOK ELŐTT SZEMÉREMSÉRTŐ MÓDON MUTOGATJA MAGÁT, AZ BIZONY VÉTSÉGET KÖVET EL, ÉS AKÁR KÉT ÉVIG TERJEDŐ SZABADSÁGVESZTÉSSEL IS BÜNTETHETŐ.

MI A HELYZET A CSALÁDI HÁZ UDVARÁN?

– Ha egészen biztos vagyok abban, hogy az utcáról nem lehet belátni, mert egy magas és vastag sövény áll a kerítésnél, vagy nem lehet azon átlátni, akkor ott nyugodtan napozhatok – mondta dr. Kosdi Kornél.

Úgyhogy erre a helyzetre is legjobb megoldás, ha először nyugodtan és barátságosan próbálunk beszélni azzal, akinek zavaró a meztelensége, hogy egy váratlan feljelentéssel ne kezdődjön el egy évekig tartó háborúskodás."

aug. 19. 20:01
 18/35 anonim ***** válasza:
59%

"A gyakorin nem az igazság a lényeg, hanem a szimpátia"

A legviccesebb az, hogy a #14-es az én #12-es válaszomat igazolja, és ő meg 100%-os :DD

Kiégek, nézzetek utána a linkelt forrásokban, keressétek meg a törvényeket és utána pontozzátok a "nem hasznos" válaszokat. Ez nem a facebook, ahol mindenki azt likeolja ami tetszik neki, a kérdező félrevezetését pedig konkrétan tiltja az oldal szabályzata.

aug. 19. 20:33
 19/35 anonim ***** válasza:
42%
#18 Kérlek linkelj forrást az idézett szövegre és a forásként használt jogszabályra is
aug. 19. 20:38
 20/35 anonim ***** válasza:
55%
Ha nő vagy, akkor jogod van. Nekik mindent elnéznek szinte.
aug. 19. 21:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!