Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a tapasztalat hagyatéki,bír...

Mi a tapasztalat hagyatéki,bírósági perről?

Figyelt kérdés
Az érdekel,kb.meddig húzódhat,mekkora volt a perköltség és az ügyvédi munkadíj,na és hogy milyen sikerrel zárult.

#öröklés #hagyaték #hagyatéki per #Végrendelet megtámadása
aug. 15. 11:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
11%
Te vagy a peren kívüli megegyezéses? Anyád végrendeletét támadod, mert más rokonra hagyta?
aug. 15. 12:41
 2/19 anonim ***** válasza:
7%
a végrendelet szent és sérthetetlen nem szégyelled magad
aug. 15. 12:44
 3/19 anonim ***** válasza:
55%

2#

Azért van olyan velejéig romlott ember, aki direkt kib@szásból kitagadja a gyerekét, mindenféle komoly indok nélkül, az szerinted szent és sérthetetlen?

aug. 15. 14:33
 4/19 anonim ***** válasza:
42%
X3: A kitagadáshoz alapos indok kell (pl. ha a törvényes örökös az örökhagyó életére tört). Minden másd esetben minimum a köteles rész jár a törvényes örökösnek és ahhoz még bíróság sem kell igazából.
aug. 15. 14:48
 5/19 anonim ***** válasza:
72%

#4, szerintem te is tudod, hogy vannak "módszerek", amivel ki lehet pics*zni az örököst az örökségből. Csak kell hozzá egy "etikus" ügyvéd.

Én is tudnék mesélni..

aug. 15. 14:59
 6/19 anonim ***** válasza:
42%

5#

Pontosan, ugyanezt akartam írni. Kell egy olyan ügyvéd, aki az anyját is eladná 2 forintért, az megcsinál mindent. Így a köteles rész sem járt sajnos. Pedig az életére nem törtünk, csak nem látogattuk az utolsó éveiben, mégpedig azért, mert megfenyegetett minket. Ez van #3 voltam

aug. 15. 15:02
 7/19 anonim ***** válasza:
41%
#5, #6: Hagyatéki ügyintézőként valószínűleg több hagyatéki ügyet láttam az elmúlt 3 évben, mint ti egész életetekben. Igaz, nem bírósági szakaszban, de végrendeletből megszámlálhatatlan mennyiséget láttam: ilyet is, olyat is. Elvileg - sőt gyakorlatilag is - meg nem csak a végrendeleti örökösnek lehet ügyvédje, hanem a törvényesnek is. Ha az olyan mamlasz, hogy nem tudja érvényesíteni a törvényt, az bizony az ő sara. Egy kanyit nem fizetnék neki.
aug. 15. 15:14
 8/19 anonim ***** válasza:

Az én nagymamám egy budaörsi családi házat hagyott kib@szásból a szomszédasszonya unokájára. Pedig tartottam vele a kapcsolatot, jártam hozzá, de mert az én anyámat utálta, ezért. (Apám már meghalt akkor kb. 15 éve, egyszem gyereke volt a nagyanyámnak.)

Én meg egyszem gyereke az apámnak.

Nem végrendelet volt, hanem ajándékozásival csinálták meg (és nem halt meg 10 éven belül), tehát 200 millás ház volt - nincs.

(Megjegyzem, hogy azzal a - velem korú - lánnyal annyi volt a kapcsolata, hogy amikor a lány ment a saját nagymamáját meglátogatni, akkor ha véletlenül összefutottak az utcában a mamámmal, akkor "csókolom, Marika néni, Szia, Nikikém".

aug. 15. 15:28
 9/19 A kérdező kommentje:
Kedves 1 es: nem,nem én vagyok.
aug. 16. 01:04
 10/19 A kérdező kommentje:
2 es: tudom,de aki támadja,az nem így gondolja.
aug. 16. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!