Állambiztonsági Szolgálatok levéltára tapasztalatok? Dokumentum betekintés?
Figyelt kérdés
Kérelmeztük egy 50-es években meghurcolt felmenőnk esetleges állambiztonsági irataiba a betekintést. Egyelőre válaszra várunk az iratok megléte-nemléte felől. Mások tapasztalataira lennék kiváncsi, ki milyen terjedelmű dokumentumot kapott, általában hogy volt ennek a menete?2020. márc. 17. 16:27
1/5 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de (sajnos) nagyon sok a dolguk, sok kérést kapnak.
Én is adtam be kérelmet a saját aktámról, ráadásul ismerős a vezető, és 5 éve nem kerültem sorra.
Csak türelmet javaslok, mert tisztességgel végzik a dolgukat, és előbb-utóbb sorra kerül a Te kérelmed is.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. márc. 24. 11:11
3/5 anonim válasza:
Eltelt 4 év.Csak érdeklődöm,hogy azóta megkaptad a betekintést?
4/5 anonim válasza:
Én külföldi(EU azóta) tapasztalatot tudok,de tekintve,h a forgatókönyv nagyjából ugyanaz mindenhol,tovább lehet gondolni.Szóval az én felmenőim abban az - azóta EU-s - országban azonnal hozzáfértek az aktáikhoz.Lett is meglepetés!...Vajon az a tény,hogy ilyen sokáig elhúzzák,nem azt mutatja,hogy "nagytakarítás" folyik?Vagy folyt.
5/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Fel éven belül kaptam egy levelet, hogy találtak anyagot.
Telefonon felhivtak, kértek postacimet és kiküldték a másolatot.
50 x oldal lett, nagyon érdekes adatok jöttek...
Annyit tudok azóta, hogy a jelentősebb iratanyagok esetén hamarabb értesítenek
Sok sikert mindenkinek!
aug. 19. 00:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!