Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért csak az USA-ban van...

Miért csak az USA-ban van többszáz éves dutyi?

Figyelt kérdés

2024. júl. 21. 04:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Életfogytiglan, "tételesen kiszámlázva"

Minden bűncselekményért külön-külön kap x évet, és úgy lehet a vége több száz év is.

2024. júl. 21. 06:15
 2/12 anonim ***** válasza:
13%

Pont az USA-ban nincs többszáz éves dutyi. Maga az USA is alig 200 éves, a büntetésvégrehajtási rendszere meg talán 150 esztendős.

Ilyen, hogy többszáz éves börtön, csak európában (és talán még ázsiában) létezik.

2024. júl. 21. 06:38
 3/12 Fsms ***** válasza:
85%
Nem csak ott can, hanem nálunk is, csak másképpen hívják. Tényleges életfogytig.
2024. júl. 21. 07:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Sok értelme nincs, mert addig úgysem él senki. Akkor már jobb életfogytiglanra ítélni, úgy legalább nem kell ennyit számolgatni.
2024. júl. 21. 09:50
 5/12 anonim ***** válasza:
15%
#3 Az EU-nak köszönhetően olyan tulajdonképpen nincs nálunk. Maga a fogalom és a büntetési forma létezik, azonban 40 év után felül kell vizsgálni azt is, mivel az emberi jogok bíróságának nem tetszett az ötlet, hogy nincs felülvizsgálás. A gyakorlatban az történik, hogy 40 év után automatikusan felülvizsgálja a kúria, nem úgy, hogy ránézésre szerinted ez már szabadulhat-e, komolyabb pszichológiai és egyéb vizsgálatok, részleteket nem tudom, majd javaslatot tesz az igazságügy-miniszternek, majd az kérelmet nyújt be kegyelemért az államfőnek és ha az megadja, akkor a TÉSZ-es is szabadulhat 40 év után. USA-ban akire rák.rnak 200-400 évet is akár, az ha végignyalja minden nap a padlót és mindenki előtt meghajolva köszön minden nap, akkor sem enyhül úgy az ítélet, hogy szabadulhat még életében. Ezzel a 40 évvel is baja van az Európai Bíróságnak, szóval emiatt is b.szogatnak minket, úgy gondolják az túl sok és hát szegényeknek nincs remény arra, hogy belátható időn belül felülbírálják az ügyüket és ez így kilátástalan helyzet, ami pedig emberkínzás és az meg milyen dolog... Tényleg milyen dolog kínozni azt, aki valami kib.... nagy szörnyűséget követett el? Mert aki a TÉSZ-be kerül, az biztos, hogy nem akármit tett.
2024. júl. 21. 10:26
 6/12 DK-s ***** válasza:
17%

Mindössze két pontot kellene megváltoztatni a magyar büntetőjogban, ez pedig a halmazati büntetés, és az összbüntetés intézménye.

Én annak idején kaptam 2 év 2 hónapot, 1,5 évet, és 1 évet. Mivel quasi halmazati viszony állt fent, összbüntetésben kaptam 3 évet.

2024. júl. 21. 10:48
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

"A gyakorlatban az történik, hogy 40 év után automatikusan felülvizsgálja a kúria, nem úgy, hogy ránézésre szerinted ez már szabadulhat-e, komolyabb pszichológiai és egyéb vizsgálatok, részleteket nem tudom, majd javaslatot tesz az igazságügy-miniszternek, majd az kérelmet nyújt be kegyelemért az államfőnek és ha az megadja, akkor a TÉSZ-es is szabadulhat 40 év után."

Te, honnan szopod ezeket a hülyeségeket?

2024. júl. 21. 14:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
#7 Melyik része hülyeség?
2024. júl. 21. 16:36
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Az egész.

Nincs kötelező elengedés 40 év után, az meg pláne nincs, hogy a KE kegyelmet ad.

Csak annyi az EU-s jogharmonizáció lényege, hogy a szabadulás reményét kell visszaadni az életfogytosoknak. Ez annyit jelent, hogy a fix évek letöltése után, 5 évenként el kell bírálni a szabadulás lehetőségét.

A fix évek itt az az idő, ami után a szabadlábra bocsáthatóság, mint lehetőség egyáltalán felmerül. Ez TÉSZ-esek esetében 40 év.

A skálás gyilkost, Benét is már sokadik alkalommal nem engedik ki és nyilván, soha nem is fogják, pedig az ő itélete még úgy szólt, hogy legkorábban 20 év után szabadulhat, ami 2013-ban letelt.

2024. júl. 21. 17:52
 10/12 anonim ***** válasza:
87%
#9 Szerintem te nem tudsz szöveget értelmezni... A #5 sem írt kötelező elengedésről 40 év után, hanem kötelező felülvizsgálatról. Amiről te is írsz... Csak gondoltam, szólok...
2024. júl. 21. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!