Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan legyen enyém a ház? Mi...

Hogyan legyen enyém a ház? Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Nagymamám házát szeretném, 1/1 ő a tulajdonos.

Utána az öröklés úgy történne, hogy anyukám és a testvére örököl, tehát ha a nagyim a következő években meghalna, az ajándékozási szerződést a nagybátyám megtámadhatná (és amennyire a házra fáj a foga, meg is tenné). Anyukám mondta, hogy ő világ életében értem dolgozott, nekem akart jót, nem fog pereskedni velem nyilván.

Egyik jogásznak tanuló barátnőm azt javasolta, hogy ne ajándékozási szerződés legyen köztem és a nagyim között, hanem adásvételi szerződés, és a vételárról írassunk átvételi elismervényt is, mintha tényleg kifizettük volna készpénzben a ház árát a nagyimnak.

Ez így működhet? Vagy később lenne belőle bármi gondunk?

Mondjuk elhunyna 2 év múlva (ne így legyen), és a nagybátyám keresné a pénzt, tehet bármit?

(beszélünk ügyvéddel a jövő héten, csak ez most fúrja az oldalam:D)

júl. 20. 14:49
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
17%

Kisemmizni pedig elég nehéz egy olyan embert, akinek egy biciklin kívül semmilye sincs kb.

Az örökségéből kitúrni kisemmizés.

Nálunk apum kapta meg a dédszüleim házát, közben párhuzamosan a testvére megkapta a szülei házát, és értékegyeztetés miatt még apunak kell fizetnie a húgának, hogy mindenki egyenlően kapjon.

Csak így vállalta az ügyvéd, másképp nem jogszerű. Papír is van mindenről.

júl. 20. 16:04
 42/58 A kérdező kommentje:
40. válaszoló, a nagyim nem akarja, hogy a házból bármennyi rész is a nagybátyámé legyen.
júl. 20. 16:05
 43/58 anonim ***** válasza:
81%
38. kerdezo: pontosan! Ugy van, ahogy irod. Ha nem bantalmazta nagyanyadat, nem akarta megolni, tehat nem valt erdemtelenne, akkor a szuletese jogan jar neki az oroksegbol a ra eso resz. Ami az ove es nem a tied, nem az anyade. Pusztan attol a tenytol, hogy el. ;-) Es csinahat a draga nagyi vegrendeletet, attol a koteles reszt nem tudja elkerulni. Egy modja van: adja el neked a hazat. ;-) Akkor nem tamaszthat igenyt a nagybacsi. De valos penzmozgasnak kell lenni, irtak mar, miert: konnyen utana nezhet es akkor ujabb bonyodalmak adodnak. ;-)
júl. 20. 16:07
 44/58 anonim ***** válasza:
78%

Hát én nem a demens nagyimat akartam rávenni, hogy a gyerekeit kisemmizve adja nekem a házát. Ha a nagybátyád a probléma, miért nem anyád kapja a házat? Különben saját magadnak mondasz ellent, azt írod, nagybátyád már otthonba akarja zárni, majd azt, hogy nem szorul ellátásra. Mindenesetre te nem akarod gondozni, eltartásit nem akarsz kötni, csak adja a házát aztán majd mehet otthonba vagy haljon meg. Testvéreidet is így tervezed kisemmizni?

júl. 20. 16:08
 45/58 A kérdező kommentje:

Ezeket a kacsintós borzalmakat tudnád hanyagolni? Köszi.

Inkább elengedem a kérdést, mert egyesek személyes problémájuknak érezték a helyzetet, vagy túl érzékenyen érintette őket egy ismeretlen család problémája, nem tudom. De kicsit sok volt a magyar valóságból mára. Sziasztok, a normális válaszokat köszönöm!

júl. 20. 16:09
 46/58 anonim ***** válasza:
17%

43: nem relevans, mit akar nagyanyad! A koteles resz akkor is jar!

Kiveve: ha a nagyi meg eleteben eladja a hazat, akkor az mar nem kepezni az orokseg targyat.

júl. 20. 16:09
 47/58 anonim ***** válasza:
87%
Adja el neked a nagyi a házat, írjatok a papírokra készpénzes fizetést, aztán annyi. Senki nem fog odamenni megnézni, hogy te tényleg nyomtál e a nagyi kezébe 10milliót vagy sem
júl. 20. 16:12
 48/58 A kérdező kommentje:

45. válaszoló, tessék, rád szánom ezt a fél percet, mert látom, gurul a gyógyszer és megy fel a vérnyomás. :D

-A nagyim nem demens, aktívan dolgozik még a magánrendelésén.

-Nem akarom semmire rábeszélni, rávenni, ez az ő ötlete volt.

-Anya közölte, hogy neki nem kell a ház, úgyis nekem adná.

-Nem mondok ellent, a nagybátyámat mutattam be ezzel, hogy ő otthonba tenne egy testileg és szellemileg is ép embert.

-Nem köthetek vele tartási szerződést, mert KIVITELEZHETETLEN. Nem itt élek, hanem Budapesten, innen 2 órára.

-Attól, mert a ház az enyém lesz, ugyanúgy ő fog benne lakni, nem lesz eladva a feje fölül.

-Testvérem pedig nincs.

júl. 20. 16:13
 49/58 anonim ***** válasza:
13%

49, kerdezo: te az anyad alatt vagy oroklesi sorban es utana is csak a haz fele jar neked, a masik fel a nagybatyade, aki eladhatja a reszet, ha akarja.

Otthonba senkit nem lehet betenni az akarata ellenere. ;-)

"-Attól, mert a ház az enyém lesz, ugyanúgy ő fog benne lakni, nem lesz eladva a feje fölül." - Tehat mubalhe, vihar a biliben. A szerzes, a tulajdon mindenek elott! Nem igaz? ;-) Ezek utan nem ertem, mi a kerdesed lenyege. ;-)

júl. 20. 16:23
 50/58 anonim válasza:
67%

Talán hitelesebb lennél, ha nem így kezdődne a kérdés:

"Hogyan legyen ENYÉM a ház?"

Amúgy meg, ahogy írták is, bűncselekményre készülsz, ami számodra elfogadhatóbb gondolat, mint hogy valamikor majd gondozd a nagyidat a hazáért. Mert most Budapesten élsz. De ugye nem is most kellene őt gondozni, hanem idővel, mert most ellátja magát, ahogy írod. Mégsem fordul meg benned a gondolata sem, de a házát azt máris adja azonnal. Ha meg sosem akarsz Budapestről elköltözni, akkor nem mindegy, mi lesz a házzal? Így nagyon úgy néz ki, csak a háza kell. Gold digger ;-)

júl. 20. 16:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!