Hogyan legyen enyém a ház? Mi a megoldás?
Nagymamám házát szeretném, 1/1 ő a tulajdonos.
Utána az öröklés úgy történne, hogy anyukám és a testvére örököl, tehát ha a nagyim a következő években meghalna, az ajándékozási szerződést a nagybátyám megtámadhatná (és amennyire a házra fáj a foga, meg is tenné). Anyukám mondta, hogy ő világ életében értem dolgozott, nekem akart jót, nem fog pereskedni velem nyilván.
Egyik jogásznak tanuló barátnőm azt javasolta, hogy ne ajándékozási szerződés legyen köztem és a nagyim között, hanem adásvételi szerződés, és a vételárról írassunk átvételi elismervényt is, mintha tényleg kifizettük volna készpénzben a ház árát a nagyimnak.
Ez így működhet? Vagy később lenne belőle bármi gondunk?
Mondjuk elhunyna 2 év múlva (ne így legyen), és a nagybátyám keresné a pénzt, tehet bármit?
(beszélünk ügyvéddel a jövő héten, csak ez most fúrja az oldalam:D)
Azzal az a gond, hogy nem egy városban élünk, 200 km van közöttünk, én 2-3 havonta szoktam itthon lenni pár napokat. Ha azt támadná meg a nagybátyám, akkor nyer, hiszen akkora távolságból mégis hogyan gondoskodtam volna róla...?
Plusz ha rövid időn belül elhunyna a nagyim, akkor az is problémás.
Már alapból miért kéne hogy tiéd legyen a ház?
Miért kellene neked kitúrni a többi örököst?
Azon kívül hogy egy szimpla patkányság, erre általában nem igen szokott indok lenni...
az, hogy rossz arc, meg nem bírja a gyerek a búráját a nagybátyjának, az nem indok...
A kisemmizés nem éppen azt jelenti, hogy elesik egy olyan örökségtől, ami olyan személytől érkezne, akinek egész életében megkeserítette az életét...
Ő már most olyanokkal hívogatja anyát, hogy beszéljen a nagyimmal, menjen otthonba, aztán a házat adjuk el mihamarabb, mert neki nagyon kell a pénz. Úgy, hogy a nagyim szellemileg ép, ellátja magát, főz-süt magára, ránk is, ha kérjük. Augusztusban megyünk együtt nyaralni is. Tehát nem kell otthonba tenni, de mivel nem ad már pénzt a nagybátyámnak, ezért ő átkozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!