Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan legyen enyém a ház? Mi...

Hogyan legyen enyém a ház? Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Nagymamám házát szeretném, 1/1 ő a tulajdonos.

Utána az öröklés úgy történne, hogy anyukám és a testvére örököl, tehát ha a nagyim a következő években meghalna, az ajándékozási szerződést a nagybátyám megtámadhatná (és amennyire a házra fáj a foga, meg is tenné). Anyukám mondta, hogy ő világ életében értem dolgozott, nekem akart jót, nem fog pereskedni velem nyilván.

Egyik jogásznak tanuló barátnőm azt javasolta, hogy ne ajándékozási szerződés legyen köztem és a nagyim között, hanem adásvételi szerződés, és a vételárról írassunk átvételi elismervényt is, mintha tényleg kifizettük volna készpénzben a ház árát a nagyimnak.

Ez így működhet? Vagy később lenne belőle bármi gondunk?

Mondjuk elhunyna 2 év múlva (ne így legyen), és a nagybátyám keresné a pénzt, tehet bármit?

(beszélünk ügyvéddel a jövő héten, csak ez most fúrja az oldalam:D)

júl. 20. 14:49
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:

Nem gondolkozom a halálán, hanem ő.

Sajnos több közeli ismerőse, barátnője hunyt el a közelmúltban. Van, aki betegeskedés után, más teljesen váratlanul.

Én erről az egészről nem is tudtam, hazajöttem csütörtökön a hétvégére, akkor mondta el anya és a nagyim, hogy ezt szeretnék, valamikor a közeljövőben jöjjek haza aláírni a szükséges papírokat.

júl. 20. 15:48
 32/58 anonim ***** válasza:
48%

Nem olvastam végig, lehet, hogy írta valaki - írjon a nagyid végrendeletet, és azt tegyétek ügyvédi / közjegyzői letétbe.

Így az lesz, amit a nagyid szeretne, végülis az ő vagyona.

júl. 20. 15:49
 33/58 A kérdező kommentje:

Nem, ezt nem írták még, köszönöm a normális választ.

A válaszadók egy része engem rugdos és hord el mindenféle féregnek, pedig én aztán tényleg a saját életemmel vagyok elfoglalva, egyetem és szakmai gyakorlat mellett pont nem azon gondolkoztam, hogy elszedjem bárki házát...

Bánom már, hogy kérdeztem itt, egyszerűbb lett volna megvárni a jövő hetet már.

júl. 20. 15:51
 34/58 anonim ***** válasza:
62%
34. kerdezo. Nem relevans. A jog szempontjabol nem szamit, o is torvenyes orokos. Akit eppen most keszul kisemmizni a sajat anyja, a testvere es te. Szegyen!
júl. 20. 15:52
 35/58 anonim ***** válasza:
62%
#37, a köteles rész akkor is jár. Nem lehet kisemmizni a nagybácsit.
júl. 20. 15:53
 36/58 anonim ***** válasza:
26%
42, kerdezo:: nagy tevedesben elsz am es nem igaz, amit irsz! Ismetlem: barkit is a jogos oroksegebol kiturni: kisemmizes. Eppen te irtad buszken, hogy jovo heten ezt fogja csinalni a nagyanyad, anyad es te, egyutt, mind a harman. ;-)
júl. 20. 15:59
 37/58 A kérdező kommentje:
Ja, tehát mi vagyunk a gonosz rokonság, ő pedig a szegény örökös, akinek minden járna, csak azért, mert megszületett. Az mindegy, hogy hogy viselkedik, miket mond vagy tesz. :)
júl. 20. 16:01
 38/58 anonim ***** válasza:
0%

"A válaszadók egy része engem rugdos és hord el mindenféle féregnek, pedig én aztán tényleg a saját életemmel vagyok elfoglalva, egyetem és szakmai gyakorlat mellett pont nem azon gondolkoztam, hogy elszedjem bárki házát..."

Ez sem igaz! Csak egesz kerdesed szol errol. ;-)

júl. 20. 16:02
 39/58 anonim ***** válasza:
18%

Érdekes, hogy pont a stíluson vagy fennakadva...

Míg morálisan és etikailag az ég világon semmi kivetnivalót nem érzékelsz abban, hogy egy anya fia kapcsolatban a gyereket teljes mértékben megfosztani az örökségétől...

Szimpla stíluson fenn tudsz akadni... Egy kisemmizés az meg szimplán semmi.... érdekes...

júl. 20. 16:03
 40/58 anonim ***** válasza:
74%

Ha már ott tartotok, hogy készítik elő az ajándékozási szerződést, miért azt a kérdést tetted fel, hogy "hogyan legyen enyém a ház"? Az ajándékozással a tiéd lesz. Nem jó ötlet adásvetelinek álcázni, és hamisítani barmilyen dokumentumot arról, hogy pénz is cserélt gazdát.

Amit nem értek, ha van lakásod, nem kell a ház, miért aggódsz azon, hogy nagybátyád megtámadja az ajándekozásit? Szépen megy majd pár évig a per, és majd dönt a bíróság. Neked semmi izgulnivalód nincs, ha jól értem, nincs is rà szükséged.

júl. 20. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!