Jön a kötelező szűrővizsgálat! Vélemények?
Vastagbél-és végbélszűrés, illetve méhnyak és emlőszűrés
Szerintem nincs olyan állapotban a magyar egészségügy, hogy elbírja ezt a terhelést. Ráadásul szerintem szabadságjogokat is sért egy ilyen.
29: van, aki nem is akarna kezeltetni magát ilyen helyzetben. Ez is az ő döntése lenne
30: Ezt hogy értelmezed? "Ha a kötelezettségének a kötelezett vagy a törvényes képviselő nem tesz eleget, az egészségügyi államigazgatási szerv a szűrővizsgálatot határozattal rendeli el, ami azonnal végrehajthatóvá nyilvánítható."???
A vastagbél szűrés első körben mintavétellel történik, amit mindenki magának végez el. Kiértékelik a mintákat és akinek vért találnak a székletében azt rendelik be vizsgálatra. Sok ember van aki nem is tud róla de van belső aranyere. Elég ha abból egy kis vér kerül a székletre, a teszt kimutatja és már be is rendelik vizsgálatra. Főleg az ülő foglalkozásúaknak van, vagy akik sokat emelnek nehezebb súlyokat.
De szerintem az elkeserítőbb hogy kötelezni akarják erre az embereket.
Hasznos dolog a szűrés, de csak úgy ha az illető önként szánja rá magát!
Azért elég sok jogi kérdést felvet hogy kötelezővé teszik.
A beleegyezési jogot nem veszik figyelembe? Mert akkor ezek szerint az állam rendelkezik az emberek testével, nem maga az egyén.
Ha járványügyi szempontok alapján köteleznének akkor még érthető lenne, de itt szó sincs ilyesmiről.
Ha meg államérdekre lehet hivatkozni, akkor ezzel az erővel azt is lehet mondani egy idő után, hogy pl. nem születik elég gyerek akkor majd jön a kötelező mesterséges megtermékenyítés (mivel ezek szerint a nők nem rendelkezhetnek a testük felett)?
Legyen alapvető joga mindenkinek eldönteni hogy milyen vizsgálatokat enged elvégeztetni a saját testével kapcsolatban. Addig amíg valaki fizeti a TB-t addig ne kötelezzék semmire, főleg hogy szó sincs fertőző betegségekről.
Egyébként ez a bizniszről szól jobbára, ugyanis a közegészségügy ezt a terhelést nem fogja bírni, így a magánklinikákra terelik majd a betegeket akiknek fizetni kell a vizsgálatért (vagy az állam fizet a magánrendelőnek a beteg után). És azt sem kell senkinek elmagyarázni hogy ezek a magánrendelők kinek a tulajdonában vannak.
Ennyi demagóg, buta embert, te jó ég?!
Olcsóbb, ha időben kiszűrik és meggyógyítják.
Nektek semmi sem jó.
🤦♀️
De hogy gyógyítják meg, ha így is óriási a várólista?
Székesfehérváron fél évet kell várni egy sima gasztroenterológiai vizsgálatra. Van olyan vizsgálat, amire időpontot se adnak még xd
"Nektek semmi sem jó."
Ez a kormány ne mondja meg, hoy nekem mi a jó!
Megbízhatatlan, korrupt.
Egyik napról a másikra emberek életét felforgató törvénymódosításokat fogadnak el bárminemű szakmai/társadalmi egyeztetés nélkül.
Nem jó, ha a seggemben turkálnak, úgy hogy nem akarom.
Nem jó, ha nincs önrendelkezési jogom a testem felett.
Nem jó, ha csak egy adat vagyok a költségek közt.
Nem jó, ha alapból akadozó EÜ rendszert tovább terhelik.
Nem jó, ha pozitív lelet esetén adnak egy több hónapos/több éves időpontot a következő vizsgálatra/kezelésre.
"Olcsóbb, ha időben kiszűrik és meggyógyítják."
Mi lesz a következő az olcsóság nevében?
A kórházakban azt egyék a betegek, amit magukkal visznek?
Lelövik azokat a betegeket, akiknek drága a gyógykezelési költsége?
Betiltanak minden potenciális káros táplálékot?
"Ennyi demagóg, buta embert, te jó ég?!"
Demagóg?
Egy kicsit elvakult vagy.
Téged az sem zavarna, ha bevezetnék az első éjszaka jogát.
Jó ötlet az elérhető, ingyenes szűrővizsgálat, de ne legyen kötelező.
.
34: Te mégis hol élsz??? Voltál mostanában kórházban??? Nem kívánom!!
Javaslom, hogy előbb nézz körül a magyar eü. háza táján és utána írj butaságról és demagógiáról. Továbbá gondold át azt is, mit jelentenek az alapvető önrendelkezési jogok!
Itt a legtöbben a kötelezhetőségen vannak kiborulva és azon, ami a magyar egészségügyben gyógyítás címszó alatt zajlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!