Jön a kötelező szűrővizsgálat! Vélemények?
Vastagbél-és végbélszűrés, illetve méhnyak és emlőszűrés
Szerintem nincs olyan állapotban a magyar egészségügy, hogy elbírja ezt a terhelést. Ráadásul szerintem szabadságjogokat is sért egy ilyen.
A végbélszűrés a leggázabb számomra, mivel nem nő vagyok. Mégis hogy akarják kivitelezni? A végbélben tapintásos módszerrel? Baromság az egész, ha egyáltalán ki tudják vitelezni? Mert szerintük a végbélrák a legelterjedtebb az összes rák közül? De szív és érrendszeri szűrést nem akarnak, mert abba nem hal meg senki. Na meg milyen bíráknak nézik az embereket, illetve elveszik a jogaikat ilyen ürüggyel, és kötelezővé teszik, mikor így is alig van egészségügyi dolgozó, és pénz sincs a vizsgálatokra. Na meg gondolják, ezzel pénzt spórolnak meg a későbbi komolyabb kezeléseken? De attól, ha találnak egy korai stádiumban lévő rákost, azt olcsóbb kezelni? Vagy az életben maradási ráta érdekli őket? Amit kétlek! Nagyon nem értem ezt a kötelezőséget, közben meg a tüdőszűrést megszüntették, ami olcsóbb volt és gyorsabb, szerintem. Vagy akár a kötelető laborvizsgálat évente. De nem, ők mindenképp a lakosság hüvelyében, és végbelében akar turkálni. Azt értem, hogy a méhnyakrák és az emlődaganat szűrés fontos, de miért nem dönthet valaki magától? Miért nézik az embereket ennyire fogyatékosnak, és bíráknak? Egyszerűen undorító, hogy a saját testük felett nem rendelkezhetnek. A tüdőszűrés érthetőbb volt, mivel ha kiderül tbc-s vagy, megfertőzhetsz más embert is, de ez csak rád tartozik, a te felelősséged. Közben meg sorra halnak meg az emberek, mert nem kapnak időben kezelést, nem a beteg hibájából, akik tényleg betegek, és nem csak a rák miatt, illetve nem csak mell,
méhnyak, vastag, és végbélrák létezik. Átgondolatlan, nonszensz döntés volt, amit gondolom nem sok országban vezettek be.
Ezt hogy képzelik el mikor már most is túl van terhelve az egészségügy?
Bár van ötletem: otthon mindenki magának saját kezūleg elvégzi a vizsgálatokat, S a tapasztalatait elküldi emailben az egészségügyi minisztériumnak
A kötelező vastag- és végbélszűrés tényleg gáz lenne.
Főleg a híres magyar egészségügy felszereltsége miatt, ahol arra sem lenne elegendő forrás és kapacitás, hogy a vizsgáló csöveket és szondát mindenki segglyuka után megtisztítsák, lefertőtlenítsék.
Hát honnan tudjam én, hogy nem-e pont egy aids-es, hepás valagában turkáltak előttem? 🤢
16.
Azért kíváncsi lennék, hogy tiltakoztak-e!
Mélységesen felháborít.
1. méhnyakrákszűrés - eddig is jártam évente
2. mammográfia - tavaly voltam először, és életem egyik legrosszabb élménye. Rettenetesen fáj, ahogy a mellét összetrancsírozzák, és utána mgé 1 hétig sajgott. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez egészséges! Szóval ilyenre soha többé nem szeretnék menni, járok továbbra is évente a emlő uh-ra.
3. vastagbél szűrés - az sztk-ban egyáltalán nem humánus módon szűrnek. Bár a korom miatt ez egy jó darabig még nem érint. Én csak az altatásban vagy bódításban elvégzett szűrést tartom elfogadhatónak. Hentes banda.
És nagyon elszomorít, hogy erről alig látni valahol hírt, ezért már rég tüntetni kéne, na nem mintha érne valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!