Német munkáltató nem fizeti a munkabért, kihez lehet fordulni?
Figyelt kérdés
Sziasztok. A múlt hónapban voltam kint Németországban egy munkán, német közvetítő által, első naptól kezdve rendes szerződéssel álltam munkába, mivel nem tetszettek a körülmények jeleztem, hogy felmondanám a munkát, kérték, hogy dolgozzam le a 2 napos felmondási időt ilettve adjam be írásban a felmondást, mindkettőnek eleget tette. A szállás mint ahogy megis volt beszélve illetve a szerződésben is ingyenes volt de mivel 2 hét után elmentem mondta a munkaadó aki egy német közvetítő, hogy ezért levonja a fizetésből, mondtam jó rendben. Viszont a fizetésem nem érkezett meg, többszöri telefonálgatás után azt a választ kaptam, hogy a szálláslevonás után nem maradt mit utalni ami egy nagy átverés véleményem szerint. A fizetésem a 2 hétre netto kb 950 eu lenne (szakmunka), nem hinném, hogy ennyit le kellene vonniuk egy 2 heten szállásért és amugy is a többi ottlakó kb 700 eut fizetett egy hónapra akkor én a 2 hét ott tartózkodásom alatt -350 et vonhat maximum tehát még vagy 600 euval tartoznának amit nem akarnak kifizetni, kihez tudok fordulni ezzel a problémával? Előre is köszijún. 27. 14:50
1/14 anonim válasza:
Természetesen a német hatóságokhoz.
Nem a magyar hatósághoz, nem a GYÍK-hoz, hanem a németekhez.
2/14 anonim válasza:
Lehet, hogy a szállásnál is volt felmondási idő, nem tudod azonnal elhagyni. Aki ilyen rövid idő alatt bedobja a törülközőt, azt gyakran megszivatják. Vélhetően német polgári pert kéne indítanod egy német ügyvéd segítségével.
3/14 A kérdező kommentje:
Nemhiszem, hogy egy munkász szállón ahol jönnek mennek az emberek lenne barmiféle felmondási idő is :)
jún. 27. 15:03
4/14 anonim válasza:
Nem hiszed, vagy elolvastad és megértetted a szerződést?
5/14 anonim válasza:
Simán lehet, hogy úgy volt kitalálva az egész, hogy aki gyorsan feladja, megszívassák. Senkinek sem érdeke 2 hétre felvenni valakit. De a nagy kérdés bizony a négyesé: mi volt/van a szerződésben?
6/14 A kérdező kommentje:
Szerződésben, mint ahogy írtam is, a szállást a munka adó biztosítja ingyenesen, megállapodás szerint.
jún. 27. 15:25
7/14 anonim válasza:
Ezesetben fordulj német ügyvédhez. Lehet az is, hogy van valami kiskapu amit nem vettél észre és kihasználnak, de az is, hogy úgy vannak vele, hogy úgysem tereled jogi útra. Majd az ügyvéd megmondja.
8/14 A kérdező kommentje:
Senkinek nem érdeke, hidd el nekem se érdekem, hogy kiutazzak 1100 km et ahol szétnézek és 2 hét mulva hazajöjjek - 600 euval :) Benne van a pakliban, hogy nem a megbeszéltek alapján történik a munka és az ember feladja/másikat keres, arra van a szerződés, én korrekt voltam hozzájuk a szálláson történtek dolgok (részeg cirkuszoló lakók, élhetetlen körülmények, egyik éjszaka beakartak törni) már aznap ott akartam hagyni, de korrekten ledolgoztam a + 2 napot amire megkértek akkor énis elvárom, hogy korrektan kifizessenek. Ja és most aki jönne h haaat igen a külföldi élet meg a kolbaszos kerites tarsaival kérlek ne, nem ez miatt irtam ki, tanácsért jöttem nem kioktatásért. Köszi
jún. 27. 15:31
9/14 A kérdező kommentje:
Kedves 2*. Gyakorlatban létezhet megszívatás aki az elejen bedobja a törölközőt, törvényileg viszont nem tudok olyanról hogy b@sszunk ki a munkavállalóval mert épp nem jött be neki.
jún. 27. 15:34
10/14 anonim válasza:
9
Törvényileg lehet, hogy neked is van igazad (nem láttam a szerződést + nem vagyok annyira tisztában a német munkajoggal)
De ahogy írtad, nem érdeked ezért ezért ügyvéddel küzdeni. Ezzel sajnos sokan így vannak, akkor meg mi állítja meg a céget, hogy átb@sszon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!