Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Német munkáltató nem fizeti a...

Német munkáltató nem fizeti a munkabért, kihez lehet fordulni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A múlt hónapban voltam kint Németországban egy munkán, német közvetítő által, első naptól kezdve rendes szerződéssel álltam munkába, mivel nem tetszettek a körülmények jeleztem, hogy felmondanám a munkát, kérték, hogy dolgozzam le a 2 napos felmondási időt ilettve adjam be írásban a felmondást, mindkettőnek eleget tette. A szállás mint ahogy megis volt beszélve illetve a szerződésben is ingyenes volt de mivel 2 hét után elmentem mondta a munkaadó aki egy német közvetítő, hogy ezért levonja a fizetésből, mondtam jó rendben. Viszont a fizetésem nem érkezett meg, többszöri telefonálgatás után azt a választ kaptam, hogy a szálláslevonás után nem maradt mit utalni ami egy nagy átverés véleményem szerint. A fizetésem a 2 hétre netto kb 950 eu lenne (szakmunka), nem hinném, hogy ennyit le kellene vonniuk egy 2 heten szállásért és amugy is a többi ottlakó kb 700 eut fizetett egy hónapra akkor én a 2 hét ott tartózkodásom alatt -350 et vonhat maximum tehát még vagy 600 euval tartoznának amit nem akarnak kifizetni, kihez tudok fordulni ezzel a problémával? Előre is köszi

jún. 27. 14:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Hat mondjuk az, hogy létezik az életben becsület, bár elég ritka manapság, kettő, egy ekkora cégnek nem tart semeddig 600 eut kiperkálni, neki ez annyi mint nekem venni egy zsebkendőt, neki ez semmi, de a kisembernek annál több, ha van egy kis esze inkább kifizet és mindenki megy a saját útjára, bár lehet nekem nem éri meg ügyvédet fogadni ekkora összegért, viszont tudok csinálni egy szép kis negativ reklámot (mivel most is látom hol hírdetnek) amivel akár több munkavállalótól eshet el emiatt, szval hidd el az átbaszás sokszor visszapuszil. Nem éri meg
jún. 27. 15:49
 12/14 anonim ***** válasza:
8: Hát egy munkásszállás már csak ilyen. Ha ez volt az összes gond, nem csodálom, hogy nem akarnak fizetni.
jún. 27. 15:59
 13/14 anonim ***** válasza:
Elszámolást akkor is kellett volna hogy kapj.
jún. 27. 17:19
 14/14 Senior Séf ***** válasza:
Mifelénk ezt tanulópénznek hívják.
jún. 28. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!