Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az infláció miatt átutaltam a...

Az infláció miatt átutaltam a Dániában élő lányomnak sokmillió ft-ot. Most nem akarja visszaadni, hogy felelőtlenül költöm el, ami nem igaz. (Nem részletezem.) Papírt nem irtunk, mert a lányom. Hogyan szerezhetem vissza a pénzem?

Figyelt kérdés
Nem ilyennek neveltem.

#családi pénzügyek
jún. 22. 14:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem akkor így sehogy. Max úgy, hogy megpróbálod meggyőzni a lányod, hogy adja vissza.

Nagy g*ciség, de lehet bejátszanám azt a kártyát, hogy valami betegséged lett és csak másik országban van rá kezelés és arra kell a pénz. Így lehet visszaadja (jobb esetben)

jún. 22. 14:43
 2/16 anonim ***** válasza:
37%

Mi az hogy az infláció miatt?

Mit írtál az utalás közlemény rovatba?

jún. 22. 14:53
 3/16 anonim ***** válasza:
3%
Az utalásnak van nyoma, fordulatszám bírósághoz, de sok év pereskedésre számíthatsz, nemzetközi jogászra is szükséged lesz, azt kell bizonyítanod, hogy ajándékba szántad, hanem megőrzésre. Minden levelezést rakj el. Pl ha ő arra hivatkozott,hogy azért nem akarja visszaadni, mert te felelőtlenül bánsz a pénzzel, azzal el ismerte, hogy nem az ő pénze és nem akarja visszaadni. Már ha ez a kijelentés írásban történt. Ha nem, akkor írj rá, hátha elismeri, vagy hívd fel és vedd fel a beszélgetést. A per előtt megpróbálkozhatsz a következővel: ügyvéddel küldesz neki fizetési meghagyást és perrel fenyegeted. Az emberek többsége nem szereti a húzódó peres eljárásokat, esetleg fizet. Ha nem jön be, próbálj egyezkedni vele, hogy legalább a nagyobb részét fizesse ki, különben perelsz. Így annak reményében, hogy anyagi haszna lesz, de elkerülheti a pert, talán valamennyit fizet,így buksz, de nem az egészet. Ha számíthat tőled majd mérhető örökségre, annak az elvételével is fenyegetheted.
jún. 22. 15:02
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
*fordulhatsz
jún. 22. 15:02
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
*nem ajándékba szántad, bocsánat, ellenőrzés előtt átment
jún. 22. 15:03
 6/16 anonim ***** válasza:
51%

Igaza van a lányodnak. Felelőtlen vagy a pénzügyekben. Az infláció miatt átutalni a pénzt nem vall valami nagy pénzügyi tudatosságra. Szintén hibás döntés volt mindenféle papír nélkül egy idegen bankszámlára utalni a millióidat.

Az emberi hülyeség határtalan.

jún. 22. 15:09
 7/16 anonim ***** válasza:
22%

Felelőtlen nő vagy. Kicsit se csodálkozom, hogy nem adja vissza. Majd ő beosztja neked.

Amúgy nincs rá megoldás. Hiába várod itt a csodát. Odaadtad? Oda! Akkor ennyi.

jún. 22. 15:19
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Látom, azok osztják itt az észt, akik még egybe nem láttak 1 millát sem. A rosszindulat az megy, szó se róla.
jún. 22. 15:48
 9/16 anonim ***** válasza:
55%

Te jó ég, mi történik itt.

Beszélj ügyvéddel. Ha van valami bizonyíték, hogy csak megőrzésre utaltad át, vissza tudod szerezni.

Mindenesetre egyszerűbb lenne a lányodat meggyőzni, hogy utalja vissza, könnyebb lenne a jogi utat megkerülve megoldani a helyzetet.

jún. 22. 16:55
 10/16 anonim ***** válasza:
32%
Nem költöd az új bikadra. Igaza van a lánynak!
jún. 22. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!