Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyit fizettek egy nap...

Mennyit fizettek egy nap élelmiszerre? Napi 3-4 ezer forintot kölcse kell élelmiszerre, mégis elindulan korog a gyomrom ilyen magas lenne az infláció az országba?

Figyelt kérdés

Ki mennyiből jön ki egy nap élelmiszerre költve így csak az élelmiszert veszem nem veszem bele a tisztítószereket satöbbit csak élelmiszer napi három négyezer forint alatt egyszerűen nem tudok kijönni és mégis korog a gyomrom egyedülálló vagyok.

Ti mennyit költötök élelmiszerre?!?

jún. 16. 01:29
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
nemtom, nem számolom
jún. 16. 06:19
 2/8 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
91%

Szerintem mi is kb. annyit.

Ma pl. lengyel székelykáposztát csinálok, ahhoz az összetevők kb. 3000 Ft, plusz még csoki, csipsz, jégkrém, esetleg pékáru, simán lesz ötezer. Igaz, ez két fő és hétvégén kisit el szoktuk magunk engedni.

jún. 16. 07:01
 3/8 anonim ***** válasza:
41%

Kb 80 ezret havi szinten. Napi 2600 ft korul

Viszont nagyvárosban élek, megtehetem hogy több boltban vásárolom, mindenhol az olcsót.

Sokaknak nem egyertelmu de energiaital, kola, udito, palackos viz na az nem kerul a kosaramba.

Illetve neked is jobb lenne ha nem napi hanem kétheti vagy havi szinten gondolkoznál.

A hús egy adag max 150 gr. Inkább többzöldség, gabona, száaz hüvelyes. Fagyasztott zöldség sokszor akciós es sokkal olcsóbb mint a friss.

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..

Itt nezd meg a 14es valaszt. Az már valszeg havi 35 ezer korul van de lathatod az olcso solgokat.

Amugy ha ramirsz privatban hogy mit tartalmaz 2 hetnyi bevasarlasod (ez csak ugy mukldik ha magat a szamlat olvasod fel) akkor tutira kihozom kevesebbol.

Tudsz fozni?

Ugye nem zsomlet meg kiflit hanem kenyeret veszel?

Ugye nem veszel készételeket?

Ugye a sultkrumplit felvagod a kis kezeddel es nem a fagyottat veszed?

jún. 16. 08:26
 4/8 Antiszociális lény ***** válasza:
80%

Nagyon változó, hogy mennyit költök.

Van amikor többet, van amikor kevesebbet. De igazából nagyban függ, hogy mit eszel vagy miket. Ha képes vagy több napig ugyan azt enni és főzöl akkor pl lehet elég alacsonyan tartani a költségeket.

A jővő heti ebédeim pont kiszámoltam amikor összeírtam. Olyan ~6.200 Ft (5 napra)

De hogyha például veszek fél kg tésztát és egy dobozos paradicsom pasztát, meg fokhagymát és parmezánt akkor kb 1200 Ft-ből összedobható egy finom paradicsomos tészta ami elég 3 napra.

Igazából szerintem egy személyre alaphangon kell számolni ilyen 50.000 Ft/hó.. de a 70-80 közötti összeg az reálisabb. Ha meg rendelsz meg készételeket veszel legtöbb esetben akkor 100+.

jún. 16. 09:15
 5/8 anonim ***** válasza:
25%
Mi ketten vagyunk a párommal, minden másnap vagy harmadnap megyünk vásárolni. Minden vásárlás 10 és 20 ezer között van. De nem vonunk meg magunktól semmit. Ugyanúgy kerül nasi, jégkrém, üdítő, energiaital a kosárba.
jún. 16. 10:38
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

2-3 ezer körül, napközben valami puffasztott szart rágcsálok (ez 400 ft kb egy csomag), mert nem szeretek melóban enni (nem esik jól utána dolgozni), így nem korog a gyomrom napközben sem, meló után meg itthon főzök / tegnapi maradékot eszem.

Emelett szoktam még venni néha nasit, üdítőt (ezt inkább csak hétvégén, élvezeti célra, szomjoltásra a vizet szeretem), dobozos kávét de ezek nem dobják meg nagyon.

jún. 16. 12:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem 3-ashoz hasonló, illetve kicsit kevesebb. Nem vásárolok naponta, hónap elején 2 hétre előre bevásárlok 30.000-40.000 között, további 20.000-30.000 apránként megy el. Egészségtudatos étrend.

Most például tegnaptól holnapig van rakott krumplim 1 étkezésre. Azonkívül van kenyér, alma, joghurt, tojás, s a többi.

35/F

jún. 18. 14:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyre több, szörnyű. Lassan 100 ezer alatt már főzéssel se lehet kijönni, ha valaki szereti a húsos ételeket és nem főzeléken akar élni+otthon gyúrni a kenyeret is. Kinek van erre ideje 40 óra munka+utazás, bevásárlás, takarítás mellett? Persze vannak, akik így is otthon csinálnak mindent, de nekem túl sok hobbim van, hogy a kevés szabadidőmben végig otthon főzzek, mosogassak, takarítsak utána. Ha ezt kéne csinálnom, akkor valószínű nem élvezném úgy a főzést, mint most, amikor kedvem szerint teszem. Ha nincs kedvem, belefér egy gyorskaja vagy menü néha.
jún. 20. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!