Miért nem képes Apám közel 20 év után elengedni az első szülőt fiát, miért akarja mindenáron hazaköltöztetni?
Mikor külön költözött olyan 10 éves voltam, a másik testvérem meg sohase foglalkozott velem, mindig azt keltette mennyire utál, és én vagyok az oka mindennek...
Ahogy teltek az évek, már fel sem tűnt, hogy ő is a családhoz tartozik, évente egyszer járt haza, volt mikor három évig felénk sem nézett.
Idő közben megromlott a házassága és elváltak utjaik a feleségével, aki sose volt hajlandó fizetni a rá eső részét a hitelnek, most a tesóm nyakába szakadt a devizahitel, és az infláció most azt hozta, ki, hogy elmondta Apámnak mennyire nagy xarban van...
Szüleink építettek egy házat, hogy majd valamelyikünknek jó lesz... 22-30 millió most az értéke.
Apám mindenáron, Tesómat szeretné benne látni... , talán most jött le ez igazán.
Legjobb, hogy meg akartuk tőle a házat vásárolni, ne vesszen kárba, már elterveztünk dolgokat, de inkább felejtős.
Felhívtam Tesómat és közöltem vele, hogy lemondok a részemről csak jöjjön helyre anyagilag, és segítek a költözésben is.
Hát nem tudja, itt kevés a pénz de még eldönti stb... Apám meg várja, hogy mikor költözik...
De ha 30 milliót megkapna akkor, örülne a szája... Apám van olyan hülye, hogy odajon neki ennyit...
Én értem. Vagy 3 gyerek. Abból a nagyobbik elkötözött, amikor a kérdező 10 éves volt. Onnantól kezdve alig járt haza. Megnősült, elvált. A devizahitel a nyakába szakadt; nem tudja fizetni.
Apa - mert a tékozló fiú hazatért és bajban van...-, neki akarja adni azt a 20-30 milliós házat, amit a kérdező is megvásárolt volna.
A tékozló fiú még habozik, pedig a kérdező lemondana a neki jutó részről, csak jöjjön helyre anyagilag a testvére.
#4: idáig talán én is eljutottam, de ebből hogyan lesz, hogy nem tudja elengedni, és haza akarja költöztetni?
Mintha a kérdés egy másik esetről szólna.
Egyikotoknek sincs egyelore resze abban a hazban, mert gondolom apatok neven van. Majd ha meghal, akkor lenne a tietek, mint orokseg.
Igy viszont amig el, az a sajat vagyona es azt kezd vele; amit akar. Ha akarja eladja es az osszes penzt lehuzza a wc-n, mert ehhez van kedve, ebbe beleszolni nem tudsz jogilag.
Az mar mas teszta erkolcsileg, hogyha adok az egyik gyerekemnek, akkor en pont ugy adok a tobbinek is, nalam nincs olyan, hogy kivetelezes, mert ez egyszeruen nem korrekt.
De sajnos a jog mas, hiszen az az o vagyona es meg eleteben ugy rendelkezik vele, ahogy akar.
En szulokent amugy azt csinalnam, hogy eladnam es a penzt elosztanam kozottetek, aztan az mar a ti dolgotok, hogy mit csinaltok vele. Igy lenne jelenleg igazsagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!