Mennyi támogatást kaptatok a szülőktől az életkezdéshez? Gondolok itt bármire, lakás, önerő, első kocsi, esküvőre? Vagy ha idősebbek vagytok: mennyivel segítitek a gyerekeiteket? Normális, ha valaki semmit nem kap?
Fizették a lakhatásom és a kajám, amíg meg nem kaptam az első fizetésem. Engedték, hogy azt tanuljam, amit akarok, kivárták, hogy végezzek.
Esküvőre 400.000 Ft-ot kaptam tőlük (viszonyításképpen másfél millió volt az egész).
10 évvel később kaptam tőlük 3 millió Ft kamatmentes kölcsönt, mert ennyi hiányzott a lakásvásárláshoz. Én dönthettem el a törlesztőrészletet, illetve a törlesztési időközöket (milliójával fizetem vissza).
Azóta minden alkalommal, ha meglátogatom őket, teletömik a kocsit főtt kajával, tartós élelmiszerrel, zöldséggel, gyümölccsel, pedig már rég mondtam neki, hogy semmi szükség rá, ők így gondoskodnak.
Normális.
Énis egyedük semmi segítség nékül kezdtem el 8 éve önálló életemet.
Az én szüleim elváltak, apám le is lépett, anyámtól semmit nem kaptam, csak hogy érettségi után akkor fizessek be a rezsibe meg örüljek, hogy felnevelt, meg ha nem tetszik valami, lehet elköltözni. Mondjuk, hogy nem adott semmit, mert nem tudott, oké, de ezt az állandó cseszegetést meg felhánytorgatást kihagyhatta volna, tekintve, hogy a nagyszüleim anno fizették nekik a lagzit, kaptak nászajándékba telket és az anyósáéknál lakhattak, míg építkeztek.
Bár megjegyzem, a mi családunkban anyám és az összes testvére kapott elindítást az életben, lagzit, telket, lakást, de közülük egyik sem adott semmit a saját gyerekeinek, ami szerintem nagyon gáz...
A férjem szüleitől kaptunk 2 millió forintot a lagzinkra, ezt beletettük az otthonunkba. Illetve, vettek nekünk pár nagyobb dolgot a házba, szoktak elcsomagolni kaját, hoznak ezt-azt az unokáiknak.
De egyébként, az ismerőseim többsége kapott segítséget a szülőktől, az a kevesebb, aki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!