Újra divatba jön az együtt lakás a szülőkkel?
1. Konkrétan ez hülyeség...pl. nálam így is úgy is annyit fog menni a kondenzációs kazán ha egyedül vagyok, ha többen vagyunk.
Viszont szüleim régi házban laknak vidéken nem fogják tudni fizetni a nagy házban a hétszeres gázt
"mert lehet hogy a szülő régi házban lakik és nem tudja fizetni a rezsit vagy nem lesz elég gáz és társai"
Vagy a gyerek nem tudja fizetni és kénytelen lesz hazaköltözni.
Hát nem hiszem, hogy bárki is feladná a független, felnőtt életmódját azért hogy a szulei hobbijat, ti. hogy egyedül élnek ketten egy kétemeletes korszerűtlen hodalyban saját kényelmesnek rovására támogassa.
Egyéb esetekben meg, ha a kényszer hozza ezt össze akkor meg nem ez az oka.
"Olcsóbb lesz 2 lakásban számlát fizetni, mint egyben a megnövekedett költségeket."
Áram anyáméknál 160KWh, nálam 180KWh --- Mikor otthon laktam 260-270KWh között mozgott a fogyasztásunk, az új rendszer szerint ez drágább a 2 külön fogyasztás költségénél.
Gáz anyáméknál 138m3 (víz, főzés), nálam 90m3 --- Mikor otthon laktam még nem volt bevezetve, de a 144m3 fölé menne ez is!
Időközben (Portfolio 2022. július 21. 13:59) a válaszom után kb. 20 perccel későbbi infó alapján már jobban megérné a közös áram, de a gázra 3X-os árat kéne fizetni a jelenlegi 2 összege helyett.
Tehát így is kb. 40e-el olcsóbb a 2 külön fogyasztást fizetni, mint egy fogyasztási helyen a megnövekedett árat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!