Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet e a gyerek apjától...

Lehet e a gyerek apjától extra kiadás címszóval segítséget kérni ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Három éves volt a gyerekünk, mikor különváltunk az apjával, azóta egyedül nevelem a gyereket a saját lakásomban. (Neki nincs lakása és hónapokig nem is nagyon jön a lányát meglátogatni, csak ha megkérdezem, mikor jönne mégis? De már ez nekem kellemetlen.)

Gyerektartást fizet, az elmúlt években emelte is kérésre.

Vettem egy nagyobb lakást, ezzel ha nem is lenulláztam magam, de hatalmas kiadásba vertem magam, mert még kéne oda bútor is. No meg előbb felújítás kicsit, és persze megélni valahogy.

Az elmúlt években ha valami extrára kértem pénzt- az osztálykirándulásra kért 10e Ft már az volt neki- , az is fájt neki. Egy éve nem dolgozik azon a helyen, ahol 20 évig, és közölte, hogy most 60000 Ft tartásdíjat tud fizetni minden hónapban, de semmi egyebet.

A kérdésem lényege, hogy kérhető e ilyen esetben bármi atyai segítség, vagy azt úgy veheti, h nekem segít?

2023. nov. 26. 10:34
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
86%
38# így van és a havi 60-al ezt teljesíti is.
2023. nov. 27. 18:26
 42/42 anonim válasza:
65%

Nekünk ikreink vannak, és apuka kettejükre fizet jelenleg 60 ezer ft-ot. Vagyis fizetett júniusig, akkor abbahagyta teljesen, ezért holnap lesz a tárgyalás erről.

Amilyen drága most az élet, én nem gondolom, hogy 60 ezer ft egy gyerekre olyan hú de sok lenne, vezetek egy táblázatot, és nálunk 170 ezer megy el havonta egy gyerekre, úgy, hogy nem luxuscikkeket veszünk… Bár szerintem már eleve ezzel érvelni is ciki, az ő apjuk is kijátszotta ezt, hogy vásároljak a Pepcoban, csak hogy ne kelljen dolgoznia (április óta munkanélküli, és nem is tervez újra dolgozni menni).

Szerintem nyugodtan kérheted, hogy szálljon be a lányotok bútorainak megvételébe, már ha egy ágyat vagy szekrényt megvesz, azzal is beljebb vagytok. Ha meg nem, legalább megpróbáltad, veszíteni valód nincs.

2023. dec. 4. 09:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!