Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet e a gyerek apjától...

Lehet e a gyerek apjától extra kiadás címszóval segítséget kérni ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Három éves volt a gyerekünk, mikor különváltunk az apjával, azóta egyedül nevelem a gyereket a saját lakásomban. (Neki nincs lakása és hónapokig nem is nagyon jön a lányát meglátogatni, csak ha megkérdezem, mikor jönne mégis? De már ez nekem kellemetlen.)

Gyerektartást fizet, az elmúlt években emelte is kérésre.

Vettem egy nagyobb lakást, ezzel ha nem is lenulláztam magam, de hatalmas kiadásba vertem magam, mert még kéne oda bútor is. No meg előbb felújítás kicsit, és persze megélni valahogy.

Az elmúlt években ha valami extrára kértem pénzt- az osztálykirándulásra kért 10e Ft már az volt neki- , az is fájt neki. Egy éve nem dolgozik azon a helyen, ahol 20 évig, és közölte, hogy most 60000 Ft tartásdíjat tud fizetni minden hónapban, de semmi egyebet.

A kérdésem lényege, hogy kérhető e ilyen esetben bármi atyai segítség, vagy azt úgy veheti, h nekem segít?

2023. nov. 26. 10:34
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
96%
Nézd kérdező, olyan válaszokat kaptál, amilyet az alap kerdesed alapján elvarhato volt. Az ugyanis azt sugallja, TE úgy döntöttél, veszel egy nagyobb lakást és azt várod, hogy az exed bútorozza be. Ha azt írod, kerhetsz e extrát, mert q gyereknek íróasztal kell, más válaszokat kaptál volna.
2023. nov. 26. 13:09
 22/42 A kérdező kommentje:

Kedves 21-es. Tudom, sokan ide kötöszködni, beszélgetni jöttök. Nem baj.

Nos, van neki ágya, használtan vettem amikor 11 éves volt. Közben 16 éves kamasz lett, magasabb mint én. Így már érted?

Meg a galérián nincs rendes szekrénye, az új szobájába vennék egyet.

2023. nov. 26. 13:12
 23/42 A kérdező kommentje:

#22-esnek:

Szó sem volt pénz kérésről, ezt más képzeli bele. Se a címében, se a részletező részben nem írom, hogy pénzt kérek, SE azt, hogy BEBÚtorozza. De egy-két dologgal ő is hozzájárulhat egy jobb életszínvonal érdekében. Mióta csak az anya dolga mindent előteremteni?

2023. nov. 26. 13:16
 24/42 anonim ***** válasza:
92%
Megegyszer, ha elolvasod az eredeti kérdésedet, abból konkrétan az jön le, hogy az extol várod az új lakásod bebutorozasat.
2023. nov. 26. 13:32
 25/42 anonim ***** válasza:
96%
Csak a gyerektartas kerheto es megegyezes szerint minden mas, szamlakkal igazolva a gyerek dolgainak a koltseget, esetleg ezeknek a felet. Neked sajnos semmi nem jar, mert a gyereken kivul semmi kozod nincs mar hozza.
2023. nov. 26. 14:34
 26/42 anonim válasza:
76%
60ezres gyerektartas, meg ezen kivul extra. Sok no harom gyerekre kap ennyit, nemhogy egyre.
2023. nov. 26. 15:41
 27/42 A kérdező kommentje:

26-os:

Az elég baj, mert ezt szabályozzák viszont:

"A gyermektartásdíj összegére vonatkozó törvényi szabályozás szerint a tartásdíj összegét "általában" a kötelezett átlagos jövedelmének 15-20 %-ában lehet meghatározni"

SZóval ebből is inkább az látszik, hogy a férfiak egy hányada gyereket csinálni nagyon tud, de gondoskodni róla csak ímmel-ámmal.

2023. nov. 26. 15:55
 28/42 anonim válasza:
92%

A ferjem 50ezret fizet az exenek, plusz ott a hiteluk fele. De mostanaban nem szazalekban allapitjak meg, legalabbis a ferjem ugyvede szerint egy havi 1millios bevetelu apukatol nem fognak 200ezres gyerektartast levonni.

A masik, munkatarsamnak a volt ferje havi 35ezret fizet, arra hivatkozva, hogy rajta kivul van meg harom gyereke. Egyreszt nokent nem szulok harmadik gyereket egy olyan hapsinak, aki ketto gyereket mar csinalt ket anyanak (bar en anyosom igy tett) masreszt ferfikent nem ejtek teherbe minden szembejovo not, annyi gyereket vallalok amennyit el tudok tartani.

2023. nov. 26. 16:05
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező te most vagy kamu kérdést teszel fel, vagy teljesen buta vagy!

60k az bőven jó egy gyerekre, főleg hogy te is keresel. Manapság már a legaljább gyárak 90%-ban is adnak minimum 250-300k netót arra meg jön az a 60k + valamennyi családi pótlék is jár. Alsó hangon is 300k felett van a havi befolyó jövedelmed, ami ha nem valami pesti albérletet bérelsz és nincsenek neked és a gyerekednek luxus igényei az bőven elég egy átlagos életszínvonalhoz.

2023. nov. 26. 16:46
 30/42 anonim ***** válasza:
38%

A nok nagyon jok masok lehuzasaban (foleg ferfiakeban).

Kapsz 60k-t havonta. A gyereket ugye nem az apja tartja el, szoval legalabb ennyit te is hozzateszel. 120k-bol pedig meg lehet oldani egy gyerek ellatasat.

2023. nov. 26. 17:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!