Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet e a gyerek apjától...

Lehet e a gyerek apjától extra kiadás címszóval segítséget kérni ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Három éves volt a gyerekünk, mikor különváltunk az apjával, azóta egyedül nevelem a gyereket a saját lakásomban. (Neki nincs lakása és hónapokig nem is nagyon jön a lányát meglátogatni, csak ha megkérdezem, mikor jönne mégis? De már ez nekem kellemetlen.)

Gyerektartást fizet, az elmúlt években emelte is kérésre.

Vettem egy nagyobb lakást, ezzel ha nem is lenulláztam magam, de hatalmas kiadásba vertem magam, mert még kéne oda bútor is. No meg előbb felújítás kicsit, és persze megélni valahogy.

Az elmúlt években ha valami extrára kértem pénzt- az osztálykirándulásra kért 10e Ft már az volt neki- , az is fájt neki. Egy éve nem dolgozik azon a helyen, ahol 20 évig, és közölte, hogy most 60000 Ft tartásdíjat tud fizetni minden hónapban, de semmi egyebet.

A kérdésem lényege, hogy kérhető e ilyen esetben bármi atyai segítség, vagy azt úgy veheti, h nekem segít?

2023. nov. 26. 10:34
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
91%

"Ha szemuveg/fogszabalyzo/hasonló kellene, ahhoz jogosan lehetne kérni"

Azt tedd hozzá, hogy amennyiben a gyereknek lenne rá szüksége, kedves 10-es! A kérdező még a végén félre érti....

2023. nov. 26. 11:23
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Ah, igaz, 11
2023. nov. 26. 11:40
 13/42 anonim ***** válasza:
93%

Bocs, nem kell nagyobb lakást venni és adósságba verni magad, az exférjnek ehhez pedig semmi köze.

Ha a volt nejem ilyennel próbálna lehúzni, nagyot koppanna.

2023. nov. 26. 11:43
 14/42 anonim ***** válasza:
96%
Kérni lehet, de nem kötelessége adni.
2023. nov. 26. 11:54
 15/42 anonim ***** válasza:
97%
A gyereknek, pl. íróasztalt vegyen. Ne pénzt adjon.
2023. nov. 26. 12:19
 16/42 A kérdező kommentje:

#5-nek:

Nem műkörmöztetek. 20 éve gyűjtök önerőből, hogy jobb legyen. Becsületes munkával.

A gyereket ketten csináltuk és ő már nem része az életünknek, de így a legkönnyebb megszabadulni a vállalásoktól, igaz? Én meg nőként mindent megteszek, hogy jobb életet biztosítsak a kamasz gyereknek.

Nem pénzre, hanem olyasmire gondoltam, hogy vegye ő az ágyat, asztalt vagy valamit a gyereknek. Azt nem én kapom, hanem a saját lánya és remélehetőleg még sok évig használhatja.

2023. nov. 26. 12:42
 17/42 anonim ***** válasza:
97%
Én is a gyerekszoba benútorozására gondoltam. De ha szarul álltok most mindketten, akkor vegyetek használt bútort. Ingyen is ki lehet fogni. Én gyerekként utáltam a szép, új bútort, amire vigyázni kellett, nem ragaszthattam rá matricát stb.
2023. nov. 26. 12:42
 18/42 A kérdező kommentje:

Mennyi okos, ítélkező van itt!

Egy légtérben élünk 16 éve a lányommal. Saját szoba kell neki és én ezt egyedül biztosítom. Tényleg ez a normális? A férfiak kivonulnak a kapcsolatokból, élik az életüket, mi meg vagy eléldegélünk valahogy, vagy beérjük kevesebbel.

érdekes, hogy itt mennyien azt hitték, hogy egy lehúzó, számító ember vagyok! Csak egy kérdést tettem fel, jogilag van e lehetőség segítséget kérni. Nem az Államtól, nem Tőled, csak az apjától. Bocs.

2023. nov. 26. 12:45
 19/42 anonim ***** válasza:
96%

Jogilag nincs alapja, lehúzni meg nem illik. De,

ha ott lesz látogatóban a férjed, és látja, mi minden hiányzik, elképzelhető, hogy kérés nélkül is vesz valamilyen berendezési tárgyat.

2023. nov. 26. 12:54
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,eddig nem volt ágya a gyereknek? Vagy a régi már nem menő?
2023. nov. 26. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!