Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérjem szakember segítségét?

Kérjem szakember segítségét?

Figyelt kérdés
Anyámmal évek óta rossz a kapcsolatunk, persze ebben vannak “megjátszott” időszakok, amikor azt hiszem, kedves. Igazából 18 éves koromban kezdődött az egész, nem voltam egy szorgalmas, mondhatni link az közép iskolában. Érettségim se sikerült fényesen, bár a szóbelikre mégis felkészültem. Valahogy azt érzem az önbecsülésemet teljesen tönkre tette. Valóban, nagy hibám, hogy nem mentem rögtön egyetemre közép iskola után, miért nem tanultam többet, stb. S most hogy körvonalazódna bennem melyik egyetemre menjek, akkor is csak az ő álláspontja a szent, miszerint nem vagyok jó ebből-abból. Ha valamit kitartóan csinálok, azt se ismeri el, gondolok itt pl kertészkedésről, amit szívvel lélekkel csinálok. Egy nyáron elmentem egy étterembe is dolgozn, pont 2017-Ben, amikor borzalmas melegek voltak, úgy kellett rám szólni, hogy hagyjam abba a munkát, amikor nincs turnus, mert összeesek, de bizonyítani akartam, s amikor főnök megdicsért, nem akartam elhinni. Igen, otthon vagyok, nem “dolgozok”, nem “tanulok”, ezt is a fejemhez szokta vágni, de így, hogy állandóan a hibáimat dörgöli az orromhoz, akkor úgy néha élni sincs kedvem. Elég visszahúzódó is lettem, nehezen nyílok meg más emberek előtt. S az a szörnyű kis koromban teljesen másként viselkedett. 22/f

2019. jún. 14. 23:03
 1/10 A kérdező kommentje:
S állandóan kellemetlenül kell magam érezni, mert a korombeliek lassan diplomáznak, én meg egy senki vagyok.
2019. jún. 14. 23:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Ebben egyébként partner a nagymamám is, az anyja, aki velünk lakik. Ugyanaz, mint anyám, csak egy fokkal rosszabb.
2019. jún. 14. 23:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírási hibákért, kicsit kapkodtam.
2019. jún. 14. 23:15
 4/10 anonymousreview60 ***** válasza:

Nem feleltél/felelsz meg a vágyainak, ezért irányít arra, nyesi a kedvedet, önbecsülésedet erről, ahogyan neki tetszik. Ha megkérdeznéd, azt mondaná, ő csak jót akar. Mivel nagyanyád is ilyen, ez anyádnál egy önkéntelenüln tanult minta. Haa viselkedés bántó jellegére mutataz rá neki, akkor először nem fogja érteni, tán meg is sértődik.

A dolog kezelésében sokat segíthetvegy terapeuta.

Gyanítom, anyád másba us beleszól. Törekedni kell a lehető legnagyobb anyai és lakhatási függetlenségre.

2019. jún. 14. 23:25
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Mindennap gondolok erre, de úgy érzem nem tudnám megállni a helyem. Lehet tényleg jó lenne egy szakember segítsége. Baromi nehéz, nem kívánom ezt az érzést senkinek. S ez nem síránkozás akar lenni.
2019. jún. 14. 23:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen. Egyébként általad leírtak igazak. Olyan dolgokat akar rám erőltetni, amiben tudom, hogy nem vagyok jó, ilyen pl. Hogy még1x menjek el érettségizni abból a tárgyból, amiből ő jó volt. Persze a hátam mögött intézkedett. Persze elmegyek becsületből, még készülök is rá.
2019. jún. 14. 23:53
 7/10 A kérdező kommentje:
S igen, tényleg szó szerint ezt mondja, csak jót akar, meg ez az én érdekem. Úgy látszik ez egy jellem típus.
2019. jún. 14. 23:59
 8/10 anonymousreview60 ***** válasza:

Azért is teszi ezt a hátad mögött, mert nem jelölted ki az ő határait veled szemben. Ehhez kell önbizalom, amit az anyagi és egyéb függetlenség segít megalapozni. Ha már vizsga, legyél sikeres!

Apád hol van?

2019. jún. 15. 00:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Apámmal is veszekedik sokszor, ő normális, de nagyon ő se tud mit tenni.
2019. jún. 15. 00:24
 10/10 anonymousreview60 ***** válasza:

Miért? Sakkban tartja valamivel?

Találd ki, mit szeretnél csinálni tanulmányilag, kezd el előkészíteni, és következetesen ragaszkodj a menetrendedhez! Kommunikáld, hogy miért jó választás, stb.

2019. jún. 15. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!