Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet e a gyerek apjától...

Lehet e a gyerek apjától extra kiadás címszóval segítséget kérni ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Három éves volt a gyerekünk, mikor különváltunk az apjával, azóta egyedül nevelem a gyereket a saját lakásomban. (Neki nincs lakása és hónapokig nem is nagyon jön a lányát meglátogatni, csak ha megkérdezem, mikor jönne mégis? De már ez nekem kellemetlen.)

Gyerektartást fizet, az elmúlt években emelte is kérésre.

Vettem egy nagyobb lakást, ezzel ha nem is lenulláztam magam, de hatalmas kiadásba vertem magam, mert még kéne oda bútor is. No meg előbb felújítás kicsit, és persze megélni valahogy.

Az elmúlt években ha valami extrára kértem pénzt- az osztálykirándulásra kért 10e Ft már az volt neki- , az is fájt neki. Egy éve nem dolgozik azon a helyen, ahol 20 évig, és közölte, hogy most 60000 Ft tartásdíjat tud fizetni minden hónapban, de semmi egyebet.

A kérdésem lényege, hogy kérhető e ilyen esetben bármi atyai segítség, vagy azt úgy veheti, h nekem segít?

2023. nov. 26. 10:34
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

31-es:

Aha... Tudod te mennyit eszik egy kamasz? És már nem jó neki az a ruha amit én vennék, a divatosabbak kellenek, iskolai befizetések, gyógyszer...stb

2023. nov. 26. 18:06
 32/42 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem ezt engedd el, ide csak szuper anyák és megkeseredett exapák járnak.

Nyugodtan kérj segítséget a volt párodtól, de csak szigorúan a lányodnak. Ezt ketten tudjátok úgyis csak megoldani.

60.000.- Ft valóban jó összeg egy gyerekre, egészen addig, amíg nincs extra kiadás, de ha mást is kell venni az alap dolgokon kívül, akkor azért nem olyan nagy az az összeg.

2023. nov. 26. 18:29
 33/42 anonim ***** válasza:
74%

A legújabb divatcikkek nem létszükségletek..... Ahogy az új lakás sem volt valószínűleg létszükséglet, amennyiben annyi volt a panasz, hogy kicsit szűkös volt....

60k bőven jó. Azért nem 100%-ban az apa kötelessége eltartani a gyerekét, ha nem ő a gondviselő. Te azt várnád a volt párodtól, hogy mindent ő fizessen.

Legközelebb vegyél egy autót is, és várd el a volt párodtól hogy a felét annak is kifizesse, mert ugye a gyereke fog utazni benne.....

2023. nov. 26. 18:44
 34/42 anonim ***** válasza:
77%
Te is kellettél ám ahoz hogy megcsináld azt a gyereket babám.Nagyon tudsz hivatkozni arra hogy a férfiak milyen jók a gyerekcsinálásban de...!De te is beleültél amibe kell.Arra gondoltál-e hogy a palinak is megkell ám élnie???Attól hogy van egy lánya még van élete is.Ja hogy az mindegy..??
2023. nov. 26. 19:33
 35/42 anonim ***** válasza:
90%
Azt írod, neki nincs lakása. Ezek szerint albérlet, rezsi + 60000 gyerektartás. Szerinted mennyit keres? A másik, aki most 16, az 4 év múlva valószínűleg már nem is lakik veled. Szerintem az apja is így gondolja, nem akar azért fizetni, hogy te egyedül maradj a nagy lakásban.
2023. nov. 26. 19:43
 36/42 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem viszont simán lehet még 10 év, míg a leányzó otthon lakik, ha egyetemre megy ugyanabba a városba. Szóval nem indokolotlan, hogy saját szobája legyen.

De most erre, ha jól értem, apukának nincs pénze. Ha nincs, hát nincs. Lehet, hogy később, 1-2 éven belül lesz, és ha jól értem, amúgy hajlandó is pluszban segíteni a gyerektartáson felül.

Esetleg igazságosabb konstrukció lehet, ha a lakás bizonyos hányadát a gyerekre íratjátok, és amennyibe az a hányad került, annak az összegnek a felét az apa odaadja a felújításra, bútorokra. Ez annak felel meg, hogy azt a hányadot fele-fele arányban fizetve vettétek volna meg a közös gyerek számára, és így maradt volna plusz pénzed a felújításra.

2023. nov. 26. 20:18
 37/42 A kérdező kommentje:

37-nek: Köszönöm a jóindulatú hozzászólást.

Igen, még akár 10 évig is velem élhet, de ez most nem is lényeges.

Egyszerűen kinőttük a kis lakást, szükös és nem egészséges ez a szoros együttlét- neki is jöhetnek majd a fiúzások, nekem évek óta nincs kapcsolatom. Részben emiatt.

A lakást mindenképp a lányom örökli, és mindent amit előteremtettem. Ugyanez apukáról nem mondható el.

"De most erre, ha jól értem, apukának nincs pénze. Ha nincs, hát nincs."

Nem kérdeztem őt, nem várom el. Mások ajánlották, hogy ha mást nem is, az apját megkérdezhetem, hogy nem venne e ő asztalt vagy ágyat neki. Akkor azt gondoltam, áh, esélytelen, de aztán látom, hogy pl a bátyám mindenben támogatja a 3 fiatal felnőtt fiát. Azon is múlik, ki milyen apa, na.

Sajnálom, hogy engem csak itt lehúzó félnek gondolnak, de hát mindenki azt gondol amit akar. Nem ő etet, ruház tizenéve egy gyereket egyedül.

És itt be is fejeztem a témát.

2023. nov. 26. 20:50
 38/42 anonim ***** válasza:
77%

"Arra gondoltál-e hogy a palinak is megkell ám élnie???Attól hogy van egy lánya még van élete is.Ja hogy az mindegy..??"

Csak halkan jegyzem meg, a törvény konkrétan így szól:

"(1) A kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles. "

Tehát ja, mindegy, hogy apuka meg tud e élni.

2023. nov. 27. 07:42
 39/42 anonim ***** válasza:
81%

#30 Te agyhalott...

Az elég bajt a #26-osnak írta, amit nem sikerült értelmezned...

2023. nov. 27. 07:50
 40/42 anonim ***** válasza:
87%

38-as!

Az adidas/nike cuccok a gyereknek, meg a nem létszükségletű új bútorok, nem tartoznak a szükséges tartáshoz...

2023. nov. 27. 18:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!