Idehaza még mindig nem kell fegyver, ugye?
Idehaza is ez lesz a jövő. Ez idő kérdése.
Meg kell ezt várni? Miért nem lehet civil önvédelmi fegyvertartás és viselés idehaza?
"Ez elmondanád a barátnődnek is, ha egy nemi erőszak után akarna fegyvert venni?"
Először is, utána már hiába venne fegyvert. Másodszor, előre is hiába venne, hisz szabad fegyvertartás esetén a bűnöző is azzal jönne, és nem várná meg lovagiasan hogy az áldozata is hadd vegye elő a sajátját.
"Az erőszakoló most is vehet kést."
Ahogy bárki más is. Hogy mégis megtörténik pl egy erőszak, az többek közt pont azon múlik, hogy az erőszakoló eleve úgy támad, hogy az áldozatának ne legyen esélye védekezni, hiába állna rendelkezésére ugyanaz a fegyver.
Én sem értem mivel lennénk előrébb. Aki hamarabb lő az lesz előnyben és az szinte minden esetben a támadó. Csak még könnyebb lenne a támadóknak fegyverhez jutni.
Ezt meg csak úgy itt hagyom:
Egy köztudottan alkoholproblémákkal küzdő ország vagyunk. Alkohol + fegyver = katasztrófa
"Feléjük, 10+ falura jut 1 éjszakai autós járőr, 1 rendőr + polgárőr párossal"
Akkor olyan pártokra kellett volna szavazni, akik a rendőrséget fejlesztették volna. A Mi Hazánk és az Egységben Magyarországért programjában is szerepeltek a rendőrséget erősítő, rendőröknek kedvező pontok, míg a fidesz évek óta építi le a rendfenntartó erőket. Az emberek mégis utóbbit választották, ne csodálkozz ha továbbra sincsenek jelentős fejlesztések a rendvédelemben.
Mellesleg ha a barátnőmnek lenne fegyvere és lelőné az erőszakolót, akkor sem lennénk előrébb vele, hiszen az aránytalan önvédelem miatt a barátnőmet lecsuknák x évre, én meg mehetnék látogatni hetente ahelyett, hogy otthon segíteném a felépülését. Persze te dörzsölheted a tenyered közben, hogy "de jó, megint lelőttünk valakit", de ez egyikünk helyzetén sem fog segíteni.
"Miért nem lehet civil önvédelmi fegyvertartás és viselés idehaza?"
Miért is? Például...
Fegyvertartás nélkül: alkesz Józsika össze veszett a feleségével, hozzávágta az ebédlőszéket majd ötven késszúrással megölte.
Fegyvertartással: alkesz Józsika össze veszett a feleségével, rálőtt egy tárat a maradék két tárat meg az utcán levő járókelőkre a tizedikről.
Ezredjére ugyan az a kérdés. Véletlenül se olvasd el a többi pontosan ugyan ilyen kérdést. Tegyél fel újat.
Okkal nincs szabad fegyvertartás, nem is kell, hogy legyen. Milyen jó lenne, ha minden putris hulladék tudna venni fegyvert.
Igen. A bűncselekményeket tipikusan illegális fegyverrel követik el. Legalább a fegyveredért nem ölnek meg, vagy törnek be hozzád.
Próbáltál már fegyvert használni? Teljesen mindegy, hogy kés, pisztoly atombomba vagy más, a használata képzést és rengeteg gyakorlást követel folyamatosan.
Gondold végig:
*Észreveszed, hogy megtámadnak
*A fegyvert elő kell venni
*(ha nem akarod magad tökön lőni) kibiztosítani
*A lövést leadni, mielőtt kartávolságon belül érne (ne tudja a fegyvert elvenni)
Ezek azért olyan feltételek, amit nehéz teljesíteni. Ha sokaknak lenne fegyvere, mindenki hetente legalább egy órát lőtéren töltenek, havonta elmennek szituációs lövészetre, akkor arra lenne lehetőség, hogy az emberek egymást védjék meg, de nem kell részletezni, hogy ez mennyi félreértéshez vezethet.
A megoldás az lenne, ha a kormány tenné a dolgát és a bűnözőkkel szemben keményen lépne fel.
Én lakásvédelem miatt szerettem volna "lövészklubba járni"
Csináltam egy próbát:
Azt tételeztem fel, hogy a lakásban van 3 másodpercem arra, hogy a fegyvert megfogjam.
Vettem egy nagy fürt banánt és mintha pisztoly lenne elkezdtem elhelyezni a lakásban.
Arra jutottam, hogy vagy magamon kell a fegyvert viselni (egész nap), vagy tele kell pakolni a lakást fegyverekkel.
Alaposabb utánanézéssel arra jutottam, hogy a lőfegyverek alkalmatlanok az önvédelemre. (nagy mázli kell ahhoz, hogy támadás esetén legyen időm felismerni és érdemben reagálni)
Sok esetben az éles lőfegyvernél sokkal hatásosabb a gáz vagy gumis megoldás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!