Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Idehaza még mindig nem kell...

Idehaza még mindig nem kell fegyver, ugye?

Figyelt kérdés

[link]

Idehaza is ez lesz a jövő. Ez idő kérdése.

Meg kell ezt várni? Miért nem lehet civil önvédelmi fegyvertartás és viselés idehaza?

2023. okt. 17. 12:38
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
58%

Fun fact: ha valaki megtámad, és van nálad lőfegyver, kb. ötször akkora az esély, hogy lelőnek, mintha nem lenne nálad.

[link]

2023. okt. 17. 14:23
 22/46 anonim ***** válasza:
46%

21-es, nem csodálkozom!

Pl. nekem is volt egy időben gázsprém, de kizárólag kutyák ellen gondoltam használni (sokat bicikliztem külterületi, elhagyatott helyeken). Ember ellen sose vettem volna elő, mert attól tartottam volna, hogy a közelharcban nálam bizonyára járatosabb támadó elszedné tőlem és a saját gázsprémmel fújna le. Az meg a fenének se hiányozna.

2023. okt. 17. 15:42
 23/46 A kérdező kommentje:
Szlovákiában van alanyi jogú viselés, és minden 33. emberre jut 1 éles lőfegyver. Ezek szerint a szlovákok magasabb rendű élőlények, mint egy magyar. Értem. Sziasztok.
2023. okt. 17. 15:57
 24/46 anonim ***** válasza:
21%

"Ezek szerint"

Mi szerint? Te hol találtál olyan definíciót ami bármiféle rendűséget köt a lőfegyverekhez?

2023. okt. 17. 16:05
 25/46 anonim ***** válasza:
47%

“ Szlovákiában van alanyi jogú viselés, és minden 33. emberre jut 1 éles lőfegyver.”

Forrás?

Csak mert a világ statisztika szerint 6.50 fegyver jut 100 emberre Szlovákiába.

Magyarországon ez a szám 10.50 100 emberre lebontva. De hát ez csak világ statisztika, várom a te hiteles forrásod.

“ Ezek szerint a szlovákok magasabb rendű élőlények, mint egy magyar.”

Nem. Nem azok. De nálad biztos ezerszer értelmesebbek ezek szerint.

Forrás:

[link]

2023. okt. 17. 16:50
 26/46 anonim ***** válasza:
0%

Elvileg lehet nálad kés, de az a baj, hogy akármilyen kicsi, nem használhatod. Elvileg önvédelmi cucc, de igazából nem engedik, hogy használd. Tényleg, max csak nálad lehet. Ami tök igazságtalan.

Annak jó, aki elég erős, és meg tudja védeni magát. Kickbox edzés kell.

2023. okt. 17. 17:02
 27/46 anonim ***** válasza:
5%
Annyi kéne, hogy lehessen használni kést 14 centiig.
2023. okt. 17. 17:05
 28/46 anonim ***** válasza:
33%

Vagy addig, ami most. Csak lehessen használni, ha veszélyben van az ember.

Mondjuk én azt mondom, hogy jobb, ha meg tudja védeni magát az ember, és nem kell használnia.

Mondjuk az kemény, hogy nem lehet használni az önvédelmi cuccokat. Akkor minek vannak? Saját házamban használhatom, ha betörnek? Vagy nem?

2023. okt. 17. 17:08
 29/46 A kérdező kommentje:
2023. okt. 17. 17:10
 30/46 anonim ***** válasza:
0%

[link]

"Egy borsodi férfit annyira zavart a szomszédban végzett favágás zaja, hogy fogta a légpuskáját, és meglőtte a szomszéd nőstény kutyáját"

Tényleg tök jó lenne, ha nem csak légpuskával, hanem éles lőfegyverrel is lövöldözhetnének az ilyenek...

2023. okt. 17. 17:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!