Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Visszaléphetek a gyerektől?...

Visszaléphetek a gyerektől? Hogy működik ez?

Figyelt kérdés

Gyerektartást akar kezdeményezni egy többedik együttlét utáni lány, ami pár alkalmas kapcsolat volt. Azt is követeli, hogy, ismerjem el a gyereket. Állította, hogy fogamzás-gátlót szed, hagyjuk a gumit, ne parázzak. Nem kellett volna bevallom belemennem, de a rohadt életbe azt mondta védekezik! Elvetést kizárta. Nem is lehetne már.

Én a gyereket se, meg a csajt sem akarom felvállalni semmiképp!!! "Nem lesz semmi baj".. Hát lett!! Terhes és azt mondja tőlem. Már 6 hónapos terhes, csak most keresett meg vele.

Időben sem is szólt és én gyereket soha nem akartam..

2023. szept. 21. 16:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 anonim ***** válasza:
96%

Amennyiben tényleg a tiéd, abban az esetben nyomatni kell 18-20 évig a tartásdíjat. Kapcsolattartás, vezetéknévöröklés sem kötelező, utóbbi kettő a te döntésed.

A tartásdíj kb. 15% - 25%-a a jövedelmednek vagy több néhany esetben, de erről a bíroság dönt majd. Ez sokkal reszletesebb is lehet ha pl. többféle tartási kötelezettséged van.

2023. szept. 21. 16:27
 2/78 anonim ***** válasza:
92%
Más apuka jelöltek is lehetnek már, sőt lehet már vannak, az sem kizárt, esetleg ő maga se vette észre időben. Ami azt illeti miért nem szólt - azért, hogy még vita se legyen a vetélésről. Nem hiszem, hogy feltétlen a tartásdijra hajt. Lehet, csak gyereket akart vagy ezzel akar megfogni.
2023. szept. 21. 16:28
 3/78 anonim ***** válasza:
92%

Az élet nem fair te meg butus vagy és ez van. Sokat már nem tudsz tenni.

Pontosan ezt magyaráztam haveromnak is állandóan. Isten áldjon, hogy szerencséd lesz. Csak a hamarosan születendő babát sajnálom empátiával és nem segítség nélkül nő majd fel ilyen anya mellett.

2023. szept. 21. 16:28
 4/78 anonim ***** válasza:
95%

Akármilyen naív is vagy, ketten kellettetek ahhoz a gyerekhez.

Ha nem vagy benne biztos, hogy a tiéd, kérhetsz apasági vizsgálatot, de ha jól tudom, ha bizonyítja, hogy a tiéd, akkor te fizetsz.

A gyerek nem tehet semmiről.

Nőként én sem szeretnék gyereket, de én 1000 százalékosan biztos vagyok benne, hogy nem leszek terhes, le sem fekszem senkivel. Ennél jobb módszer nincs.

2023. szept. 21. 16:32
 5/78 anonim ***** válasza:
94%
Menny idős vagy te??
2023. szept. 21. 16:32
 6/78 anonim ***** válasza:
91%
Kérj apasági tesztet. Egyébként minden mással egy ügyvédet keresnék a helyedben.
2023. szept. 21. 16:34
 7/78 anonim ***** válasza:
93%

Az élet nem igazságos :) Egyelőre tudjátok meg, hogy valóban a tiéd-e a gyerek. Bár ha a csaj nem lenne biztos benne, akkor valószínűleg nem menne bele a tesztbe. Ha a tiéd, akkor pedig szurkolj, hogy legyen a csajnak egy olyan párja, aki örökbe fogadja.

Ebből meg tanulj.

Ismeretlen csajoknak nem higgyj és a tabletta egyébként sem tuti. Elég egy hányással járó gyomorrontás akár vagy fertőzés és akár két nap elteltével, lehet már eszébe se jutna bevenni, és onnantól bukó a fogamzásgátló hatás.

2023. szept. 21. 16:37
 8/78 anonim ***** válasza:
38%

Behúztak a csőbe, részvétem. Sajnos nem tudsz csinálni semmit. Azt megteheted, hogy nem vagy hajlandó apasági nyilatkozatot tenni, ha ragaszkodik hozzá, forduljon bírósághoz. Sajnos ennek az a kockázata, hogy ha te vagy az apa, neked kell kifizetni a vizsgálatot. Amúgy elég furcsa, hogy csak most keresett meg, lehet, hogy másnál is próbálkozott. A gyerektartást nem lehet megúszni, de a kapcsolatot nem kell tartani velük. Hogy neki ez mire jó, fel nem foghatom.

N

2023. szept. 21. 16:51
 9/78 anonim ***** válasza:
91%

Egyáltalán nem biztos h átvert, csak a tabletta nem 100%.

Egy kisebb gyomorrontás is okozhat nagy bajt.

Legközelebb már tudod, hogy ha nem szeretnél gyereket, akkor neked is védekezned kell.

A vezetéknevedet kaphatja a gyerek, ha az anya bemondja, hogy Kovács János.

Akár fiktív apát is be lehet írni.

Mindenképp érdemes apaságit csináltatni, ha nem a tiéd, nem kell kifizetni.

Ha a tiéd akkor szívás, nem mondhatsz le róla.

2023. szept. 21. 16:58
 10/78 anonim ***** válasza:
93%
Felénk erre azt mondják, az ígyjárás tipikus esete.
2023. szept. 21. 17:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!