Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha elutalta az árát de jóval...

Ha elutalta az árát de jóval ráajánlottak, visszaléphetek minden további nélkül igaz?

Figyelt kérdés

Természetesen visszautalom az árat. De joga nincs problémázni.

Egy szobrot tettem fel hirdetni 5000Ft-ért, de valaki 25000Ft-ért elvinné.

2022. júl. 22. 13:02
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
88%
Megteheted, ő meg feljelenthet cserébe. Az üzlet létrejött, az ő részét teljesítette.
2022. júl. 22. 13:05
 2/36 anonim ***** válasza:
22%
Visszautalod a pénzt és kész. Kár nem érte.
2022. júl. 22. 13:06
 3/36 A kérdező kommentje:
Kettes, szerintem is.
2022. júl. 22. 13:07
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem feltétlen így van, van a megegyezésről e-mailos vagy messengeres lenyomat?
2022. júl. 22. 13:09
 5/36 anonim ***** válasza:
87%
Az elméleti lehetősége meg van annak, hogy a leírtaknak megfelelően cselekedj, de ne csodálkozz azon, ha innentől kezdve senki nem fog a jövőben komolyan venni, - mert hidd el, hogy híre megy annak az adott platformon, hogy link vagy! Van, akinek nem eladó a becsülete és van, akinek 20000 forintban mérhető. Velem járt úgy egy alkoholista csöves, hogy 400 forintért "vásároltam ki" a becsületét! Ennyit adtam neki, amikor előadta a "nem tudok hazajutni" címen futó történetét egy "rendőrségi papírt" lobogtatva. Adtam neki, de ugyanazzal a lendülettel tudattam vele azt is, hogy ha azt követően meglátom még egyszer a környéken, akkor bármit is tesz, nem fogok többé segíteni rajta semmivel! Tudomásul vette, de - ahogyan számítottam erre, - elő is került pár napon belül. Azzal azonban tisztában volt, hogy hozzám már nem jöhet oda semmilyen dumával, - annyiban korrekt is volt, hogy ezt nem is tette meg! De neki ennyit ért a becsülete! 400 forintot!
2022. júl. 22. 13:10
 6/36 A kérdező kommentje:
Van. És? Amíg a csomag nálam, addig bármit lehet variálni.
2022. júl. 22. 13:11
 7/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet vele variálni, ha írásos nyoma van, hogy megegyeztetek, és elutalta az árát, akkor te már variálni nem variálhatsz vele, ugyanis onnantól fogva az az Ő tulajdona, hiába nincsen fizikailag nála.

Hiába utalod vissza a pénz, maximum visszautalja.

Vagy akkor rálicitál a te új vevődre aztán "véletlen" mégsem kéri majd, és rád rohad az a sz*r.

Megérdemelnéd amilyen flegma és pökhendi vagy.

2022. júl. 22. 13:14
 8/36 A kérdező kommentje:
Becsület? Ez nem erről szól, hanem arról, hogy a mai körülményeknek köszönhetően nagyon is sokat számít 20000Ft. Nekem legalábbis. Neked lehet, hogy nem.
2022. júl. 22. 13:15
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
becsületed az 0 van , remélem a 25eft vásárló mgondolja magát
2022. júl. 22. 13:15
 10/36 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen embert egy percig sem tudom sajnálni, ha adott esetben "két szék közé ül" - és remélem, így is fogsz járni, csak hogy tanulj valamit az életről így menet közben!
2022. júl. 22. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!