Ha elutalta az árát de jóval ráajánlottak, visszaléphetek minden további nélkül igaz?
Figyelt kérdés
Természetesen visszautalom az árat. De joga nincs problémázni.
Egy szobrot tettem fel hirdetni 5000Ft-ért, de valaki 25000Ft-ért elvinné.
2022. júl. 22. 13:02
1/36 anonim válasza:
Megteheted, ő meg feljelenthet cserébe. Az üzlet létrejött, az ő részét teljesítette.
2/36 anonim válasza:
Visszautalod a pénzt és kész. Kár nem érte.
3/36 A kérdező kommentje:
Kettes, szerintem is.
2022. júl. 22. 13:07
4/36 anonim válasza:
Azért ez nem feltétlen így van, van a megegyezésről e-mailos vagy messengeres lenyomat?
5/36 anonim válasza:
Az elméleti lehetősége meg van annak, hogy a leírtaknak megfelelően cselekedj, de ne csodálkozz azon, ha innentől kezdve senki nem fog a jövőben komolyan venni, - mert hidd el, hogy híre megy annak az adott platformon, hogy link vagy! Van, akinek nem eladó a becsülete és van, akinek 20000 forintban mérhető. Velem járt úgy egy alkoholista csöves, hogy 400 forintért "vásároltam ki" a becsületét! Ennyit adtam neki, amikor előadta a "nem tudok hazajutni" címen futó történetét egy "rendőrségi papírt" lobogtatva. Adtam neki, de ugyanazzal a lendülettel tudattam vele azt is, hogy ha azt követően meglátom még egyszer a környéken, akkor bármit is tesz, nem fogok többé segíteni rajta semmivel! Tudomásul vette, de - ahogyan számítottam erre, - elő is került pár napon belül. Azzal azonban tisztában volt, hogy hozzám már nem jöhet oda semmilyen dumával, - annyiban korrekt is volt, hogy ezt nem is tette meg! De neki ennyit ért a becsülete! 400 forintot!
6/36 A kérdező kommentje:
Van. És? Amíg a csomag nálam, addig bármit lehet variálni.
2022. júl. 22. 13:11
7/36 anonim válasza:
Nem lehet vele variálni, ha írásos nyoma van, hogy megegyeztetek, és elutalta az árát, akkor te már variálni nem variálhatsz vele, ugyanis onnantól fogva az az Ő tulajdona, hiába nincsen fizikailag nála.
Hiába utalod vissza a pénz, maximum visszautalja.
Vagy akkor rálicitál a te új vevődre aztán "véletlen" mégsem kéri majd, és rád rohad az a sz*r.
Megérdemelnéd amilyen flegma és pökhendi vagy.
8/36 A kérdező kommentje:
Becsület? Ez nem erről szól, hanem arról, hogy a mai körülményeknek köszönhetően nagyon is sokat számít 20000Ft. Nekem legalábbis. Neked lehet, hogy nem.
2022. júl. 22. 13:15
9/36 anonim válasza:
becsületed az 0 van , remélem a 25eft vásárló mgondolja magát
10/36 anonim válasza:
Az ilyen embert egy percig sem tudom sajnálni, ha adott esetben "két szék közé ül" - és remélem, így is fogsz járni, csak hogy tanulj valamit az életről így menet közben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!