Ha elutalta az árát de jóval ráajánlottak, visszaléphetek minden további nélkül igaz?
Természetesen visszautalom az árat. De joga nincs problémázni.
Egy szobrot tettem fel hirdetni 5000Ft-ért, de valaki 25000Ft-ért elvinné.
"Következménye nem lesz, most kérdeztem meg valakit. Köszönöm, már nem kérek több választ."
Akkor kíméld a hülye kérdéseiddel.
Jobb ha elhúznád innen gyökér :D
Itt ha nem fogadod meg a tanácst, akkor nem is értem mit keresel itt xd
Azért a túlzás ez a sok hőbörgő reakció.
"Megteheted, ő meg feljelenthet cserébe"
Nincs helye feljelentésnek, max. polgári pernek.
"Nem lehet vele variálni, ha írásos nyoma van, hogy megegyeztetek, és elutalta az árát, akkor te már variálni nem variálhatsz vele, ugyanis onnantól fogva az az Ő tulajdona, hiába nincsen fizikailag nála."
Nem a vevő tulajdona, mert birtokátruházással szerez(ne) tulajdonjogot.
"De joga nincs problémázni."
Ettől függetlenül joga van problémázni, hiszen ez a részedről egy szerződésszegés, ami az ajánlat elfogadásával köztetek létrejött. Az már más kérdés, hogy ilyen bagatell 5000 forintos ügyben épeszű ember azt választja hogy utald vissza pénzét, és nem fogja az ebből származó egyéb igényeit jogi úton érvényesíteni. De azért lásd hogy nem az van, hogy ez jogilag teljesen oké, egyszerűen ha ti meg tudtok állapodni másban akkor ügy megoldva és egy bíró sem fog polgári jogi ügyben a Ptk.-val a kezében utánatok futni.
"Még ha nem utalnék neki akkor se menne a jelentéssel semmire. Miért? Már jópár embert átvertek így.
Foglalkoznk ilyesmivel? Nem. A rendőrségnek ennél sokkal komolyabb ügyeket kell megoldania."
A rendőrségnem egyáltalán nem ezzel kell foglalkoznia. Ha nem utalod vissza a pénzét, akkor nagyon egyszerűen indít egy fizetési meghagyásos eljárást. Azt vagy nem vitatod és visszafizeted a pénzét vagy ha vitatod akkor polgári per, és fizetheted a pénzét + perköltséget mert ezt nyilván nem fogják a te javadra megítélni.
"Na mindegy ez csak egy példa volt, hogy én akár teljesen mást is beletehetek a csomagba. Aki küldessel kér árut, az vállalja a kockázatot."
Ez megint nem így megy. Attól függ mit küldesz végső soron de ez hibás teljesítés/ késedelem. Ha nem juttok közös nevezőre elállhat. A pénzt visszakövetelheti fizetési meghagyásos eljárással, és ugyanaz a kimenetele mint fentebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!