Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van mód arra ha valakit...

Van mód arra ha valakit elitelnek hogy családi okokra hivatkozva pár évet elhuza a börtönbe vonulast ?

Figyelt kérdés

Folyik ellenem egy eljárás meg lehet felfugesztetett kapok vagy semmit de mi van ha mégis letoltendo.

Talán csináltam valamit amit 1-5 évig büntetnek nem részletezném.

Magam nem érdekelne de van egy kisgyerekem is. ő most 5 éves én az apja vagyok de az én szüleim nevelik hivatalosan is.de én is minden napos kapcsolatban vagyok a gyermekemmel.

Anyukája nincs mert elhagyta ez is elég trauma volt neki.

Ha bekovetkezik a számunkra legrosszabb a letoltendo akor is minél később kellene minél kevesebbet traumatizalodjon

Gondolom az eljárás másfél 2 év.

Ha lehetne kis időt nyerni 8 9 évesen már talán kisebb trauma lenne mint most minél később annál kevésbé lesz rossz .

Ha le kell tölteni letoltom én csak akor mikor már nincs szükség rám.

Mennyire lehet elhuzni szerintetek ?

2023. jún. 28. 22:00
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Húha, nézd. Nem egyszerű a szitu. Ne számits semmi jóra, nem tudlak sajnos biztatni ebben a helyzetben. A kilátásaid nem a legfényesebbek, elmondom miért:

Én egyébként februárban szabadultam előzetes letartóztatásból, ahol fél évet ültem. Az én bűnöm kapcsolati erőszak ami mivel család ellen elkövetett bűn, a pedofilokkal és nemi erőszaktevőkkel kerültem egy szintre, a védett körletre. Ez a börtönben is mélyen megvetett réteg, az örök és többi fogvatartottak által egyaránt.

Szóval az információim első kézből származóak - nagyon sok emberi sorsot, életeket láttam tönkremenni egy pillanat alatt.

Én úgy tudom a pedofília 2-8as ügy.

Ha bebizonyosodik, hogy bűnös vagy, a gyereket eltiltják Tőled nagy valószínűséggel. Nem a képek száma számít, ami különösen gond, az az, hogy van olyan képed is, ami sanyargatást ábrázol. Az nagy probléma, emiatt lehet minősítik is. Akkor a büntetési tétel felső határának felével növekszik a tét, szóval a 2-8as ügyed rögtön 2-12es lesz. Ott a középmérték 7 év, első bűntényesként megbánó magatartást tanúsítva kapsz 5 évet.

Jár a 2/3 kedvezmény, szóval jó magaviselet esetén bő 3 év után szabadulhatsz. Reintegráció lehetőséggel 2 év után haza engednek.

De hova haza? Anyukád neveli a gyereket papiron? Miért? Rendezetlen a családi környezet?

Pártfogót jelölnek ki aki ellenőrzi a körülményeket időnként. A gyerek viszont nagyon kérdéses. Szerintem valamilyen szinten korlátozva és ellenőrizve lesz a kapcsolatotok. Esetleg törvényileg tiltva.

Barátom én nem ítélkezem senki felett sem. Téged sem vetlek meg azért amit tettél, és mondom ezt úgy, hogyha van olyan bűntett, aminél őszintén nagyon sajnálom az áldozatot, az talán ez. A törvényalkotók és az igazságszolgáltatás ugyanezzel a szemüveggel nézi és ítéli meg az adott ügyeket, úgyhogy hadd válaszoljak a feltett kérdéseidre:

"Nincs megosztás nálad, lesz papír az autizmusról."

Oké, az, hogy nem osztottad meg, nem enyhítő körülmény, csak egy újabb súlyosbító körülmény hiánya. Ami szép dolog, de önmagában nem fog kihúzni a dologból.

Lesz elmeorvosi vizsgálatod? Ugyanis az igazságügyi elmeorvosi vizsgálatot a nyomozati szakaszban rendelik ki, ha úgy látják jónak. Célja az, hogy kimutassa az olyan kóros elmeállapot jelenlétét, amely negatívan hatott az előírási képességedre, azaz nem voltál a betegség miatt teljesen beszámítható. Ez korlátlanul enyhíthető körülményt jelent, ami nem áll fenn, mert az autizmus nem ilyen.

Aránytalannak érzed a büntetési tételt:

"Az hogy megtekintettem egyetlen olyan tartalmat amin segedeszkozzel történt az aktus egyenlő büntetési tételbe kerül mint a gyilkosság?"

Nem, hiszen a gyilkosság 5-15ös amúgy. De másrészt igen, hasonlóképpen súlyos. Miért? Mert azok a zaklatott, molesztált, kényszerített gyerekek egy egész életre sérülnek. Sérül az intimitás, a szexualitás, az énképük, az önbizalmuk és a masokba fektetett bizalmuk is. Szociális szorongás, pánikbetegség, depresszió, addikció, önértékelési problémák és egy sor súlyos mentális betegség előidézésében lehet felelős.

Ja, hogy te nem nyúltál hozzájuk, csak képet néztél? Áh, hogy úgy.

Figyelj ezeket a tartalmakat miattad készítik. Miattad kényszerítik a gyerekeket 12 év alatt vibrátoros önkielégítésekre és még rondabb dolgokra. Mert igényled, és ahol van igény, ott meg fog jelenni a kínálat is. Gyakorlatilag úgy néz rád a törvény és fog a bíró is, mint egy megrendelőre, vagy mint egy felbujtóra. Mert az is vagy tulajdonképpen.

"Megnézni egy képet vagy megölni egy embert."

Ezt ugye nem gondolod komolyan?

Ha gondatlanságból vagy hirtelen felindulásból megölsz valakit, akkor azért fogsz felelni mert elvetted az életét. Ez megtörténhet amúgy emberséges módon is.

Viszont amiért a pedofilok, rablók és hasonló elkövetők ennyire szigorú büntetést kapnak az az, hogy az ilyen tettek az aldozatban megrendítik a társadalomba vetett minimális hitet és bizalmat, egy életre szóló komoly lelki sérülést, traumát és szenvedést okoznak.

Innen nézve nem is olyan sok az a letöltött 3 év, nem? Főleg úgy, hogy a nyomozati szakaszban szabadlábon vagy, és nem előzetesben..

2024. márc. 23. 21:56
 22/23 A kérdező kommentje:

Pedig rengeteg eset van hogy felfugesztett büntetést kapnak ilyen ügyek után még most is .a több száz vagy ezer képes esetekben már lecsukjak az embert de ilyen pár tucat esetben van esély legalábbis sok ügyben volt.

2 évre kell levinnem akor már fel lehet függeszteni a buntit.

Napokban is volt eset pl Keszthelyen egy pasi 12 év alatti lányról kert intim képet amivel utána zsarolta is és tovább küldte osztalytarsainak

2 évet kapott felfüggesztve 5 évre .

Vagy Veszprémben 50 éves pali 46 képet tartott meg is osztotta és sanyargatos képe is volt .

Szint úgy 2 év felfugesztett lett 5 évre .

Én bízom benne hogy a bíróság normálisan emberségesen jár el velem is, hissz arról nem tehetek hogy autista vagyok és nagyon nehezen alkalmazkodom a társadalmi szabályokhoz.

Mivel én nem fizetem ilyen tartalomért és másnak nem küldtem el nem látom be hogy mivel ártottam a társadalomnak ami ilyen brutális büntetést vona maga után .

Teljes mértékben jogtalannak erzem azt hogy ilyen állapot mellet amiben vagyok eliteljenek

Hissz az autizmusom miatt nehezen értem meg a társadalmi szabályokat a pedofíliám miatt pedig vágyat éreztem arra hogy nézek ilyet.egyikről se tehetek mégis ezért kell bíróság elé állni.

Egyenlőre jó nekem hogy huzzodik az ügy aztán meglátjuk mi lesz ha el ítélnek és bazárnak pl 6 8 ember közé ott idegoszeroppanast fogok kapni nem vagyok arra alkalmas hogy társaság közé zarjanak ott vagy én bántanam őket vagy ők engem.autistakent ez halálos ítélet.

Akor valami mini magán célaba zarjanak ott kibírnam talán a 3 évet.

2024. márc. 23. 23:29
 23/23 A kérdező kommentje:

Úgy érzem egyébként a mentális helyzetemmel nincsenek meg tisztában a hatóságok meg itt se mert amit leírok nem adja át a helyzet súlyát.

Gyerekkoromtol voltak elég mély problemaim kamasz korban már öngyilkos gondolataim egy probalkozas is.

Nem igazán tudok beilleszkedni nem is igazán tudok külön élni mindig kell valaki aki valamilyen szinten segít

Pl most a családom előtte a párom előtte ugye még gyerekkorban megint a család,

Külsőre nem látszik semmi problema mert csinálom a napi rutint .

De belül óriási a gond és nemcsak a büntető ugy miatt .

Egyedül a gyerekem miatt próbálok normális életet élni betartani a társadalmi szabályokat.

Amúgy ha ez nem lenne mert pl eltiltjak tőlem végleg akor mi tartana vissza hogy pl egy foves mezőn meztelenül szaladgaljak körbe körbe vagy akármi Néha olyan hülye gondolataim vannak nem feltétlen ártó dolgok csak olyanok amiket egy egészséges ember nem gondol.

Persze bezarhatnak 3 4 évre csak nem látom a koncepciót hogy utána mit kezdek magammal főleg ha a gyerekem se láthatom utána.

Amúgy más autisták akik az én tuneteimmel vannak már bekerülhetnek szanatoriumba szerintem már vagyok azon a szinten ,majd pszhiater eldönti április elején megyek diagnosztizálni ezeket a dolgokat is mondom majd aztán meglátjuk.

Ha egy szemelyisegzavaral el lehet kerülni a bírósági eljárást mint pl a pesti rendőr gyilkos esetén .

Akor enis vagyok azon a szinten az autizmusommal,mert nálam ez nem gyenge inkább közepes vagy súlyos.

2024. márc. 24. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!