Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Határozott idejű szerződést...

Határozott idejű szerződést hogyan mondhat fel a munkaadó a megemelkedett rezsire hivatkozva, ha még van 8 hónap belőle?

Figyelt kérdés
2023. jan. 12. 11:59
 1/10 A kérdező kommentje:
Belengették a leépítés lehetőségét, még semmi nem fix.. Tényleg elbocsáthatja a dolgozókat ilyen esetben?
2023. jan. 12. 12:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerződésszegéssel.
2023. jan. 12. 12:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Nincs kitétel, hogy mi van ha megszegi?
2023. jan. 12. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

(8) A munkáltató a határozott idejű munkaviszonyt felmondással megszüntetheti

a) a felszámolási- vagy csődeljárás tartama alatt vagy

b) a munkavállaló képességére alapított okból vagy

c) ha a munkaviszony fenntartása elháríthatatlan külső ok következtében lehetetlenné válik.

Hát lehet, hogy a c pont alapján azt mondja, hogy ilyen brutális energiaárak mellett nem megy, és kész.

2023. jan. 12. 12:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát ez nagyon király. Ha már az állami szférában ez van, akkor tényleg indul a gazdasági összeomlás? Komolyan biztonságban éreztem magam, mert állami fenntartású intézetben dolgozom, aztán úgy tűnik rezeg a léc itt is, pedig szétfagyunk az irodában.
2023. jan. 12. 12:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A határozott idejű is felmondható, de azért elég komoly indok kell hozzá. Ha nincs megfelelő indok, akkor a hátralévő időszakra járó bért kifizetve mondhat csak fel a munkaadó. De, hogy a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt másképpen csődbe menni pl egy elfogadható indok. Ha bíróságra kerülne az ügy szinte biztos, hogy a bíróság elfogadná, már persze, ha tényleg így van.
2023. jan. 12. 12:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Vis major okra hivatkozva, -elháríthatatlan külső körülmény- , amit 4# ír sajnos az működhet.
2023. jan. 12. 12:23
 8/10 anonim ***** válasza:
5: Akkor vár sok szeretettel a magánszektor...
2023. jan. 12. 12:34
 9/10 A kérdező kommentje:
#8 igen, valószínűleg az lesz, de sajnos egy 10 éves karrierutat nehéz elvágni, máshova meg nem kell a szaktudásom, speciális munkakörben dolgozom, tehát csak pályaelhagyóként tudom kamatoztatni az eddigi tapasztalataimat. Eddig vállaltam az alacsonyabb bért annak érdekében, hogy legalább azzal foglalkozom amit szeretek és amiben jó vagyok.
2023. jan. 12. 12:39
 10/10 anonim ***** válasza:
49%

kinek mit intézett a kormánya.

Köszönjük, Orbán!

2023. jan. 12. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!