Megemelkedett egyetemi tandíj kell hogy érdekeljen engem ha tanulmányi szerződés van?
A portálok attól hangosak hogy alaposan megemelkedtek az egyetemi tandíjak.
Kérdésem: ha tanulmányi szerződés van a céggel és több mint duplájára emelkedett a tandíj az kell hogy érdekelje a munkavállalót?
mert a cég a tan szerződésben nem azt vállalta hogy adott összegig téríti a tandíjat hanem összegmegjelölés nélkül a teljes tandíj megtérítését vállalta a munkaviszony idejére.
Így viszont ha egy külső szereplő az egyetem úgy dönt hogy máról holnapra duplájára emeli a díjat ezt megteheti ehhez joga van, a cégnek meg fizetnie kell ezt is, mert ő meg ezt vállalta szerződésben-nem így van?
És akkor még „jól“ is jártam hogy „csak „ duplája lett a tandíj mert van ahol 200.000ből lett 600.000/félév (ld debreceni egyetem)
„nekem meg annyiba, amennyit írták, mikor felvettek“
Hatalmas tévedés. Honnan veszed ezt a baromságot?
Ha emelnek MINDENKINEK EMELNEK.
Nem hiszed? Nos akkor www.felvi.hu ott a link ott az ügyfélszolgálat (OH Felv Iroda) és MEGKÉRDEZED!!
De akár itt is felteheted a kérdésed....
akár.....
Gazdasági okból lehetetlenül a szerződés, ha a kereslet-kínálati viszony változik, ha a szerződés lehetetlenné válik, a szerződés megszűnik.
Itt ugyan nincs szó a szerződés lehetetlenné válásáról, mert a tandíjváltozás azért nem olyan mértékű, de a lehetetlenülési út köztes állomásáról viszont beszélhetünk.
Az előbbi bekezdés miatt szerintem az emelt tandíjjal a tanulmányi szerződés eredeti állapotbeli fenntartása a tisztesség követelményébe ütközik, ezért indokolt a szerződés felülvizsgálata azzal, hogy a munkáltató tudomásul veszi a tandíj emelkedését, s vagy a szerződést változatlan formában fenntartják a felek, vagy a tandíjemelkedés egy részét áthárítja a hallgatóra a munkáltató.
", ezért indokolt a szerződés felülvizsgálata azzal,"
felülvizsgálni azt bármit lehet bármikor de MÓDOSÍTANI ahhoz két fél kell
nekem is alá kell írni
ELTE 5 év osztatlanra járok, még csak harmadéves vagyok.
Eddig „csak“ 3x vagyis minden évben emelkedett a ktg térítés....
Szépen felkúsztunk a 180ról 250-re majd 320-ra.
ELTE.
Kérlek a nagy eszeddel erre refektálj már valamit!
Hát nekem a szerződésembe is benne van, hogy ami összeget én aláírtam, annyi marad a képzési időm végéig.
Azokra vonatkozik az emelés, akik most fognak beiratkozni.
De amúgy ha ennyire jól tudsz mindent, akkor mi a célja a kérdésednek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!