Ha nem tudom befejezni az egyetemet, akkor hogyan tudom elkerülni, hogy adós rabszolgaságba zuhanjak és ne kelljen visszafizetni a tandíjat?
Röviden a helyzetemről: a 12. félévemet fogom elkezdeni egy másik képzésen (az elsőt nem fejeztem be természetesen és karon belül váltottam szakot), de nem vagyok benne biztos, hogy valaha is be tudom fejezni és már annyira megvisel lelkileg, hogy a hétköznapokban is tiszta stressz vagyok és nem bírok aludni emiatt. Úgy tudom, hogy a hallgatói jogviszony megszűnésével (egy félév tandíja*félévek száma)/2 adósságom keletkezik, de találtam ezt a cikket ( [link] ) és ebben ez áll:
"visszafizetési kötelezettség kiváltása hazai munkaviszony fenntartásával. Ilyenkor az állami ösztöndíjjal támogatott félévekkel megegyező időtartamú hazai munkaviszont kell fenntartani. A teljesítésre előbbi időtartam + 365 nap áll rendelkezésre.
"
Tehát ha jól értem, akkor ha Mo.-on dolgozom ugyanannyi ideig, mint ameddig tanultam (akár közmunkásként), akkor nem kell visszafizetni semmit? De akkor mi értelme az egész visszafizetősdi riogatásnak? Vagy rosszul értelmezem? Nyugtassatok meg és adjatok tanácsot arra, hogyan kerüljem ki ezt, mert emiatt már a tanulmányaimra se tudok úgy koncentrálni ahogy kellene és a puszta gondolata felőröl.
Azt gondolom,hogy fejezd be amit elkeztél!
Sok sikert neked! Aztán írj nyugodtan és beszélgethetünk erről! Kitartást!
Miért nem válaszol senki a kérdésre?
(Az én családomban is aktuális lenne amúgy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!