Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerződéskötés családalapítás...

Szerződéskötés családalapítás előtt? Tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Lényegében egy olyan vagyonjogi szerződés, ami nem a tehetősebb felet védi egy esetleges válás esetén, hanem engem, akinek 'kevesebb' van.

Jegyesek vagyunk, együtt élünk, így közösek a pénzügyeink, nincs olyan, hogy enyém, tiéd, minden számlájához hozzáférek. Viszont alapjáraton elég nagy különbségek vannak a keresetünkben, mögötte már van egy felépített karrier, egzisztencia, befektetések, én még a pályám elején vagyok.

Tehát elég nagy bajban lennék, ha egy gyerekkel az oldalamon, egyedül a gyerektartással kéne boldoguljak.

Nagyon szeretnénk gyereket, az egyedüli akadálya tényleg ez, hogy ha esetleg különmennénk, nem tudom, hogyan boldogulnék, oldanám meg a mindennapokat. Így én pár évig még muszájból szerettem volna a saját életemmel foglalkozni, nem babázni (pedig szívem szerint azt tenném).

A párommal beszélgettem erről, ő azt a megoldást találta ki, hogy akkor fektessük le előre, hogy ha elválnánk, én mivel szállok ki a házasságból a közös vagyonon felül. Így teljes biztonságban érezhetném magam. Egyrészt tetszik az ötlet, meg az is, hogy ennyire 'jól' reagált rá, de másrészt ott van az, hogy már most, a házasságunk előtt számoljunk azzal, mi lesz, ha egy nap külön folytatjuk az életünket?

Szóval elég kettősség van bennem jelenleg.

2023. jún. 24. 09:46
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
66%

"A stílusodon pedig sürgősen változtass."

Pofád van, csak nem tudni, mire.

2023. jún. 24. 16:55
 52/60 anonim ***** válasza:
72%
Nem értetted meg, mindegy.
2023. jún. 24. 16:57
 53/60 A kérdező kommentje:

Te nem érted, hogy nem szeretnék semmin változtatni.

Nyilván így éltem egész életemben, nem valószínű, hogy majd hirtelen, fiatal felnőttként lemondok azokról, amiket megszoktam.

2023. jún. 24. 16:59
 54/60 anonim ***** válasza:
81%
Jól van, kiscsillag, írjatok szerződést, csak tudod azok a pontjai, amelyek a hatályos törvényekkel ellentétesek, támadhatók, illetve érvényteleníthetők, majd a férjedet is ki fogja okosítani az ügyvédje, amikor majd el akar válni, mert elege lesz a varázsp.ncidból. Tudod, a házastársi tartás három feltétele: a tartás kapó önhibáján kívül munkaképtelen, nem vált érdemtelenné a tartásra (pl nem csalta meg aput), a tartásra kötelezettnek van erre anyagi lehetősége, azaz a házastársi tartás nem veszélyezteti sem a saját, sem olyan személyek tartását, akik a tartási sorban előtted vannak. Ahhoz pici a kis agyad, hogy átlásd, hányféle módon tud majd a pasid ez alól kibújni, segítek, én kapásból 5-6 módot tudnék neki tanácsolni. Egyébként meg nem örökre jár, meghatározott időre adják, amíg úgymond az addig háztartásbeli talpra áll. Nő vagyok amúgy, és nem mondom, hogy jó, ha egy férfi menekül a valós és jogos kötelezettségei alól, de a lusta kis aranyásók megérdemlik, hogy kitoljanak velük.
2023. jún. 24. 17:13
 55/60 A kérdező kommentje:
Gondolom, szerződést bármilyen tartalommal lehet írni, nem csak tartási szerződés létezik.
2023. jún. 24. 17:15
 56/60 anonim ***** válasza:
100%
Bele lehet írni bármit, de nem lesz törvényileg betartható. Ha benne van, hogy nem festheted át a hajad, de átfested, nem lesz semmi, ki fognak röhögni.
2023. jún. 24. 17:25
 57/60 anonim ***** válasza:
81%

"Ő szeretné a papírt, nem én." - Kérdező, akkor mondd el neki, hogy ezt te így nem tartod tisztességesnek, egy napot nem dolgozál ezért a vagyonért, így egy esetleges válás esetén megelégszel annyival, amennyi törvényesen jár.

Ez már nem annyira tetszene, igaz?

2023. jún. 24. 20:48
 58/60 anonim ***** válasza:
100%
Jobban akarod te ezt, mint ő.
2023. jún. 24. 20:53
 59/60 anonim ***** válasza:
84%

Bocsi, de számomra teljesen hihetetlen hogy egy tehetősebb férfi, annyira hülye legyen h önként és dalolva akarjon egy ilyen szerződés.

Még az amit kér cserébe?

Mert ha nem tök hülye (márpedig a gazdag pasik ha máshoz azok is, a vagyonukhoz biztosan nem) miért tartana el téged válás esetén?

Mi ebben neki a biznisz? Ilyen aranyásót mit te még 100at talál ha akar.

Mi lenne az az apróbetűs rész amiért neki ez megéri?

Ezen gondolkodnék a helyedben!

Ne hidd hogy dörzsöltebb vagy a fickónál!

Sanszos hogy ez csak a mézesmadzag!

2023. jún. 24. 21:07
 60/60 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretne már gyereket, az életkora miatt pedig aggódik, hogy láthassa felnőni.
2023. jún. 24. 21:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!