Szerződéskötés családalapítás előtt? Tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Lényegében egy olyan vagyonjogi szerződés, ami nem a tehetősebb felet védi egy esetleges válás esetén, hanem engem, akinek 'kevesebb' van.
Jegyesek vagyunk, együtt élünk, így közösek a pénzügyeink, nincs olyan, hogy enyém, tiéd, minden számlájához hozzáférek. Viszont alapjáraton elég nagy különbségek vannak a keresetünkben, mögötte már van egy felépített karrier, egzisztencia, befektetések, én még a pályám elején vagyok.
Tehát elég nagy bajban lennék, ha egy gyerekkel az oldalamon, egyedül a gyerektartással kéne boldoguljak.
Nagyon szeretnénk gyereket, az egyedüli akadálya tényleg ez, hogy ha esetleg különmennénk, nem tudom, hogyan boldogulnék, oldanám meg a mindennapokat. Így én pár évig még muszájból szerettem volna a saját életemmel foglalkozni, nem babázni (pedig szívem szerint azt tenném).
A párommal beszélgettem erről, ő azt a megoldást találta ki, hogy akkor fektessük le előre, hogy ha elválnánk, én mivel szállok ki a házasságból a közös vagyonon felül. Így teljes biztonságban érezhetném magam. Egyrészt tetszik az ötlet, meg az is, hogy ennyire 'jól' reagált rá, de másrészt ott van az, hogy már most, a házasságunk előtt számoljunk azzal, mi lesz, ha egy nap külön folytatjuk az életünket?
Szóval elég kettősség van bennem jelenleg.
"Ő szeretne jobban gyereket kettőnk közül"
Nem. Akkor otthon maradna vele. Könnyű úgy "jobban szeretni" valamit, hogy nem kell vele foglalkoznod.
Hát igen, a házasság inkább üzlet mint szerelemholtodiglan, jó lenne először is felébredni, aztán gondolkozni hogy lehetne csinálni hogy ne járj rosszul akkor se ha belevágsz.
Kérdés, hogy mennyi gyereket terveztek, mert szerintem egész más a szitu egy gyerekkel, vagy többel. Egy gyerek mellett még el lehet menni simán dolgozni hogy ne kelljen asszonytartás. De többnél én biztosan beleíratnám a szerződésbe. Szóval valahogy úgy kell megegyezni hogy A,B tervre is legyen konszenzusotok.
"Én mondjuk pont, hogy nem szeretném bölcsibe adni a gyerekemet, meg később sem egy mókuskerékben élni, hogy a reggelünk rohanás, utána hullafáradtan megyek érte az óvodába, rohanunk sportra, különfoglalkozásra, aztán este 6-kor hazaérünk és szinte vége a napnak..." - ezt írod kérdező, OK, én elfogadom.
Csak ne felejts el arra is gondolni, hogy mi lesz akkor, amikor felnő a gyerek és elkezdi a leszakadást. Ha neked más dolgod se lesz a világon, mint a gyerek(ek) felett helikopterezni, annak csúnya vége lehet. Lehet hogy mégis érdemes valamilyen foglalkozásban, karrierben gondolkodni a gyerekvállalás mellett is. Nem csak róluk szól ugyanis az életed, hanem saját magadról is. Arról meg már inkább nem is írok, hogy akkor minek jártál egyetemre és kezdtél el karriert építeni, ha eszedben sincs folytatni...
Ugyanaz lesz, mint most. Tökéletesen jól elvagyok jelenleg is, pedig nem dolgozom (tanulok).
Annyi mindent lehet az életben csinálni...
Mikor elkezdtem az egyetemet, még nem ismertem a páromat, nem tudtam, hogy lesz-e valaha olyan az élethelyzetem, hogy lehessen gyerekem, tudjak bárkivel is komolyan tervezni.
Kicsi lany, akkor igazabol te arrol szeretnel szerzodest kotni a minimum 20 evvel idosebb csavoddal, hogy a budos eletben ne kelljen dolgoznod?
Hazassag alatt meg oke, van, ahol mukodik ez a hagyomanyos csaladmodell, de valas utan?
Ez azert kicsit tulzas, nem?
Egyebkent meg a bolcsode nem ordogtol valo, kerlek ezt az itelkezest fejezd be. En se mentem vissza az elso baba utan meg dolgozni, mert hamarosan erkezik a masodik, de a kisfiam jar bolcsibe (nyilvan igy csak a magan johet szoba) es imadja. Persze 2 evesen kezdett, azert nem olyan koran, de erett volt ra.
Nem minden gyereknel mukodik az, hogy a seggeben ulsz 20 eves koraig.
Nekem nem menne, hogy bölcsibe adjam a gyerekemet. Az meg, hogy más mit csinál a sajátjával, pont nem érdekel.
Ha te ezt ítélkezésnek veszed, akkor azt magadban rendezd le!
Én nem jártam bölcsibe, oviba is délig, valamint iskolásként a napközibe sem írattak be. Nagyon szerettem a szüleimmel, nagyszüleimmel lenni, velük menni erre-arra, programozni.
Nem tervezek a gyerekem seggében ülni, most is tökéletesen jól telnek a napjaim, később is feltalálom majd magam, ebben biztos vagyok. :)
Végre egy nő, aki gondolkodik.
Nyugodtan írd alá, biztosítsd be magadat, ha esetleg egyedül maradnál a gyerekkel. Az Magyarországon egyet jelent a netto szívással. Se pénzed se időd, se magánéleted nem lesz. Ebből legalább egyet (a pénzt) ki tudod küszöbölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!