Szerződéskötés családalapítás előtt? Tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Lényegében egy olyan vagyonjogi szerződés, ami nem a tehetősebb felet védi egy esetleges válás esetén, hanem engem, akinek 'kevesebb' van.
Jegyesek vagyunk, együtt élünk, így közösek a pénzügyeink, nincs olyan, hogy enyém, tiéd, minden számlájához hozzáférek. Viszont alapjáraton elég nagy különbségek vannak a keresetünkben, mögötte már van egy felépített karrier, egzisztencia, befektetések, én még a pályám elején vagyok.
Tehát elég nagy bajban lennék, ha egy gyerekkel az oldalamon, egyedül a gyerektartással kéne boldoguljak.
Nagyon szeretnénk gyereket, az egyedüli akadálya tényleg ez, hogy ha esetleg különmennénk, nem tudom, hogyan boldogulnék, oldanám meg a mindennapokat. Így én pár évig még muszájból szerettem volna a saját életemmel foglalkozni, nem babázni (pedig szívem szerint azt tenném).
A párommal beszélgettem erről, ő azt a megoldást találta ki, hogy akkor fektessük le előre, hogy ha elválnánk, én mivel szállok ki a házasságból a közös vagyonon felül. Így teljes biztonságban érezhetném magam. Egyrészt tetszik az ötlet, meg az is, hogy ennyire 'jól' reagált rá, de másrészt ott van az, hogy már most, a házasságunk előtt számoljunk azzal, mi lesz, ha egy nap külön folytatjuk az életünket?
Szóval elég kettősség van bennem jelenleg.
Tehát te most azt szeretnéd hogy életed végéig biztosítsa a teljes megélhetésedet a vőlegényed. Ha a férjed marad ha elválltok.
Nos a tapasztaltom az, hogy én sajnos nem találtam ekkora balekot 😅
Azért az, hogy nem dolgozom, nem jelenti, hogy csak itthon ülnék a négy fal között... Egyetemre járok, nyelvet tanulok. Rengeteg hobbim van, imádok utazni is, igyekszem havonta eljutni valahová, akár csak 4-5 napokra.
Az, hogy egy esetleges válás esetén asszonytartás is fizetve legyen nekem, nem az én ötletem volt. Sőt, az egész szerződés a párom fejéből jött.
Valószínűleg azért sem érzem ezt mélyen felháborítónak, mert úgy nőttem fel, hogy a szüleim anyagilag (is) megadtak nekem mindent, nem volt az, hogy "nincs", vagy hogy csak akkor lesz, ha megdolgozom érte. Kértem, kaptam. De nyilván mondjuk 33 évesen, gyerekkel az oldalamon nem érezném túl jól magam, ha újra a szüleim utalnák nekem a költőpénzt, meg fizetnék a rezsimet.
Pedig a szüleid az egyetlenek, akik a semmiért adják. Mert a gyerekük vagy. Az egyetlen olyan kapcsolat, amiből az üzletet ki lehet zárni.
Nekem az fura, hogy a szüleidtől rossz érzés lenne a pénz, de egy random fószertől nem. Igen, férjedből lehet 20.
"Azért az, hogy nem dolgozom, nem jelenti, hogy csak itthon ülnék a négy fal között... Egyetemre járok, nyelvet tanulok. Rengeteg hobbim van, imádok utazni is, igyekszem havonta eljutni valahová, akár csak 4-5 napokra."
Jól hangzik, hogy ezt mind megteheted, irigylésre méltó. Csak az a kérdésem, hogy mikor csinálsz valami olyasmit, amivel a társadalom, a közösség hasznára is válsz? Nem feltétlenül munkára gondolok, de önkénteskedés vagy valami, hogy ne csak más nyakán élősködj?
Szerintem egy pillanatig ne problémázz, már hétfőn rángasd el ügyvédhez, vagy közjegyzőhöz, mert egy ilyen hülyét még egyet nem találsz!
Ez az öreg csóka átvette a szüleidtől a stafétát, miközben neked kizárólag a saját testi jóléted a fontos, a tevékenységed ki is merül abban, hogy az ételből szart csinálsz és időnként szétteszed a lábad, az összes velejárójával.
Szóval ne halogasd, vidd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!