Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerződéskötés családalapítás...

Szerződéskötés családalapítás előtt? Tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Lényegében egy olyan vagyonjogi szerződés, ami nem a tehetősebb felet védi egy esetleges válás esetén, hanem engem, akinek 'kevesebb' van.

Jegyesek vagyunk, együtt élünk, így közösek a pénzügyeink, nincs olyan, hogy enyém, tiéd, minden számlájához hozzáférek. Viszont alapjáraton elég nagy különbségek vannak a keresetünkben, mögötte már van egy felépített karrier, egzisztencia, befektetések, én még a pályám elején vagyok.

Tehát elég nagy bajban lennék, ha egy gyerekkel az oldalamon, egyedül a gyerektartással kéne boldoguljak.

Nagyon szeretnénk gyereket, az egyedüli akadálya tényleg ez, hogy ha esetleg különmennénk, nem tudom, hogyan boldogulnék, oldanám meg a mindennapokat. Így én pár évig még muszájból szerettem volna a saját életemmel foglalkozni, nem babázni (pedig szívem szerint azt tenném).

A párommal beszélgettem erről, ő azt a megoldást találta ki, hogy akkor fektessük le előre, hogy ha elválnánk, én mivel szállok ki a házasságból a közös vagyonon felül. Így teljes biztonságban érezhetném magam. Egyrészt tetszik az ötlet, meg az is, hogy ennyire 'jól' reagált rá, de másrészt ott van az, hogy már most, a házasságunk előtt számoljunk azzal, mi lesz, ha egy nap külön folytatjuk az életünket?

Szóval elég kettősség van bennem jelenleg.

2023. jún. 24. 09:46
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
82%

"De nyilván mondjuk 33 évesen, gyerekkel az oldalamon nem érezném túl jól magam, ha újra a szüleim utalnák nekem a költőpénzt, meg fizetnék a rezsimet."

A munka, mint megélhetési forrás eszedbe sem jutott?

2023. jún. 24. 16:23
 42/60 A kérdező kommentje:
Elég magasak a költségek, amikkel járok.
2023. jún. 24. 16:25
 43/60 anonim ***** válasza:
84%

Na jó, most már tényleg húzz a fenébe! Kezded rohadtul túltolni!

Elképzelem a kelkáposztafőzelék szagú albérletedet, ahol túlsúlyos, kutyának nem kellő túlkoros "leányként" ezeket a meséket megálmodod, a 3 műszak után. miközben a hónap végén osztol-szorzol, hogy egyél vagy hajat moss, mert a sampon elfogyott.

2023. jún. 24. 16:33
 44/60 A kérdező kommentje:
Nem tolok túl semmit, nézz szét mondjuk Budapesten, hogy mi mennyibe kerül.
2023. jún. 24. 16:35
 45/60 anonim ***** válasza:
84%

Nekem nem kell szétnéznem Budapesten, pontosan képben vagyok, mivel már a dédszüleim is itt éltek.

Te viszont olyan pofátlanul nézel itt mindenkit hülyének, hogy már nem tudtam magamban tartani! Szerencséd van a mostani publikummal, a véresszájú törzsgárda már ízekre szedett volna és 82-en jelentették volna a kérdésed!

Jó szar életed lehet, ha ez az egyetlen passziód!

2023. jún. 24. 16:42
 46/60 A kérdező kommentje:
Ha képben lennél, nem tartanál hazugnak. A stílusodon pedig sürgősen változtass.
2023. jún. 24. 16:45
 47/60 anonim ***** válasza:
78%

"pl. a kasszás Marika inkább dolgozik 8 órát a boltban, minthogy a gyerekével legyen"

Elárulom, hogy amíg az ember dolgozik 8 órát valahol, addig a gyereke oviban van, vagy suliban, tehát akkor sem tudnál vele lenni, ha otthon ülnél miatta.

"egyetemre járok, nyelvet tanulok"

Amíg élsz szeretnél minél több egyetemet elvégezni és minél több nyelvet megtanulni? Gondolom nem életed végéig tartana ez az állapot, hogy emiatt ne dolgozz. Amúgy meg ezeket munka/gyerek mellett (is) szokták csinálni.

"33 évesen, gyerekkel az oldalamon nem érezném túl jól magam, ha újra a szüleim utalnák nekem a költőpénzt, meg fizetnék a rezsimet."

Leszakadna a pofám, ha az ősök tartanának el (30 évesen már én segítettem nekik, igen, egyedül is sokra lehet vinni, ha akarja az ember) de akkor is, ha a férjem. Ha nem éreznéd jól magad, akkor tessék dolgozni. Ha nagyok az igényeid, akkor dolgozz többet, vagy csökkentsd az életszínvonaladat. Szegény balek vőlegényed, hátha még időben észbe kap.

2023. jún. 24. 16:45
 48/60 A kérdező kommentje:

"Elárulom, hogy amíg az ember dolgozik 8 órát valahol, addig a gyereke oviban van, vagy suliban, tehát akkor sem tudnál vele lenni, ha otthon ülnél miatta."

Ott a bölcsiről volt szó, hogy adhatom be és mehetek dolgozni. 1-2 éves gyereket sehová nem adnék jó szívvel.

"Amíg élsz szeretnél minél több egyetemet elvégezni és minél több nyelvet megtanulni?"

Nem, viszont sok minden érdekel, 1-2 szakra még érzem magamban az erőt és akaratot. Majd ha nagyobb lesz a gyerekünk, levelezőn valószínűleg fogok tanulni.

"Ha nem éreznéd jól magad, akkor tessék dolgozni. Ha nagyok az igényeid, akkor dolgozz többet, vagy csökkentsd az életszínvonaladat."

Jól érzem magam, köszönöm! Csökkenteni bármin is nem szeretnék.

2023. jún. 24. 16:49
 49/60 anonim ***** válasza:
71%

"De nyilván mondjuk 33 évesen, gyerekkel az oldalamon nem érezném túl jól magam, ha újra a szüleim utalnák nekem a költőpénzt, meg fizetnék a rezsimet."

Te írtad, nem én... szövegértelmezés. Köszönöm!

2023. jún. 24. 16:54
 50/60 A kérdező kommentje:

Igen, és?

Ezt szeretnénk elkerülni a párommal, ezért találta ki, hogy írjunk szerződést.

2023. jún. 24. 16:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!