Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanúként beidézhetnek mindenfé...

Tanúként beidézhetnek mindenféle információ nélkül?

Figyelt kérdés

Családtagom kapott egy rendőrségi idézést tanúként való kihallgatásra.

A furcsa az hogy a levélben feltüntetett adatai egy része hibás, valamint semmiféle információ nincs arról hogy milyen eljárással kapcsolatban hallgatják ki. SEMMILYEN peres ügynek, balesetnek, bűncselekménynek, hasonlónak nem volt tanúja az elmúlt 4-5 évben.

Ráadásul úgy kapta meg az idézést hogy kevesebb mint egy hét van a kihallgatásig, ami nyilván munkaidőben van.

Komolyan köteles 3 órát utazni egy olyan ügy miatt, amiről 99,9999% eséllyel ott fog hallani életében először, és emiatt a teljes munkahelyi csapatának át kell szerveznie a munkát?

Jogi oldalakon azt olvastam, hogy elvileg az idézésnek tartalmaznia kellene hogy milyen eljárásról van szó.

Ki lehet deríteni valahogy, hogy egyáltalán miről lenne szó, van-e értelme odautazni?

(Természetesen próbálta hívni a levélben megadott telefonszámot, de folyton lerázzák hogy telefonáljon másnap, mert “most nincs bent az aki tud válaszolni”)

2023. ápr. 14. 10:55
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
Majd írd meg légyszíves, hogy mit sikerült a helyszínen intézni.
2023. ápr. 17. 13:04
 42/58 anonim ***** válasza:

Hát akkor maximum lesz egy fölösleges köre aznap.

Ha tényleg nem őneki kellett volna mennie, akkor azért én utána megkeresném a Blikket és elmesélném nekik a sztorit. Legalább utána a rendőrség is magyarázkodhat egy kicsit. Az nyilvánvaló hazugság, hogy az adateltérést tisztázni kizárólag az ügy előadójával lehet.

Ha viszont tényleg őt akarták meghallgatni, akkor rá kell szánni az időt és a fáradságot, ezt meg kell értenie.

2023. ápr. 17. 13:18
 43/58 anonim ***** válasza:
Ha olyan gyakori, hogy a neve és anyja neve is azonos, stb. simán lehet, hogy egy druszája után nyomoznak, de miatta a rokonod is gyanúba keveredett. Lehet, hogy egy adategyeztetés lesz az egész, de lehet más ügy is. Az adategyeztetést sem tudja a telefonban intézni, meg kell telefonon mondani, hogy ez van, és kérdezze meg, hogy a helyi rendőrörsön el tudja-e intézni az igazolást. Lehet, hogy azt mondják, hogy igen, és akkor sok időt megspórol, lehet, hogy mindenképpen menni kell.
2023. ápr. 17. 14:41
 44/58 A kérdező kommentje:
Amúgy miért nem írnak személyi számot is az idézésben? Akkor egyértelmű lenne, hogy kire gondolt a költő…
2023. ápr. 17. 16:05
 45/58 anonim ***** válasza:
50%
Te tenyleg nem vagy normális kérdező
2023. ápr. 17. 16:32
 46/58 anonim ***** válasza:

Mert akkor se lennél döntési helyzetben, ha számodra tiszta sor, hogy mást keresnek. Tudod, arról nekik is minden kétséget kizáróan hivatalos úton meg kell győződniük, hogy nem téged (bocs, "családtagod") keresnek.

Hazudni bárki tud. Bárki mondhatja, hogy ez nem én vagyok.

2023. ápr. 17. 17:06
 47/58 A kérdező kommentje:

Menj már máshova kiélni a dühedelmet, felfogtam hogy szerinted hülye elvárás hogy a megfelelő személyt értesítsék és hogy legyenek elérhetőek, rendben, lapozzunk.

Hát ha én magam lennék a helyzetben és kiderülne hogy nem is engem keresnek, akkor nem mennék sehova, jöjjenek ki igazoltatni hogy tényleg nem én vagyok.

2023. ápr. 18. 07:22
 48/58 anonim ***** válasza:
50%

"Menj már máshova kiélni a dühedelmet"

Itt bizony te éled ki a "dühedelmeidet", te hisztizel, hogy ez így van.

"Hát ha én magam lennék a helyzetben és kiderülne hogy nem is engem keresnek, akkor nem mennék sehova, jöjjenek ki igazoltatni hogy tényleg nem én vagyok."

Ha te lennél a helyzetben, akkor szépen megbírságolnának. Ha kimennek, és igazoltatnak, akkor is.

Na mindegy. Tolod itt a hülyeséget, és nem vagy hajlandó elfogadni az értelmes választ, pedig mindenki egybehangzóan ugyanazt mondja és normálisan érveltünk.

Csinálj, csináljon az illető, amit akar. Egyébként nem tudom, hogy mit rinyál(sz): nem kell szabadságot kivenned, igazolt távollét, amit a munkahely köteles megfizetni.

2023. ápr. 18. 07:35
 49/58 A kérdező kommentje:

Én hol személyeskedtem, illettem jelzőkkel a válaszolókat?

Miért bírságolnának meg?? :D ha nem is engem idéztek volna be?? :D

Épp friss hír hogy a csodás hatóságok eltévesztettek valamit és egy teljesen ártatlan családra rúgták rá az ajtót a svájci farkas ügyében, ilyen sztorik után mennyire lehet megbízni a pontosságukban?

És mégegyszer leírom, a munkaadó kiesését, a többiek túlóráját és a beidézett személynek járó teljesítmény alapú bónuszt nem fizeti ki senki.

2023. ápr. 18. 09:03
 50/58 anonim ***** válasza:
31%

"És mégegyszer leírom, a munkaadó kiesését, a többiek túlóráját és a beidézett személynek járó teljesítmény alapú bónuszt nem fizeti ki senki."

Nehéz a felfogásod kérdező, de mégiscsak teszek egy próbát:

A tanú TÁVOLLÉTI DÍJRA jogosult a munkáltatójától az Mt. szerint, arra az időre amikor a tanúskodással járó kötelezettségét teljesíti.

A tanú megjelenéssel járó költségeit (utazási költségtérítés) - igazolás ellenében - az adott hatóság téríti meg.

kiesett bónusz, többiek túlórája + ilyen f@szságokat NEM A HATÓSÁG FELADATA kompenzálni, különösen akkor, amikor az állami - bűnüldözési - kötelezettségét teljesíti.

Tudom, ill. látom a kommentjeidből, hogy ez Neked igencsak nezehen fogható, de vannak lényegesebben magasabb állami érdekek is, mint egy-egy családtagod munkavégzési nyugalma.

2023. ápr. 18. 09:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!