Ez komoly, hogy a tanárok privát telefonját, privát (családi) számítógépét is ellenőrizhető lesz a kormány által?
Ismerős tanár azt mondta, hogy úgy tájékoztatták, hogy minden gép (PC, telefon) is ellenőrizhető lesz, amelyikkel szinkronizálva van az államtól kapott laptop.
Így az egész családja lecsekkolható lesz?
Mire jó ez?
Arra nincs pénze, hogy egy valamirevaló laptopot vegyen magának, DE a facebookon van az információcsere az osztállyal, szülőkkel, így a tanár és családja magánélete nyitott könyv lesz a kormánynak?
"Csak nem tanár vagy ? Lehet hogy ezért jönnek ki ilyen hülyén a gyerekek az iskolából."
Azt hiszem az informatika tanáron és jogászon kívül egy tanárnak sem feladata az információbiztonsági jogszabályokat ismerni, diákoknak oktani.
Tudod a tanárok nem egyetemes tudással (kell) rendelkeznek (tanítanak), hanem az oktatás és a szakirányos tárgyak elméleti és gyakorlati ismereteivel.
De egyébként nem vagyok tanár.
Ha az lettem volna már rég felmondtam volna, és nem a fizetés miatt.
"Már 10 ezer Ft-ért lehet venni használt irodai gépet, ami videok lejátszására is alkalmas. "
Oké, akkor majd vesz 15.000-ért egy molnárkocsit is, hogy magával tudja vinni, ha esetleg az iskolában akarja használni, akkor magával tudja vinni.
"A papok nem kapnak állami laptopot te tiló kérdező."
Én sem, de ha a családtagom kap, és használja a családi gépet, akkor egyúttal engem is leellenőrizhet a nagy testvér.
Viszont a papok nagy része foglalkozik gyerekekkel is, én pedig nem.
#29,34: „- a munkától független gépeket IS fogja az állam monitorozni, ha akarja - a tanár NEM önként vállalással viszi be a rendszerbe a saját eszközét, [...] ha a családtagom kap, és használja a családi gépet, akkor egyúttal engem is leellenőrizhet a nagy testvér. ”
Kifejtenéd hogy ez technikailag miként lenne lehetséges? Mert így ránézésre ez eléggé butaságnak hangzik....
Se tanár, se informatikus nem vagyok.
Azt mondták neki eligazításon, hogy ami szinkronizálva van az iskolai géppel azt mind ellenőrizhetik.
Nyilván vettek erre is egy "Pegazus szoftvert".
Akkor jól gondoltam hogy butaság az egész kérdés.
Értsd meg: bármilyen kémszoftver csak akkor ér valamit ha azt telepítik egy gépen vagy OKOStelefonon. Nyílván a privát laptopját vagy telefonját senki nem adja oda a munkahelyi informatikusnak hogy "tessék, telepíts rá amit csak akarsz..." (Most tekintsünk el a home office miatti kivételektől, VPN stb...) És ahogy a többiek is írják: alap hogy munkahelyi célokra nem használunk privát gmailt, facebookot...
" 37"
Kettős könyvelésről hallottál?
Szerintem papíron ugyanúgy kell vinniük, mint korábban...
"ami szinkronizálva van az iskolai géppel azt mind ellenőrizhetik"
Hát akkor ne legyen semmi szinkronizálva.
Munkához adjon a munkahely laptopot, azon a munkahelyi e-mail címét és FB-profilját használva lépjen be mindenhova.
Ha magáncélból akar számítógépezni, akkor meg előveszi a saját (családi) gépét és azon lép be a saját e-mail címével ill. FB-profiljával.
Én se sokat értek a számítástechnikához, de azt gondolom, ez így kerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!