Az MOK kormánnyal szembeszegülése miatt, megtörténhet hogy jogilag szünteti meg a kormány a MOK-ot, és létrehoz valami újat ami helyette lesz ezután?
Nem.
Mi értelme lenne? Azt hiszed hogy ezzel azok az orvosok is eltűnnének akik most kavarnak állandóan a kamarában?
Szimplán elmondják a véleményüket és ennyi. Miért hiszitek hogy a jelenlegi kormányt zavarja ha egy szervezet nem ért vele egyet? 12 éve vannak kormányon és állandóan ilyen-olyan szervezetek kritizálják amit csinálnak.
Aztán ezeket vagy megfogadják vagy nem. Akkor érdekes módon nem merült fel benned, hogy a kormány meg akarná szüntetni a MOK-ot amikor vita nélkül elfogadták azt a hatalmas béremelési javaslatukat amivel előtte előálltak.
1: Ennél többet csinálnak sajnos, szabotálnak.
" Amit a Magyar Orvosi Kamara tesz, az szemben áll hippokratészi eskünkkel. Mondom ezt azért, mert én is orvos, én is kamarai tag vagyok. Éppen ezért erősen vitáznék azzal a kijelentéssel, hogy ők minden orvos álláspontját képviselik. Az enyémet és sok kollégámét egészen biztosan nem. Bennünket erről nem kérdezett meg senki az orvosi kamarától, a küldöttgyűlés előtt sem tették fel a kérdést, hogy ott majd milyen álláspontomat képviseljék."
#4 Miért kell mindig hazudni?
Az MTA-t nem verték szét, most ugyanazok, ugyanolyan szervezetként vezetik az Akadémiát.
Több pénzt kap, mint korábban és ezen FELÜL van még több pénz amit már nem az akadémia oszt szét a korábbi metódusa szerint, amiről rég bebizonyosodott hogy nem hatékony, nem eredményes.
Kultúr TAO: átalakították a nem ellenőrizhető rendszert. TÖBB támogatást kaptak helyette a szervezetek, mint korábban.
"A kulturális tao megszüntetése után többlettámogatás címen oszt szét több mint 37 milliárd forintot a kormány a kiesett bevételek pótlására. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszélt a szétosztás szempontjairól is. "A támogatásokból próbáljuk az értékorientációt érvényesíteni.
A nemzetstratégiailag jelentős intézmények 5,2 milliárd forintnyi többlettámogatásban részesültek. Nemzeti intézmények, illetve a kiemelt előadó-művészeti intézmények 2,7 milliárdban.""
"index, nepszabadság, klubrádió tönkretétele"
Már kiderült, hogy az Index korábbi szerkesztősége ok nélkül és előre szervezetten lépett ki, az egész arról szólt, hogy nagy felhajtás közepette indíthassanak egy új portált és vihessék oda magukat az olvasóikat, hirdetőiket. Maga Dull Szabolcs ismerte be, hogy hazugság volt az egész, nem volt velük szemben semmiféle olyan nyomás amivel befolyásolni akarták volna a szerkesztőséget. Az index azóta is működik, van egy klónja, a telex. A Népszabadság MSZP tulajdonban volt, ők adták el a lapot és a tulajdonosa döntött a bezárásáról mivel nem volt rentábilis tovább fenntartani. Semmi köze nem volt hozzá a jelenlegi kormányoldalnak. A Klub rádió szerződést szegett és a pályázaton vesztettek az ismételt frekvenciakiosztásnál. Mivel nem is fellebbeztek a korábbi döntés ellen, azzal ők maguk is elismerték, hogy jogos volt az ellenükben hozott szabálysértési eljárás. Ennek következményeként pedig ők éppen úgy pályázhattak csak a frekvenciára mint bárki más. EZ a pályázati rendszer lényege, hogy nem tulajdona a frekvencia a rádiónak, hanem újra és újra el kell nyernie a legjobb műsorszolgáltatással, legjobb pályázattal. a korábbi vállalásukat nem tartották meg. pont.
A többi ostobaságod:
"trafikosok, "
A trafikosok köszönik jól vannak, a korábbi hisztivel ellentétben egyik sem lett világraszólóan gazdag, valóban kis családi vállalkozások működtetik a legtöbbet és éppen úgy van a trafikosok között ellenzéki politikus családja, ahogy másé is.
"KESMA,"
Nem tetszik neked hoyg a rendszerváltáskori nulla %-os jobboldali média életképes, önszervező erővé nőtte ki magát. Értem. Medgyessy mondta korábban, ha a jobboldal médiát akar magának akkor vegyen. Hát a jobboldaliak csináltak is maguknak és vettek is hozzá. Megszűnt a véleménydiktatúrátok és ez nektek fáj, érthetően.
" egyetemek önállóságának megszűntetése(pl SZFE), "
Az egyetemek önállósága nem szűnt meg, éppen amiatt hisztiztek, hogy még anyagilag is függetlenné vált sok egyetem a kormányzattól az utóbbi években. Az SZFE hatalmas pénzzel felújításon eshetett át és végre normális oktatás folyik rajta agymosás és libsikeltetés helyett.
"önkormányzatok kiuresitese, lenullázása,"
Persze, persze. Mitől is lett kiüresítve az önkormányzatiság? Sorolj már fel pár dolgot ami történt!
" CEU elüldözése(ugyanugy jogi eszközökkel),"
Minden külföldi egyetemre egységesen, egyforma szabályok vonatkoznak. Ezek közül egyedül a CEU nem volt képes megfelelni az új törvénynek. Kiderült, hoyg valójában nincsen is külföldi egyetem, csak az itt létrehozott és működtetett CEU, az átverést pedig nem voltak képesek megszüntetni. Amúgy a CEU most is itt van, a képzései egy részét vitte át az osztrákokhoz. Ó milyen nagy kár ez nekünk, hoyg évi pár száz külföldi hallgatónak most Budapest helyett Bécs a központja. Bezzeg a mocsok kormány a Fudan egyetemet ne hozza ide évi több ezres hallgató felvételével az egyik elgismertebb, neves egyetem kampuszaként, mert az pfuj-pfuj.
"Alkotmány bíróság, Állami számvevőszék, Bírói tanács kiuresitese,"
Semmi nincsen kiüresítve. Mondj már konkrétumot a sok blabla helyett!
" Civilszervezetek"
Mi van velük? Zavar, hogy kiderül ma már hogy honnan kapják a pénzüket?
Tipikus fideszes mellébeszélés amiket leirtál, csak véded a hátsóját a koztörvényesített lopásoknak és a közpénzek magánzsebekbe csatornázásának. Nincsen semmiféle gerinc a kormányzatban, morálisan csődöt vallottak, egy szűk kört tesz folyamatosan nagyon gazdaggá, a többségnek dob egy kis alamizsnát és agymosással hazudozással plakáttengerrel hülyiti a népet.
A primitív egyszerű gondolkodású jobbos üresfejűektől meg még egyszer sem hallottam semmi védhető és racionális valaszt arra hogy mi a baj liberalizmussal, a szabadsággal és az egyenlőséggel. Ha ez nem lenne te is a jobboldali barataiddal a tajgán szopnád a lótejet.
#7 Tényeket soroltam fel neked, cáfoltam az állításaidat, miközben te semmi konkrétumot nem tudtál mondani csak bedobtál légből kapott szlogeneket.
Mi lenne ha nem mást próbálnál meg minősíteni hanem hazug állítások helyett tényeket, bizonyítékokat ide beírni?
Nem megy, ugye? Mert a valóság nem az amit te a ballib médiából ide beraktál.
#9 Gondolom a cikket nem sikerült végig olvasnod, mert szépen le van írva az is hogy MIÉRT akarják ezt meglépni.
És tudod mit? Igazuk van.
Az orvosi kamara befenyegette az orvosokat hogy kizárja őket a kamarából ha nem úgy táncolnak ahogyan ők fütyülnek - ami a jelen állás szerint az orvos praktizálásának végét jelentené. ha elfogadják ezt a törvényt akkor az orvos már dönthet úgy, hogy sz@rik az orvosi kamarára, azt teszi amit jónak lát. Innentől az orvosok majd eldönthetik, hogy akarnak-e kamarai tagok lenni vagy sem. Ha ők jónak tartják ezt a szervezetet, egyetértenek azzal amit képvisel a jelenlegi vezetés akkor nem fog változni semmi, mert a törvény csak engedi a kamarai tagság nélküli orvosi munkát, de nem tiltja a tagságot.
Ha tényleg jó a szervezet, a tagok - orvosok - tényleg azt akarják amit a jelenlegi vezetés, akkor semmi nem változik, mind ott marad a kamarában.
De te is tudod jól, hogy nem ez fog történni és ez a te nagy bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!