Mi a véleményetek a mezőcsáti esetről? Alapvetően úgy látom vannak, akik a tanár mellett és vannak akik a tanár ellen vannak, ti, hogy vagytok vele?
Egyrészt nem tudom elhinni, hogy egy tanár ilyet akarna és szándékosan ilyet csinálna, amikor 1000 más okosabb "módja lett volna" ha valakit megakar leckéztetni.
Másrészt nem akarom elhinni, hogy valaki felnőttként ilyen hülyeséget csináljon csak úgy a semmiből.
Másrészről elnézve a riportot a kisgyerek nem néz ki úgy, mint akit bárki megütött volna, pláne nem 20 ember, és ismerve a "fajtát" nem tudom, hogy valóban ennyire fekete-fehér lenne-e a sztori.
Nem tudom, nekem valami fura az egésszel kapcsolatban.
2.-es , milyen dolog az , hogy a padon ülő tesicucc nélküli ott lustálkodhat, mert hogy ő következmény nélkül megteheti...
IGENIS ! Ez a kollektív büntetés, a kiutálás a legjobb. (két dagadt lány mindig ott ült nálunk 9.-ben tesi órán).
Mert "megtehették", a rendszer megengedi... aha...
Amúgy a roma gyerek csak azt felejtette el mondani, hogy a többi gyerek is ROMA volt 😁
Már csak az hiányzik a poén kimaxolásához, ha a "tanár" is az lenne 😆
10,11
-Hol lett volna lehetősége döntést hozni? Ott voltál? Amint lebukott, mindenkinek ment a fehér lap és jöttek a kérdések. Nem ő kérte, hogy írjanak dolgozatot a többiek. Természetesen, ahogy érettebb az ember, egyből leesik neki, hogy ez nagyon nem oké. Abban a szituációban csak egy szimpla ok-okozati viszonyt látsz és elmondhatod dühösen, hogy a Pistike miatt kaptam rossz jegyet. Most még nem kell megértened, de gondoltam, elmagyarázom.
-Az otthon hagyott felszerelésnek is megvan millió retorziója, az, hogy ezét mást büntessenek meg, nem tartozik közéjük. A rendszer alapból rossz, ha következmények nélkül bármikor azt mondod, hogy nincs kedvem tesizni, ezért azt kamuzom, hogy nincs nálam a cuccom, ezért nem tesizek. Mi köze ehhez a többieknek?
Úgy véditek a beteg pedagógiát, mint a 60-as "mimégvoltunkkatonák" boomer generáció, akik az őket ért, vagy a környezetükben tapasztalt igazságtalanságokat inkább tovább viszik, mintsem negatív, elrettentő példaként állítsák a fiatalabbaknak, mondván, mi is szívtunk, ők is szívjanak.
#14.) Az a két dagadt lány egész évben a padon ült ! ("meg vannak az okai", igen, lusták voltak / linkek !!!)
- Mi az hogy nekem kell tesiznem, nekik nem ?! Nekik minden lehet...
- Én premier örültem volna, ha ilyen büntetést kapunk (kollektív futást). Ezt legalább büntetésnek/tanulságnak fogja majd fel az a két lány.
14.) Én nem a "beteg pedagógiát" védem, de az a KIS LORENZÓ, rohadtul nem ártalmatlan !
✅ Valószínűleg OKA volt a történteknek (a büntetés kiszabásnak) !
✅ Az a KIS LORENZÓ valószínüleg agresszív/bántalmazó cselekményéért kapta a büntetését !
⛔️ és ne hogy azt hidd, hogy agyba főbe verték :D hát lehetett látni az arcán a mosolyt mikor mesélte a történetet, "hogy nem tudja hogy miért csinálták") 😃 nah jah, én meg most jöttem le a falvédőről 😃
Ha a lányok és a többi osztálytárs megüt egy morális szintet, akkor tisztában vannak vele, hogy a büntetést a tanár szabta ki, nem ők.
Otthon maradt tesicuccért kiszabható más retorzió is: néhány alkalom után órai munka 1, utcai cuccban tesizés stb, következő órán extra munka (csak az érintettnek, ennek elmaradása esetén szintén büntetés).
Te örültél volna neki, mert szeretsz futni. Suli után bármikor elmehetsz.
Az, hogy mit fog fel az ember büntetésnek vagy tanulságnak, ennyi erővel baltával is nekik eshetnétek, az is milyen tanulságos, nem? Legalább megtanulják, igaz?
❤️ Igenis, ha az én LORENZÓ ESZKOBÁR kisfiam bántaná az osztálytársait,és a tesi tanár azt mondaná a bántalmazott gyerekeknek, hogy nyugodtan vissza adhatják a pofont, akkor én elfogadnám !
❤️ SŐT ! ÉN NEKEM KÉNE SZÉGYENKEZNEM ÉRTE, hogy a kis LORENZÓ ESZKOBÁR fiam ilyet meg mert tenni !
❤️ NEM pedig FELHÁBORODNI !
16
Bármit követett el a Lorenzó tag, erre akkor sincs mentség. Ez egy törzsi világ, ahol leütsz valakit baltával, majd fogatlanul, morogva kened a vért a barlangban, hogy "Ennek bizony előzménye volt."
Csak kicsit verték meg? Azta, ez mindjárt más. Nem. Ez nem a fizikai sérülésekről szól, nem a Lorenzo ártatlanságáról, hanem arról, hogy ilyen mentalitású tanárnak semmi keresnivalója nincs gyerekek között, ez már akkor is ciki lett volna, amikor még verték a gyereket az iskolában.
#17.) Kérlek tanuljál pszichológiát ! Sokkal nagyon hatása van a KOLLEKTÍV büntetésnek !
☑️ Mikor a közösség büntet, a "kitaszítottsággal".
☑️ HATÁSOSABB ez a fajta büntetés (hamarabb megtanulja/belátja).
☑️ NÉZD MEG KÍNÁT ! Hol tart a fegyelemmel➔szorgossággal➔törekvéssel ! (ott gyakori a kollektív büntetés).
☑️ NÉZZ meg egy "MAGYAR" építő munkást és egy "KÍNAIT" !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!