Mi a véleményetek a mezőcsáti esetről? Alapvetően úgy látom vannak, akik a tanár mellett és vannak akik a tanár ellen vannak, ti, hogy vagytok vele?
Egyrészt nem tudom elhinni, hogy egy tanár ilyet akarna és szándékosan ilyet csinálna, amikor 1000 más okosabb "módja lett volna" ha valakit megakar leckéztetni.
Másrészt nem akarom elhinni, hogy valaki felnőttként ilyen hülyeséget csináljon csak úgy a semmiből.
Másrészről elnézve a riportot a kisgyerek nem néz ki úgy, mint akit bárki megütött volna, pláne nem 20 ember, és ismerve a "fajtát" nem tudom, hogy valóban ennyire fekete-fehér lenne-e a sztori.
Nem tudom, nekem valami fura az egésszel kapcsolatban.
Alapvető probléma, hogy rengeteg tanár agyában fut az a kártékony szoftver, amikor kollektíven uszítja egy ember ellen a többit. Diákként az alábbi esetekkel találkoztam.
- Gyerek nem visz tesicuccot, ezért aznap elmarad a játék, mindenki fut egész órán.
- Gyerek órán írja a következő órai leckét, ezért a tanár ott helyben mindenkivel dolgozatot írat. Egy 10-12 éves gyerek nem lesz azon a morális szinten, hogy rájöjjön arra, hogy nem a kis osztálytársára kell abban a pillanatban haragudnia.
- Rossz magatartású osztálytárs osztályfőnöki órán történő kibeszélése, amikor éppen beteg. "Ráférne, hogy kiközösítsétek!"- szólt az intelem az osztályfőnök részéről.
Ezek nem 30 éves sztorik, hanem egy budapesti egyházi iskolában történtek a 2011-15 között.
A mezőcsáti eset ezeknek a kártékony beidegződéseknek egészen bestiális és brutális kifutása. Alapból a kollektív büntetést kellene elfelejten, úgy ahogy van.
🧑🏾 Az a "KIS LORENZÓ" pontosan tudja, hogy miért kapta azt a büntetést.
🧑🏾 Mert futás közben gáncsolgatta a többieket.
🧑🏾 Szerinte ez jó szórakozás...
✅ Büntetésül pedig akiket gáncsolgatott/szekált, azok egyesével vissza adhatták.
✅ Hidd el, a kis lorenzóban semmilyen pszichológiai lelki sérülés nem történt a kicsi kis lelkében, mert pontosan tudja hogy mit csinált előtte, és hogy miért kapta azt amit megérdemelt ❗️
☯ Mellesleg a 2011-es adat szerint MEZŐCSÁT lakosságának több mint a fele (>50%)roma származású.
☯ Ma 2023-at írunk.
☯ Az iskolában a kis lorenzó osztálytársai is ugyan csak "EGYVÉRBŐL" valók.👦🏽👦🏽👦🏽
☯ Az osztálytársai csak akkor viselkednének így, ha LORENZÓ is így viselkedett velük ❗️ ☯️☯️☯️ KARMA..
A büntetést a tanár szabja ki és hajtja végre (beírás, órai munka 1, egyéni büntetés, játékból kimaradás stb.).
A tanár pontosan tudja, hogy nem alkalmazhat fizikai erőszakot, mert megy a böribe, ezért kiszervezi azt a diákokra rendkívül patkány módon.
#7.)
- LORENZÓ módszere is elég patkány, a kultúrájához híven GÁNCSOLGATJA a többieket futás közben, vagy piszkálja/bántalmazza.
- Mert szerinte ez jó szórakozás, másokat bántani...
2-es,
"Egy 10-12 éves gyerek nem lesz azon a morális szinten, hogy rájöjjön arra,"
Az a 12 éves gyerek tisztában van azzal, hogy a "cselekményének" következménye ez a büntetés. Tehát volt lehetősége "döntést" hozni.
Ez egy megfelelő büntetés, hogy a lusta, tesicuccát nem hozó miatt a többiek egész nap futnak. És ezt én úgy mondom, hogy még mindig SULIS vagyok !!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!