Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem igazságosabbak a...

Miért nem igazságosabbak a támogatások azokkal szemben akik egyedülállóak?

Figyelt kérdés
Például lakásfelújítási támogatást is csak az vehet fel, akinek minimum 1 gyereke van. Sokkal igazságosabb lenne szerintem, ha négyzetméter alapján osztanák a támogatásokat. Például egy agglegény is kaphatna hogy az 50 m2-es garzonját felújíthassa, de egy nagycsaládos 150m2-es lakásban élő család is kapna.
2023. jan. 3. 09:35
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%

17#

Az,hogy adózik, dolgozik az ember, az nem extra dolog,hanem teljesen magától értetődő.Nem Mongóliában vagyunk.

Az viszont,hogy gyereket vállal valaki, ráadásul többet is, az sajnos manapság extrának számít, pedig nagyon nagy szükség van rá.Ezért minden lehetséges eszközzel támogatni kell.Még jobban kellene, mint most teszik.

A bérlakásprogram többször téma volt.A probléma vele az,hogy az önkormányzatok visszaélnének vele, aztán tele lenne kisebbséggel, aztán lezüllene az egész környék, no go zóna lenne belőle rövidesen.

2023. jan. 3. 10:59
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

#21 Az, hogy gyereket szül az ember, még annyira sem extra dolog. Előbb csinált gyereket az ember, mint hogy a mai értelemben vett munka és főleg az adó létezett volna. Ne mondd már, hogy a gyerekcsinálás az extra dolog, ezt a baromságot...

Nekem miért kell támogatnom más gyerekszülését - főleg, hogy én inkább szaporodás-ellenes vagyok a túlnépesedés miatt? Egy számomra ideológiailag is ellentétes dologra húzzák ki a pénzt a zsebemből. Ez valami iszonyatosan inkorrekt dolog és még csak nem is dönthetek úgy, hogy oké, szüljön, ki mennyit akar, de ne az én pénzemből.

2023. jan. 3. 11:07
 23/33 anonim ***** válasza:
0%

22#

Márpedig extra dolog.

Európában nincs túlnépesedés.Kampányolj ezzel Afrikában, Indiában.

Ha meg nem tetszik,hogy társadalomban élünk, ahol vannak magasabb rendű érdekek,célok akkor költözz egy lakatlan szigetre és élj ott.Az a neked való.

2023. jan. 3. 11:10
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
#23 És ha mindenki elköltözik, aki nem az állam csecsét szopja, hanem fizeti az adót, mit gondolsz, ki fogja eltartani a sok gyerekpotyogtató senkiházit? :)
2023. jan. 3. 11:13
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez a gondolkodásmód viszont oda vezet,amikor a baci felfalja a gazdatestet,akkor vége mindennek,összeomlik a rendszer.

Nem lehet egyik oldalon csak szipolyozni,következmények nélkül.

Ezért is,aki tud megy innen a pi-csába,és nem várja meg,hogy élősködjenek rajta egy életen át!

2023. jan. 3. 11:14
 26/33 anonim ***** válasza:
0%

24#

Azt majd az állam megoldja, nem kell aggódnod miatta.

A legnagyobb, 2008-as válság idején is voltak családtámogatások.Igaz kicsit visszavágták, de voltak.

A családtámogatás alapvető érdek.

Sok országban nem támogatták eléggé a családokat, aztán most telepítik be a migránsokat.Az sokkal rosszabb.

2023. jan. 3. 11:17
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Lakatlan sziget még mindig jobb,mint az éhezők viadala!

2023. jan. 3. 11:18
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem,nem rosszabb.Ahová sok ember vándorol be,azokban az országokban van a legnagyobb jólét.

2023. jan. 3. 11:22
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
#26 De ha nincs adófizető, miből oldja meg az állam? Vagy ha nincs szükség az adómra (mert mehetek ugye a lakatlan szigetre), akkor miért nem választhatom azt, hogy nem fizetem és kész?
2023. jan. 3. 11:23
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
És amely tehetősebb családokban egyébként megvannak a gyerekneveléshez is szükséges anyagi feltételek, ott mégis miért inkább 1-2 gyerek van, miért ritka az, hogy ettől több legyen? Az ő esetükben is nagy szerep jut a támogatásoknak?
2023. jan. 3. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!